3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 12:59
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 6
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Pokec
Strana1 z 16 1 2 3 4 > >>
Autor Kdo vi o cem to vlastne je... :-)
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 06.07.2006 21:18
Dnes jsme z glumem a Plooskiím udělali nálat na HP serveru na letiště a úspěšně jsme jej odflakovali a zablokovali provoz po dobu několika minut.
Pro úspěch akce jsme to z opakovali s Plooskiím na letním Stalingradu na letišti Gumrak, bohužel plooskií umřel při náletu na flak, tak jsem tam ještě s jedním ilem zničil zbylá statická letadla a sem tam roddící se befka, při odletu se tam narodil nějakej Palomo, tak než abych se nechal sundat tak sem jej roztřískal na letišti, bohužel byl nepoučitelnej a pokoušel se znova a znova startovat, pak se na konci začali rodit ještě další dvě befka a během pár minut, roztřískali celel počet letadel co měli k dispozici a tak se docela rychle otočila mapa. Na HP statistikách mám jedenáct sestřelů, z toho ovšem jen dva byly skutečné vzdušné vítězství ostatní vybouchlí befka na dráze nebo po startu. K tomu sem Palomovi a spol roztřískal dalších 10-15 letadel, ale piloti přežili, tudíž se jako sestřeli nepočítali.

A co tím básník chtěl říct? Sem starej wulcher, ale u ila je to nutnost, befko co necháte vzlítnout vás na odletu dožene a sestřelí, takže jsem neměl důvod je nechat odstartovat. Němci měli i jiná letiště s befkama, tudíž když viděj nad letištěm ila sou tupci že se pokoušej vzlítnout. A pak válka je válka.

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.

Upraveno: Chroust on 21.09.2006 08:47
312-902-996
Autor RE: Blokování letiště
plavoo
Registrovaný uživatel

Místo: SR_Martin
Posted on 06.07.2006 22:34
Cassius Chaerea wrote:
A co tím básník chtěl říct? Sem starej wulcher, ale u ila je to nutnost, befko co necháte vzlítnout vás na odletu dožene a sestřelí, takže jsem neměl důvod je nechat odstartovat. Němci měli i jiná letiště s befkama, tudíž když viděj nad letištěm ila sou tupci že se pokoušej vzlítnout. A pak válka je válka.

jj tak treba ...

Lejtenant 3.BAP_Plavoo

nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci...
206363786
Tajpan
Registrovaný uživatel

Posted on 07.07.2006 07:21
kua, Palomu, niéééé. je to dobrý chlap, jeho si Cassie nabuce odpusti.
Inak ,dobrá práca. A tam bol ovšem povolený vulch.

Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 07.07.2006 08:17
Tak to ma mrzí, že som tam nebol, ale včera som bol fakt mimo.

343-964-290
Holt
Registrovaný uživatel

Místo: Chomutov
Posted on 07.07.2006 08:57
No s tím se asi nedá než souhlasit, Cassi...

Zem, která ztratí své nebe, ztratila všechno... i sebe!
215274463
Plooskie
Letec

Místo: Zlín
Posted on 07.07.2006 09:37
No - musím říct, že jsem to tak trochu způsobil já, jelikož blokování letišť je moje oblíbené kratochvíle, a Cassius s Glumem mi na to skočili (i když Glum s částečnou nechutí ). Musím taky konstatovat, že co tam včera předváděl Cassius, zvlášť při tom posledním letu, kdy jsem se blbě rozmáznul hned při začátku útoku o osmaosumdesátku, tak to bylo teda divadlo ...
Brabčil je tam ve velkém, jenom tak mimochodem sejmul nějaké "Efko" co se tam zatoulalo z vedlejšího letiště a pak pokračoval v brabčení tak dlouho, dokud neotočil mapu ...
Je jednoznačné, kde udělali soudruzi z NDR chybu - měli se domluvit a přiletět tam z vedlejšího letiště to "odblokovat". Místo toho se tam rodili jak přitroublí pořád dokola ...
Bylo to super - tohle je pro mě absolutně adrenalinová záležitost, vždycky mám obavu, že mi pukne hercna ...
Každopádně díky Cassie za to divadlo a Glume za účast ...
345-310-828
Ondura
Registrovaný uživatel

Místo: Kladno
Posted on 07.07.2006 10:23
No to jste měli dobrý, já tam udělal jen tři lety a pokaždý do mě narazilo Befko. Dvě mi to připsalo a jeden to rozchodil. A dokonce přistál na svím letišti. No a já měl dva ukázkový nouzáky

285289764
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 07.07.2006 10:37
Tajpan wrote:
On měl před jménem nějaký pfl nebo tak něco, ale to co tam předváděl, zrovna moc chytrý nebylo.

312-902-996
Tajpan
Registrovaný uživatel

Posted on 07.07.2006 11:01
Cassius Chaerea wrote:
Tajpan wrote:
On měl před jménem nějaký pfl nebo tak něco, ale to co tam předváděl, zrovna moc chytrý nebylo.

On nelieta velmi na strejky a killy. Na rozdiel od väčšiny, lieta pre relax. A hlavne velmi mi helpol v mojich začiatkoch. A na to sa nezabúda.

Plooskie
Letec

Posted on 07.07.2006 11:27
Tajpan wrote:
On nelieta velmi na strejky a killy. Na rozdiel od väčšiny, lieta pre relax. A hlavne velmi mi helpol v mojich začiatkoch. A na to sa nezabúda.

... včera mi přišlo, že lítá na killy, ale vlastní
Urputnost, s jakou se tam pořád rodil a bouchal při Cassiových náletech byla fakt obdivuhodná ...
345-310-828
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.07.2006 12:02
Plooskie wrote:
Tajpan wrote:

... včera mi přišlo, že lítá na killy, ale vlastní
Urputnost, s jakou se tam pořád rodil a bouchal při Cassiových náletech byla fakt obdivuhodná ...

Asi si chtěl zalétat a ne půl hodiny čekat až se vyblbnete, abyste se mohli druhý den plácat na foru po ramenou.....

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Panek
Registrovaný uživatel

Místo: Letohrad
Posted on 07.07.2006 12:09
1stCL_Jamamoto wrote:
Asi si chtěl zalétat a ne půl hodiny čekat až se vyblbnete, abyste se mohli druhý den plácat na foru po ramenou.....

Možná jsem to zle pochopil, ale měl tam ještě jedno letiště.
268-093-381
Plooskie
Letec

Posted on 07.07.2006 12:12
No jo no admirále ... nečekal jsem, že by to stíhač (natožpak šmoulovský) mohl pochopit ...
Jenom jsem měl z toho dojem, že ho to baví, resp. že to bere jako výzvu odstartovat z blokovalého letiště a nakopat těm Ilům pr*ele ...
Jestli byl můj dojem správný, tak se u toho nakonec bavili všichni. Jestli ne, tak nechápu tu jeho urputnost - měl tam 2 další letiště ...
345-310-828
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 07.07.2006 12:51
Mne sa teda viac pozdáva taktika v ilovi uzavrieť letisko ako dovoliť befkám vzlietnuť, nabrať pár sto metrov a nechať sa v zoome postupne poosekávať. Ale o tom predsa nie je táto hra. My v iloch resp. v Pe-2 sme tu ako lietajúce ciele, ktoré by mali pekne letieť v rovine a moc sebou nemlátiť.

Vulchovanie letiska je podľa mňa regulárny spôsob obrany IL2 a nie blbnutie. Najlepšia obrana je predsa vždy útok! Hawk!

Len ma mrzí, že som si aj ja nevystrelil

343-964-290
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.07.2006 14:12
Plooskie wrote:
No jo no admirále ... nečekal jsem, že by to stíhač (natožpak šmoulovský) mohl pochopit ...
Jenom jsem měl z toho dojem, že ho to baví, resp. že to bere jako výzvu odstartovat z blokovalého letiště a nakopat těm Ilům pr*ele ...
Jestli byl můj dojem správný, tak se u toho nakonec bavili všichni. Jestli ne, tak nechápu tu jeho urputnost - měl tam 2 další letiště ...

Prosím, netituluj mne "šmoulovský" stíhač, používej např. modrý, nebo německý....na šmouly jsem od dětství alergickej....

BAP považuji za elitní bombardovací letku a mnohokrát mne přesvěčila, že má na mnohem víc, než na vulchování letiště, to umí každej ňouma, jak je vidět na czechwaru. Také v tom případě často zarputile startuji, ale s radostí ze hry to nemá nic společného. Spíš rudé oko a bezbřehá touha po pomstě tomu (censored).

Ano, je to také taktika, ve skutečnosti se to dělo, to všechno je pravda....ale IL(hra) podle mne není na tento způsob boje stavěnej..

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 07.07.2006 15:14
1stCL_Jamamoto wrote:
Prosím, netituluj mne "šmoulovský" stíhač, používej např. modrý, nebo německý....na šmouly jsem od dětství alergickej....

BAP považuji za elitní bombardovací letku a mnohokrát mne přesvěčila, že má na mnohem víc, než na vulchování letiště, to umí každej ňouma, jak je vidět na czechwaru. Také v tom případě často zarputile startuji, ale s radostí ze hry to nemá nic společného. Spíš rudé oko a bezbřehá touha po pomstě tomu (censored).

Ano, je to také taktika, ve skutečnosti se to dělo, to všechno je pravda....ale IL(hra) podle mne není na tento způsob boje stavěnej..
Jamamoto ty asi nechápeš souvislosti. Tohle nebylo žádnej srabáckej čin z mé strany. Modří jako na cw neměli jen jedno letiště, ale hned tři a jedno asi pouhejch dvacet km od toho na které jsme zaútočili. Při náletu na to letiště jsme jej odflakovali a zničili všechny statický letadla na zemi, během útoku bylo befko co se tam narodilo nemilosrdně zničeno. Po té kdy jsem obhlédl letiště a zjistil že vše co tam stálo za řeč je na kusy, rozhodl jsem se letiště opustit, ale v tu chvíli se tam narodil Palomo a jestli si myslíš že já mám v ilovi vždy chuť se měřit s befkama, tak zrovna ten den sem neměl. Tudíž než abych byl za minutu dohnán a ostřelován tímhle pilotem a to by se jistě stalo, neznám "takového" rytíře co by vzlétnul na letišti nad kterým jsou ilové a nechal by je na pokoji. Proto z cela logického důvodu jsem jej z vulchoval, nevím jak vy ale pro většinu pilotů to je snad jasnej důvod nemrhat tam letadly vlastní strany a vzlétnout na jiném letišti. Palomo jistě śe asi u toho dobře bavil, když mě držel u jejich letiště za cenu ztrát takového množství letadel. Moje situace se stala téměř kritickou, začal jsem se obávat o stav zásobníků s municí a o stále více hrozící nebezpečí od befek co startovali na jiném letišti, tak se také stalo, ale tohoto befkaře jsem mezi mejma náletama na Paloma sundal a co nevidím další typycká "dogfigthová" duše, sestřelené befko se začalo rodit vedle Paloma, pak se tam začal rodit ještě třetí. Jenže to už došla modrejm letadla a já svůj poslední vulch udělal 50 sekund před koncem mise, po té sem nabral kurz na základnu a ač vzlétající befka na plný plyn se mě snažili dohonit, už to nestihli. Já přežil a zbyla mi ještě trocha munice.

Jamamoto mysli si třeba že jsem zbabělá krysa a nebudež daleko od pravdy, ale já se náramněl bavil a moji nepřátelé nejspíš asi taky, proč by to jinak dělali, jen mě je líto těch modrejch borců co kvůli Palomovi a spol. přišli o letadla, ale co mapa se otočila mohli si vesele rozbíjet držky na jiné mapě.

Jinak pokud má nepřítel letiště pouze jedno a já tam vedu nálet, vždy minutu dopředu nahlásím modré straně přes chat aby se nerodili než skončí nálet a po náletu když jsou ilové ve vzdálenosti zaručující že se nepříteli ztratí než vzlítne ohlašuji že se opět můžou vesele rodit (a tak se stalo na mapě Krymu 44 na Lionském serveru, jinde sem na nepřítele pokud měl jedno letiště ještě neútočil).

Upraveno: Cassius Chaerea on 07.07.2006 15:19
312-902-996
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.07.2006 15:32
Cassius Chaerea wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:

Jamamoto ty asi nechápeš souvislosti. Tohle nebylo žádnej srabáckej čin z mé strany. Modří jako na cw neměli jen jedno letiště, ale hned tři a jedno asi pouhejch dvacet km od toho na které jsme zaútočili. Při náletu na to letiště jsme jej odflakovali a zničili všechny statický letadla na zemi, během útoku bylo befko co se tam narodilo nemilosrdně zničeno. Po té kdy jsem obhlédl letiště a zjistil že vše co tam stálo za řeč je na kusy, rozhodl jsem se letiště opustit, ale v tu chvíli se tam narodil Palomo a jestli si myslíš že já mám v ilovi vždy chuť se měřit s befkama, tak zrovna ten den sem neměl. Tudíž než abych byl za minutu dohnán a ostřelován tímhle pilotem a to by se jistě stalo, neznám "takového" rytíře co by vzlétnul na letišti nad kterým jsou ilové a nechal by je na pokoji. Proto z cela logického důvodu jsem jej z vulchoval, nevím jak vy ale pro většinu pilotů to je snad jasnej důvod nemrhat tam letadly vlastní strany a vzlétnout na jiném letišti. Palomo jistě śe asi u toho dobře bavil, když mě držel u jejich letiště za cenu ztrát takového množství letadel. Moje situace se stala téměř kritickou, začal jsem se obávat o stav zásobníků s municí a o stále více hrozící nebezpečí od befek co startovali na jiném letišti, tak se také stalo, ale tohoto befkaře jsem mezi mejma náletama na Paloma sundal a co nevidím další typycká "dogfigthová" duše, sestřelené befko se začalo rodit vedle Paloma, pak se tam začal rodit ještě třetí. Jenže to už došla modrejm letadla a já svůj poslední vulch udělal 50 sekund před koncem mise, po té sem nabral kurz na základnu a ač vzlétající befka na plný plyn se mě snažili dohonit, už to nestihli. Já přežil a zbyla mi ještě trocha munice.

Jamamoto mysli si třeba že jsem zbabělá krysa a nebudež daleko od pravdy, ale já se náramněl bavil a moji nepřátelé nejspíš asi taky, proč by to jinak dělali, jen mě je líto těch modrejch borců co kvůli Palomovi a spol. přišli o letadla, ale co mapa se otočila mohli si vesele rozbíjet držky na jiné mapě.

Jinak pokud má nepřítel letiště pouze jedno a já tam vedu nálet, vždy minutu dopředu nahlásím modré straně přes chat aby se nerodili než skončí nálet a po náletu když jsou ilové ve vzdálenosti zaručující že se nepříteli ztratí než vzlítne ohlašuji že se opět můžou vesele rodit (a tak se stalo na mapě Krymu 44 na Lionském serveru, jinde sem na nepřítele pokud měl jedno letiště ještě neútočil).

No tyhle hlášky přes chat opravdu miluji....velký vulcher nám milostivě dovolí odstartovat....jak rytířské, velkorysé a šlechetné...

Jinak, na tom se asi prostě neshodnem. Tvůj způsob boje, mě je cizí. Neříkám, že nelétám nad nepřátelská letiště. Když ano, tak opravdu výjimečně, fláknu tam bombu a mizím. Dokážu pochopit, že je to taktika, že k tomu třeba byly i nějaké důvody....ale vychloubat se pak, jaký jsi pašák....to jak jsi nám namlátil prdel, to byla frajeřina, bez debat....ale tohle??? Nevím nevím....

Ale jinak mám vás bapáky rád....a kdž mne zvulchujete, budu vás k smrti nenávidět jen po zbytek večera.....

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Noram
Registrovaný uživatel

Místo: za mrakem doleva
Posted on 07.07.2006 15:45
1stCL_Jamamoto wrote:
Jinak, na tom se asi prostě neshodnem. Tvůj způsob boje, mě je cizí. Neříkám, že nelétám nad nepřátelská letiště. Když ano, tak opravdu výjimečně, fláknu tam bombu a mizím.

no jestli to nebude tou kombinací DB605 a jedné bomby Jamamoto

jinak když se ti nelíbí Cassiuv způsob boje,to má doletět třeba v sedmi, aby byl zase pro změnu nazván kosmonautem ?

Občas mi to připadá,že pokud červení neletěj modrým před laufy rovně, nebo netočej(to aby LW mohla říkat že nic jiného neumíme),nedejbože doletět výš než LW, tak je to nekorektní.

Upraveno: Noram on 07.07.2006 16:20
GC3_glum
Registrovaný uživatel

Místo: Jarpice
Posted on 07.07.2006 15:52
IMHO na klasickém dogfightu zavírat letiště má smysl a účel pouze pokud jsou na něm umístěny cíle mise (např. Krym 44 na Lion serveru), pokud jde o nějakou klasickou mapu kde se jakoby řežou na frontě pozemáci tam to smysl moc nemá, akorát se zbytečne naštvou lidi co si tam chtějí v tu danou chvíli relaxačně zalítat. Lidi co to myslí vážně lítají virt. války, kde je většinou ničení letišť naprosto korektní taktika. U obyč. dogfightu jde asi většině zůčastněných o nenáročné pobavení a vulčování letišť prosazuje nezdravě moji zábavu jakožto vulčera na úkor těch pilotů kteří jsou momentálně vulčováni . Toť pouze můj osobní názor.
243-816-851
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 07.07.2006 16:03
1stCL_Jamamoto wrote:
1)No tyhle hlášky přes chat opravdu miluji....velký vulcher nám milostivě dovolí odstartovat....jak rytířské, velkorysé a šlechetné...

2)Jinak, na tom se asi prostě neshodnem. Tvůj způsob boje, mě je cizí. Neříkám, že nelétám nad nepřátelská letiště. Když ano, tak opravdu výjimečně, fláknu tam bombu a mizím. Dokážu pochopit, že je to taktika, že k tomu třeba byly i nějaké důvody....ale vychloubat se pak, jaký jsi pašák....to jak jsi nám namlátil prdel, to byla frajeřina, bez debat....ale tohle??? Nevím nevím....

3)Ale jinak mám vás bapáky rád....a kdž mne zvulchujete, budu vás k smrti nenávidět jen po zbytek večera.....
1) Já to taky psát nemusím a pro tebe ani nebudu.
2)Ty tu mluvíš o koze a já o voze. Už si někdy fláknul s ilem bombu na letiště a zmizel? Do dvou minut máš za prdelí všechny letadla s okolí. Radší si příště svoje srovnání jak to děláš v befku nech.
3)Mám tě taky rád, když se tvůj padák houpe nad naším územím.

312-902-996
Strana1 z 16 1 2 3 4 > >>

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005