Autor |
Pomoooc!! |
Dryjo
Registrovaný uživatel
Posted on 27.08.2007 15:09 |
|
|
potrebuju pomoct, pac sem konecne nainstalovat a rozchodit sturmy..ale mam sirokouhlej monitor a je to strasne roztazeny!!vetsina her to ma jako moznost v nastaveni, ze to usekne, ale tady sem to nenasel..nemate s tim nekdo zkusenost?diky |
|
Autor |
RE: Pomoooc!! |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 27.08.2007 15:38 |
|
|
Nejlíp je to nastavit přímo v conf.ini ...
Zkus mrknout do tohohle vlákna na SVK, tam se to třepalo ...
|
|
Autor |
Dryjo
Registrovaný uživatel
Posted on 27.08.2007 16:11 |
|
|
dekuju |
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Místo: Velké Meziříčí, Poříčany, Hamburg
Posted on 17.12.2007 16:07 |
|
|
Asi to napíšu do tohodle vlákna, protože název odpovídá tomu, co chcu vyjádřit já!
Můj problém spočívá v tomto:
-občas (docela často asi tak 3x denně) mě zamrzne komp TOTÁTLNĚ
-net mě běží cca 5 minut po spuštění kompu, nebo po restartu (pokaždý), jde o iExporer a ICQ
-hry mě přes net jdou dokud nedojde k výše popsanému zamrznutí
-zamrzá to ve šturmovi (docela brzo), v Age of Empires II (trošku dýl) a pokud mám jen plochu tak to někdy vydrží i 3 hodiny bez zamrznutí
Podmínky:
-tento komp kompletně akorát s trošku starší základovkou běžel celý 3 roky bez zádrhelu, jak sem to do pracek dostal já, sere se co může...
-jelikož jsem tam nandal nejnovější aktualizovaný ovladače na všechno, mělo by to podle mého jít v poho
-moje nervy začínají být těžce v hajzlu...
Zajímavosti:
-komp zamrzne i když se na něm vůbec nic nedělá a neprobíhá žádná akce
-v ovládacích panelech ukazuje síťová připojení, že jde vše OK, ale nepohybujou se čísla "přijato", "odesláno"
-iExplorer a ICQ jdou do řitě rychle, hraní her přes net jdou do doby, než zamrzne celej komp...
Už opravdu nevím, proč mě počitače tak nenávidijou
Nevíte někdo co by to mohlo bejt za kokotinu?
Člověk žije, dokud se má na co těšit. I kdyby to měla být jeho smrt. (Rohlos) |
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Místo: Štěpánovice
Posted on 17.12.2007 16:27 |
|
|
Projevuje se to i když hraješ offline? Napiš sem konfiguraci, pokud možno co nejpodrobnějc. Tyhle těžko identfikovatelný problémy by mohli dělat paměti. Zkus je otestovat přes memtest.
The issue no longer equals total logic. |
|
Autor |
Valec
Registrovaný uživatel
Místo: Ostrava
Posted on 17.12.2007 21:00 |
|
|
To my delalo taky porad jsem preinstalovaval ruzny ovladace a pak jsem zjistil ze mam uplne zasranou grafiku ktera se nechladila trosku jsem to vysal a bylo to vpoho.
|
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Posted on 18.12.2007 08:22 |
|
|
Díky kucí. Nordo, kterej z těch memtestů mám použít? Je jich tam asi tak 300
Konfiguraci napíšu hned..
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Posted on 18.12.2007 08:39 |
|
|
Tak ta konfiguračka je takováhle:
Základovka MSI KT6 Delta Socket A
Procák AMD Sempron 1,2 GHz
RAM 2x512 DDR
Grafárna Radeon 9600 (asi 128)
Zvukovka je integrovaná
Síťovka je integrovaná
HDD 80GB, myslím Barracuda (od Smrťáka, běží v poho)
Teploty mě to hlásí dobrý a zaprášením to asi nebude, dělá mě to už od začátku co jsem ho dal dokupy.
Zamrzá to i když hraju offline. Psal jsem, že to zamrzá i když tam nic nedělám, kolikrát ho jen nechám zapnutej a pak se vrátím a je to zamrzlý na spořiči...
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Posted on 18.12.2007 08:45 |
|
|
No ten nejnovější (1.70). Buď to stáhneš jako ISO a vypálíš, nebo je tam verze pro floppy, nebo pro USB klíčenku. Pak přes to nabootuješ a necháš proběhnout test.
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Místo: Kolín
Posted on 18.12.2007 16:09 |
|
|
There is no room for '2' in the world of 1's and 0's, no place for 'mayhap' in a house of trues and falses, and no 'green with envy' in a black and white world.
Nordome co to je ???????????????????????????????????????? Iam ingliš dak
(Sorry za OT)
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Místo: Jarpice
Posted on 18.12.2007 16:09 |
|
|
Jak bych to řešil já:
1) Podtaktovat co jde - paměti i procák stáhnout lehce pod default, je jedno jestli se to bude škubat hlavně se zjistí že součástky nejsou schopny tahat ani v defaultu, měl jsem ramku která měla od výrobce dát CAS Latency 2 ale ani při doporučeném zvednutí napětí na to prostě neměla a náhodně se to resetilo.
2) Memtest + nějakej test na procesor (třeba počítání Pí na miliony míst a takpod.)
3) Rozjet v min konfiguraci - pozakazovat a vyškubnout všechno co není nezbytně nutný pro chod (zvukovku a síťovku zakázat v BIOSU, škubnout jednu RAMku) a nechat na tom lítat BlackDeath z ila (nebo jinej track) dokola jestli to hupne.
4) Rozebrat domrtě a vyfoukat sloty - jednou se mi na LAN párty stalo že mi poč. začal padat náhodně do modré smrti, celej zoufalej jsem to rozebral, v kompu celkem čisto ale v patici pod pamětí byl takový malý chuchvalec prachu který nebyl vidět a doteď netuším jak se tam dostal. Po opětovném složení dohromady to jelo jak z praku.
Neříkám že to musí fungovat, ale jak říkal jistý pán: Když vyloučíš nemožné zůstane ti pravda ať už je jakkoliv nepravděpodobná.
GL, budeš ho IMHO potřebovat. |
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Posted on 18.12.2007 16:18 |
|
|
Díky glumíku, zkusím vyfoukat celej komp co to pujde a pak zkusím použít RAMky někoho cizího jestli to pujde a pak zkusím jinou základovku.
Kdyby to jen zamrzalo, nějak bych to zkusil pořešit s těma RAMkama ale když vypadává i net a tváří se že běží, to je divný.
Každopádně díky, nějak to zkusím podle vašich rad vygómat.
|
Autor |
Krtek
Registrovaný uživatel
Místo: Praha
Posted on 18.12.2007 17:11 |
|
|
A nebo jej hod z okna, dole posbírej šrot, dej jej do sběrného dvora a kup nový.
"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo." |
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Posted on 18.12.2007 18:05 |
|
|
GC3_glum wrote:
Jak bych to řešil já:
1) Podtaktovat co jde - paměti i procák stáhnout lehce pod default, je jedno jestli se to bude škubat hlavně se zjistí že součástky nejsou schopny tahat ani v defaultu, měl jsem ramku která měla od výrobce dát CAS Latency 2 ale ani při doporučeném zvednutí napětí na to prostě neměla a náhodně se to resetilo.
2) Memtest + nějakej test na procesor (třeba počítání Pí na miliony míst a takpod.)
3) Rozjet v min konfiguraci - pozakazovat a vyškubnout všechno co není nezbytně nutný pro chod (zvukovku a síťovku zakázat v BIOSU, škubnout jednu RAMku) a nechat na tom lítat BlackDeath z ila (nebo jinej track) dokola jestli to hupne.
4) Rozebrat domrtě a vyfoukat sloty - jednou se mi na LAN párty stalo že mi poč. začal padat náhodně do modré smrti, celej zoufalej jsem to rozebral, v kompu celkem čisto ale v patici pod pamětí byl takový malý chuchvalec prachu který nebyl vidět a doteď netuším jak se tam dostal. Po opětovném složení dohromady to jelo jak z praku.
Neříkám že to musí fungovat, ale jak říkal jistý pán: Když vyloučíš nemožné zůstane ti pravda ať už je jakkoliv nepravděpodobná.
GL, budeš ho IMHO potřebovat.
2) můžeš použít Prime95, ale nech to běžet aspoň hodinu, spíš i několik (nainstaluj, pak vyber v Options>Torture test některou z těch možností podle toho co chceš testovat, esli hlavně procesor, paměti, nebo od všeho trochu).
Pokud si něco měnil v BIOSu, možná by nebylo od věci načíst failsafe nastavení, bude to něco jako "Load BIOS defaults" nebo "Load Failsafe defaults"
Ještě můžeš zkusit aktualizovat BIOS.
The issue no longer equals total logic.
Upraveno: Nordom on 18.12.2007 18:33 |
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Posted on 18.12.2007 18:38 |
|
|
Rohlos wrote:
Sempron? Na socket A?? Je to tahle deska?
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Posted on 18.12.2007 20:22 |
|
|
Nordom wrote:
Rohlos wrote:
Jo to je ona.
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Posted on 19.12.2007 17:20 |
|
|
Rohlos wrote:
Nordom wrote:
Rohlos wrote:
Jo to je ona.
Tak semprony se dělaly i pro socket A. teď sem si to našel. Není problém v tom, že si deska s tím procesorem tak ouplně nerozumí? Ve specifikaci maj jen Athlony a Durony. Co update BIOSu?
http://www.msicomputer.cz/soubor.php?produkt=MS-6590+%28KT6+Delta%29&typ=%
Ještě se zkus podívat na tohle.
The issue no longer equals total logic.
Upraveno: Nordom on 19.12.2007 17:25 |
|
Autor |
Rohlos
Registrovaný uživatel
Posted on 19.12.2007 18:36 |
|
|
Díky zkusím.
|
Autor |
Nordom
Moderátor
Posted on 19.12.2007 19:02 |
|
|
Tak ještě jedna oprava. Novější BIOS najdeš tady:
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=557
|
Autor |
Kubrt
Registrovaný uživatel
Místo: Starý Jičín
Posted on 21.12.2007 08:21 |
|
|
Jak jsem psal na AFW foru - mam HW problem: pokud je kolem mne moc strelby, pada mi comp do Modre Smrti, resp. do hard restartu... Vcera jsem sprejoval z P-40 po JU-88, on sprejoval po mne a bum - restart. Minule v Pesce recon, zezadu befko, prepl jsem pohled do zadniho strelce, ktery tak strilel a bum, restart... Jeste predtim, jak jsem jednou testoval hostovani, tak taky, pri pruletu nad zaflakovanym letistem, restart. Nejake napady?
HW: Intel Core Duo 6600 @ 2,4G (nepretaktovany, original Intel box, cili s original chladicem), Nvidia 7900GT (pipe), nejaka lepsi MSI deska, taky pipe, znackove pameti, ArcticCooler case i zdroj (vse tiche).
Jedine co mne napada je vyssi spotreba procesoru pri vypoctech drah strel a tim mozne pretizeni zdroje, protoze je tam jen 350W (rady typu "dej tam 600W neberu, je to tichy case a doted to nedelalo problemy)... Asi pripojim vsechny USB periferie na aktivni USB hub, takze by se mohlo zdroji o neco odlehcit, co myslite? Grafarnou to neni, mel jsem tam i Nvidia 8600GT a delalo to stejne.
"Proti zlu zlem ale nestat se grázlem" - Daniel Landa, Chcíply dobrý víly |
|