3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání25.11.2024 19:04
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 2
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Pokec
Strana4 z 4 < 1 2 3 4
Autor RE: Pomoooc!!
-RFF-Cmeptb
Registrovaný uživatel

Posted on 26.12.2007 23:58
Razo wrote:
Hoďte jsem někdo ten obrázek s PTABama, který jsou vidět až k zemi a prosím i s popisem jaké rozlišení máte a jaká conf.ini létáte.

Na letce13 mi toto napsal Jurinko:

Kazdy objekt v IL-2 v urcitej vzdialenosti zacne pouzivat zjednoduseny 3d model, aby sa zbytocne nezatazoval PC na vykreslovanie detailov ktore nevidno. Ked vsak ten zjednoduseny model (napr. z bomby kvadrik) sa sa objavi priskoro, vyzera to tak ako to vyzera.

A jak to ovlivnit? Čím přesně?

Neda sa to ovplyvnit, pretoze je to tak naprogramovane. V mape Slovenska sme tiez vyskusali 4 verzie nasich objektov(domov) s roznymi nastaveniami vzdialenosti, kde sa prepina detailnejsi model do menej detailneho, este menej detailneho a nakoniec do farebnej placky/obdlznika. Vacsia dohladnost kvalitneho modelu vsak znaci vacsiu zataz na PC ktore musi vykreslovat viac detailov sucasne.

A k cemu by ti to bylo...uvidom si ze to maji tak napragramovane a ze proste to z toho nedostanes.....urcite lze pokecat s manikamy od soundmodu a oni ti hacknou tuto minimalizaci...ale uvedomsi ze pak ti to poleti s 1fps na mape kde nebudes mit ani jeden pridany objekt.

Muzeme o tom zacit diskutovat, proc a jak...ale je to celkem jedno...proto ze to neovlivnis uplne primo....toto si myslym ze neni spravne meritko pro ziskavani optimalniho konfigu. Vim ze konfig Nordoma je vyladeni do detailu...je to az priserne....ano ma vykonou masinu...ale ja nemam o nic horsi...zde jde o kombinaci jak nastaveni grafiky(driveru ve windows) tak i samotne hry. Uvedom te si ze ta hra je nejaky ten patek stary a nektere technologie ktere prenasi nove karty ani neumeji vyuzivat coz znamena ze nedokazou vyuzit vykonne te karty a vemou jenom to co umi...z ceho plyne ze od nejake rady GPU proste lepsi vykon ve hre nedostanes.....A nemusi to znamenat ze to leta v nejvetcich detalych an neljlepsim rozliseni...

Hra bude tak napsane ze v nejlepsi kvalite proste nemuze fungovat...proste by potrebovala futuristickou technologii.

Pro kazdeho je optimalni neco jineho...ja si rad tu hru uzivam...a mam vse nastavene na max. proto ze me vykon PC to dovoli...ale platim za to tim ze vidim hure objekty, doty vidim o hodne pozdeji. Ale mne je to fuk proto ze ja si to uzivam.
Jestli budu chtit hrat jako zakomplexovany profik (spise s takovymy jsem se setkal u 3d strilecek) tak si nahodim 800x600 stahnu detaily aby jsem mel framy v stovkach.

No a ted k puvodnimu tematu....nejlepsi jak zjistit co proste je uz omezeni jry a ne vaseho HW je zoomnout na mesto.....znate to kdyz priblizete pohled na mesto jak se vam to zacne cukat a fps se lepi k nule...je to proste dane tim jak je ta hra napsana...a na tom uz nic nezmenime.....postavsi do vetciho mesta letadlo udelej externaky a podivejse z dalky na to mesto...a pak to same udelej kdyz poletis...

no mozna na neco narazite a pak bude super...ale zatim ja si vystacim s tim co mam

147619715
Kubrt
Registrovaný uživatel

Místo: Starý Jičín
Posted on 27.12.2007 07:48
mam vse nastavene na max. proto ze me vykon PC to dovoli...ale platim za to tim ze vidim hure objekty, doty vidim o hodne pozdeji..

Smrtaku, v necem si odporujes, ne? Me (a asi jak vidno i Raza) zajima, jak je mozne, ze vetsine se objekty vzdalenejsi od masiny jevi jako nahrazene jinym objektem (bombicky × obdelnicky), a David je vidi az na zem jako bombicky...

Studoval jsem conf.ini docela podrobne, bohuzel, ani pri srovnatelnem HW a totoznem conf.ini David (uz sakra snad i musim rict UDAJNE dokud to neuvidim ) vidi neco jineho nez ja.

"Proti zlu zlem ale nestat se grázlem" - Daniel Landa, Chcíply dobrý víly
Kubrt
Registrovaný uživatel

Posted on 27.12.2007 07:58
Jen tak pro ukázku: parametr VisibilityDistance=1

parametr VisibilityDistance=3 (coz je tusim max.hodnota), kterezto nastaveni jsem vzdy pouzival, vysledek uz znate:

-RFF-Cmeptb
Registrovaný uživatel

Posted on 27.12.2007 09:31
Kubrt wrote:
mam vse nastavene na max. proto ze me vykon PC to dovoli...ale platim za to tim ze vidim hure objekty, doty vidim o hodne pozdeji..

Smrtaku, v necem si odporujes, ne? Me (a asi jak vidno i Raza) zajima, jak je mozne, ze vetsine se objekty vzdalenejsi od masiny jevi jako nahrazene jinym objektem (bombicky × obdelnicky), a David je vidi az na zem jako bombicky...

Studoval jsem conf.ini docela podrobne, bohuzel, ani pri srovnatelnem HW a totoznem conf.ini David (uz sakra snad i musim rict UDAJNE dokud to neuvidim ) vidi neco jineho nez ja.

Aha...tak to mi trosku uniklo...no zkusim to doma. ale podle mne se proste zamene nevyhnes....

147619715
David
Registrovaný uživatel

Místo: Kolín
Posted on 27.12.2007 13:15
Kubrte poslal jsem ti obrázek s bombičkama na tvůj letkovej mejl .
(nemám nainstalvanej žádnej program v kterym to otevřu )

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
David
Registrovaný uživatel

Místo: Kolín
Posted on 27.12.2007 13:49
Tak jsem nainstaloval ten novej patch (4.09b1m) a už mám taky hranatý bombičky

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
Kubrt
Registrovaný uživatel

Posted on 27.12.2007 14:13
Davide, grrrrrrrrr, jak jsi to kurna udelal, to fakt nechapu...

Ondura
Registrovaný uživatel

Místo: Kladno
Posted on 27.12.2007 17:30
Tak jsem to zkoušel taky a vylezlo mi tohle, myslím, že jsou vidět až do země

Upraveno: Ondura on 27.12.2007 17:34
285289764
Kubrt
Registrovaný uživatel

Posted on 27.12.2007 19:38
Ondo, pust track TheBlackDeath.ntrk a vyfot to ve stejnem okamziku jako my (cca tusim 26.vterina)...nevim presne.

Ondura
Registrovaný uživatel

Místo: Kladno
Posted on 28.12.2007 08:21
Kubrte, nepustím, jelikož jsem všechny ty původní traky vymazal

285289764
Jacques
Registrovaný uživatel

Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 07.01.2008 15:43
Kubrt wrote:

Tady je jasne videt, ze pod 250m namapuje jinou texturu a 3D model, v tom zvetsenem to tak nevynikne, ale pri 1:1 je to letadlo VYRAZNE ostrejsi - viz napr. podvesene "kapky" (nevim co to je v realu) na krajich kridel atd.

Kubrt, tie "kapky" podvesení pod krídelkami, to som nevedel ani ja. A bádal som po tom odkedy si to spomenul. Nedalo mi to že to neviem a tak som neustále hľadal čo to môže byť. Až dnes som sa to dozvedel, keď som čítal publikáciu G6. Je to závažie pripevnené na konci krídelok pre lepší balans a vyváženie samotných krídelok pri pohybe. Skrátka to zlepšuje pohyb krídelok. hh, zasa sme o čosi múdrejší

Nikdy nehovor, že sa niečo nedá urobiť, pretože sa nájde taký blbec, ktorý nevie že sa to nedá, a aj tak to urobí...
351642762
Dryjo
Registrovaný uživatel

Posted on 07.01.2008 16:12
Jacq wrote:
Kubrt wrote:

Tady je jasne videt, ze pod 250m namapuje jinou texturu a 3D model, v tom zvetsenem to tak nevynikne, ale pri 1:1 je to letadlo VYRAZNE ostrejsi - viz napr. podvesene "kapky" (nevim co to je v realu) na krajich kridel atd.

Kubrt, tie "kapky" podvesení pod krídelkami, to som nevedel ani ja. A bádal som po tom odkedy si to spomenul. Nedalo mi to že to neviem a tak som neustále hľadal čo to môže byť. Až dnes som sa to dozvedel, keď som čítal publikáciu G6. Je to závažie pripevnené na konci krídelok pre lepší balans a vyváženie samotných krídelok pri pohybe. Skrátka to zlepšuje pohyb krídelok. hh, zasa sme o čosi múdrejší

zase sme o krok pred nima!!

Čelní střet a taran jsou nejvetsi zbraň ruských pilotů.
A.I.Pokryškin

Většina lidí ví, že Descartes řekl: "Myslím, proto jsem." Co ale většina lidí neví, je to, že výrok pokračuje: "se vždy bál Chucka Norrise."
Rohlos
Registrovaný uživatel

Místo: Velké Meziříčí, Poříčany, Hamburg
Posted on 07.01.2008 16:38
Jop je to na dovážení hmotnosti křidýlka , to znamená, že pokud byste uvolnili řízení od křidýlka, tak by se mělo držet ve vodorovné, nebo vyrovnané poloze samo.

Nějak jsem to trošku nakreslil:

Člověk žije, dokud se má na co těšit. I kdyby to měla být jeho smrt. (Rohlos)
232005928
Jacques
Registrovaný uživatel

Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 07.01.2008 20:08
Tož a tu je reál

Nikdy nehovor, že sa niečo nedá urobiť, pretože sa nájde taký blbec, ktorý nevie že sa to nedá, a aj tak to urobí...
351642762
Strana4 z 4 < 1 2 3 4

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005