Autor |
Modýlky |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Místo: Jarpice
Posted on 15.06.2006 09:12 |
|
|
Při úterním poletu se náhodou zjistilo že v podstatě všichni BAPáci kteří tam byli přítomni (mimo mě) jsou/byli modeláři. V následné diskusi všichni popisovali jaké mají doma krásné slepené modýlky. Pánové co kdyby jste každý spáchali nějaké fotečky svých výtvorů a loupli to na naše FTP? Pak se můžeme pokochat a příp. to loupnout do galerie. Já jsem sice modýlky nikdy nelepil ale rád bych se podíval na výtvory vašich šikovných ručiček. Prosím,prosím. |
|
Autor |
RE: Modýlky |
Kubrt
Registrovaný uživatel
Místo: Starý Jičín
Posted on 15.06.2006 09:52 |
|
|
Dobrý nápad Glume, ale já lepil naposledy před cca 17-ti lety ;-) a při stěhování na koleje a zaměření se na počítače jsem všechny slepené i neslepené předal lidem, co se tím nadále zabývali... Teď se mi to díky synovi začíná vracet, slíbil jsem mu, že něco slepíme, v sobotu jsme koupili Mustanga, včera barvy, štetce, lepidlo atd... Dnes je to easy, vše je dostupné, barvy jaké chceš, kde jsou ty doby kdy přišly na celé okresní město 3 ks UNICOL za 12 Kčs a prodavačka mi je dala v papírovém pytlíku, aby ostatní neviděli, co kupuju... To je nostalgie... Ale na fotky ostatních se těším.
"Proti zlu zlem ale nestat se grázlem" - Daniel Landa, Chcíply dobrý víly |
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Místo: Kladno
Posted on 15.06.2006 10:34 |
|
|
No tak fotky, výtvorů, nemám. jelikož jsem si před půl rokem koupil tři velký, tak až je za deset let postavím, tak ti sem ty fotky postnu
Někde najdu to co mám už pět let rozděláno, ale je to jen v kostře a já nemám čas a momentálně ani chuť to dodělat. Jen ti napíšu, že je to Avia BH-25 Jo a je na RC
Upraveno: Ondura on 15.06.2006 10:36 |
|
Autor |
Panek
Registrovaný uživatel
Místo: Letohrad
Posted on 15.06.2006 11:46 |
|
|
Můj brácha je taky "leptal"
Nedávno si koupil novou stříkací pistoli.
Já zase X52, takže jsme prěštění oba dva. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 15.06.2006 12:29 |
|
|
Čoveče já taky lepil modely, dodnes mě mrzí že s cca 20 letadel není ani jeden il. Jinak pár let potom co jsem přestal lepit, tak sem je aspoň ochraňoval před "uklízečkama", "dětičkama" atd., ale i to mě pak omrzelo a teď je už z toho taková hromada trosek jako na konci války na Kbelským letišti. |
|
Autor |
Dazz
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 13:07 |
|
|
Lepil jsem lepi, ale je tomu přesně 20 let co jsem přestal a hotové modýlky skončily téměř všechny v pánu.
Mám doma ještě několik skvělých krabic P-38 1:32, P-51D 1:48, P-47D-25 1:72 atd., ale ty čekají na důchod, nebo až se totálně zblázním |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 13:35 |
|
|
Onduro na RC to znamená že s tím budeš normálně startovat a řídit to vysílačkou za letu ? To musí bejt maso rozsekat při učení se tak 20-30 modelů.
Cassiusi prosím dodej foto z vrakoviště, můžeme alespoň hádat z jakého letadla je ten který kus.
|
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 15:06 |
|
|
glum wrote:
Onduro na RC to znamená že s tím budeš normálně startovat a řídit to vysílačkou za letu ? To musí bejt maso rozsekat při učení se tak 20-30 modelů.
Cassiusi prosím dodej foto z vrakoviště, můžeme alespoň hádat z jakého letadla je ten který kus.
No glume, jo řídí se to vysílačkou a ona to je docela sranda, pokud rozflákáš model za cca15000 a tak rok stavby. No to je jeden z důvodů, proč se mi nějak nechce pokračovat. No a jsou i levnější varianty. Jinak mám doma asi čtyři letuschopný a dalších cca 5 rozestavěných.
|
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 15:31 |
|
|
glume tak tady je to co jsem našel fotky
|
|
Autor |
Kane
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 15:41 |
|
|
proč je to zase v interní sekci??
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 15.06.2006 15:59 |
|
|
Kane ale kdeze |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 16:00 |
|
|
Onduro moc pěkný , akorát ta kostra toho velkého letadla působí hrozně křehce, to vypadá jako že se to při jakémkoliv nárazu rozláme na třísky, takovéto křehké monstrum normálně ustojí sednutí na poli? Tomu čmelákovi bych to ještě s bídou věřil. Vypadá to jako nějaké lehké dřevo potažené impregnovaným papírem. To musí být hrozně háklivé na závany větru co?
BTW. nedělaj se lítací modýlky thunderbolta (il2...)? To by mě zajímalo.
Jinak Káně původně mě zajímali fotky plastových modelů, které jsem očekával na našem FTP kam přespolní nevidí tak jsem to loupnul interně, trošku se to zvrhlo, ale přínosným směrem, jestli to admin loupne ven nebudu se tomu bránit. |
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 17:15 |
|
|
glum wrote:
Onduro moc pěkný , akorát ta kostra toho velkého letadla působí hrozně křehce, to vypadá jako že se to při jakémkoliv nárazu rozláme na třísky, takovéto křehké monstrum normálně ustojí sednutí na poli? Tomu čmelákovi bych to ještě s bídou věřil. Vypadá to jako nějaké lehké dřevo potažené impregnovaným papírem. To musí být hrozně háklivé na závany větru co?
BTW. nedělaj se lítací modýlky thunderbolta (il2...)? To by mě zajímalo.
Jinak Káně původně mě zajímali fotky plastových modelů, které jsem očekával na našem FTP kam přespolní nevidí tak jsem to loupnul interně, trošku se to zvrhlo, ale přínosným směrem, jestli to admin loupne ven nebudu se tomu bránit.
No co já vím, podle plánů si můžeš potavit co chceš. co já vím tak existují: La7, P39. Spitfire a německý nějaký různý. Jinak na combat1/12 se dělá hodně a je tam i I16 a dokonce il2. Jinak ta Avie je podle plánů a ještě se bude potahovat přední část balzou a nakonec plátnem.
|
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 17:16 |
|
|
Kane wrote:
proč je to zase v interní sekci??
Káně protože to není nic čím se může veřejně chlubit
|
|
Autor |
GC3_Messik
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 18:52 |
|
|
jo taky jsem patlal do dob než jsem začal před lety létat ila, pak mě nějak il sežral čas, už jsem ani necítíl tu potřebu věnovat se plastu když se můžu proletět virtuálně v daném éru ale na ten pocit když doděláte modýlek T-80, He 111, Ju 88 či Kometu je k nezaplacení. Ale na milión procent se k tomu někdy vrátím, je to hezký koníček.
Bohužel sbírka utrpěla veliké ztráty při povodni 2002 a též při "občasné" upravě plochy pozemním personálem od prachu. Nic nenaštve víc než ulomené kolečko z Miginy 17 dva dny staré
Dnes už to nejde ani nazvat sbírka ale spíše vrakoviště, i nedodělaný Hind už utrpěl první bojové poškození
|
|
Autor |
Flym
Registrovaný uživatel
Místo: Bratislava
Posted on 15.06.2006 19:13 |
|
|
Dazz wrote:
Mám doma ještě několik skvělých krabic P-38 1:32, P-51D 1:48, P-47D-25 1:72 atd., ale ty čekají na důchod, nebo až se totálně zblázním
Mladsij lejtenant 3.IAP_Flym |
|
Autor |
Holt
Registrovaný uživatel
Místo: Chomutov
Posted on 15.06.2006 19:21 |
|
|
Teeeeda molodci.... normálně jste ve mě probudili dávno zapomenutou touhu sedět dlouho do noci nad stolem, piplat se s ořezáváním a sesazováním jednotlivých dílků a částeček ksobě.. eventuelně nadávat jako dlaždič, když to nejde a tu nejmenší osičku hledat v šeru pod stolem... mám doma asi 2 roky Il2, 1. serie 1:72.... Tak se do něho co nejdřív pustím |
|
Autor |
Holt
Registrovaný uživatel
Místo: Chomutov
Posted on 15.06.2006 19:27 |
|
|
A co se týká protiledlového dělostřelectva, v podobě milované ženy, maminky nebo přítelkyně, tak to by byla kapitola asi sama o sobě... "Ono to nějak upadlo, já jen takhle a on ta nějak samo... prostě si to blbě přilepil..." |
|
Autor |
GC3_Messik
Registrovaný uživatel
Posted on 15.06.2006 21:02 |
|
|
Holt wrote:
A co se týká protiledlového dělostřelectva, v podobě milované ženy, maminky nebo přítelkyně, tak to by byla kapitola asi sama o sobě... "Ono to nějak upadlo, já jen takhle a on ta nějak samo... prostě si to blbě přilepil..."
vidím, že velký neduh plastikového modelářství není jen u mě ale, že je to rozšířený fenomén "pozemní personál" ničitel |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 16.06.2006 06:59 |
|
|
... tak tak, pozemní personál je zásadním nepřítelem modelářských, virtuálních (ostatně i skutečných) leteckých aktivit veškerého druhu ... |
|