3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání25.11.2024 19:06
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 6
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Pokec
Strana2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: Hledá se!!!
Agijo
Registrovaný uživatel

Místo: Adamov
Posted on 19.08.2006 12:35
Oni ti imperialističtí utlačitelé neměli na výběr
taky je správný, že ho předali rusákům , když sestřeloval ruský letadla, tak zažil ruskej krym
Četl jsem o něm knížku psaná tuším v 90letech a přišla mi tendenční jako ruský z 50let :-)
Nehledě na nepřesnosti, např. že v roce 1945 sestřelil Jak 11

P.S. nevíte co všechno bude v tom Il2 komplet?
304210779 www.blajkec.ic.cz
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Místo: Praha
Posted on 19.08.2006 15:53
Agijo wrote:
Oni ti imperialističtí utlačitelé neměli na výběr
taky je správný, že ho předali rusákům , když sestřeloval ruský letadla, tak zažil ruskej krym
Četl jsem o něm knížku psaná tuším v 90letech a přišla mi tendenční jako ruský z 50let :-)
Nehledě na nepřesnosti, např. že v roce 1945 sestřelil Jak 11

P.S. nevíte co všechno bude v tom Il2 komplet?

No neměli na výběr...ona snad existovala nějaká dohoda o tom, že němečtí vojáci bojující proti SSSR a zajatí na západě budou předáni Ruské straně.Neví, zda-li se tato dohoda vztahovala pouze na letce, nebo i na jiné vojáky. V této souvislosti je například zajímavé to, že jiný z experten na východní frontě, Helmut Lipfert, Rusům nikdy vydán nebyl. Jinými slovy, tato dohoda se nedodržovala ve všech případech.

Knížku jsem četl, přišla mi celkem zajímavá, obvzláště pasáže o taktice vzdušných bojů stojí za pozornost. Ohledně tendenčnosti, nevím, je to věc názoru. Chápu, že někdo ji za tendenční označit může. Pokud narážíš na pasáže o podmínkách v ruských lágrech, přečti si třeba něco od Solženicina, nebo Pastarnaka, najdeš tam podobné příběhy.

Nepřesnost, kterou zmiňuješ vysvětluji v jiném vlákně na tomto foru.

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Agijo
Registrovaný uživatel

Posted on 19.08.2006 16:32
Ty lágry nemyslím. Kdo tam nebyl, neví a kdo tam byl, tak je tím poznamenanej. Solženicina nepovažuju za věrohodnýho autora.
Ne každýho němca rusáci chtěli tak jak Hartmana.
Vadí, že se začíná prosazovat názor, že rusáci byli špatní a němci dobří.
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 19.08.2006 21:46
No já tu nechci rozjíždět nějakou ideologickou debatu, ostatně, jsem na tomto foru pouze hostem.
Nemyslím si, že by Rusové byli špatní a Němci dobří, ale troufám si tvrdit, že obě strany měly lecos společného.

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Ondura
Registrovaný uživatel

Místo: Kladno
Posted on 19.08.2006 22:03
1stCL_Jamamoto wrote:
No já tu nechci rozjíždět nějakou ideologickou debatu, ostatně, jsem na tomto foru pouze hostem.
Nemyslím si, že by Rusové byli špatní a Němci dobří, ale troufám si tvrdit, že obě strany měly lecos společného.

No nechci nějak rýt do Rusů, ale někde jsem četl, že Německé koncetrační tábory vznikli podle Ruských. Takže svinstvo bylo bohužel na obou stranách a podle toho si myslím, se k sobě chvali ve válce. Jinak je, ale nadruhou stranu pravda, že pokud by Rusové nevyhráli, tak tu asi už nejsme a nějaké zanedbané procento čechů žije někde na Sibiři.

285289764
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 19.08.2006 23:35
Ondura wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:

No nechci nějak rýt do Rusů, ale někde jsem četl, že Německé koncetrační tábory vznikli podle Ruských. Takže svinstvo bylo bohužel na obou stranách a podle toho si myslím, se k sobě chvali ve válce. Jinak je, ale nadruhou stranu pravda, že pokud by Rusové nevyhráli, tak tu asi už nejsme a nějaké zanedbané procento čechů žije někde na Sibiři.

Ale no tak ono mezi nimi bylo poměrně dlouhou dobu i spojenectví. A to včetně vojenské spolupráce. To pak vyvrcholilo paktem Molotov-Ribbentrop a jeho tajným dodatkem o dělení Polska. řekl bych, že za to, že jsme tam, kde jsme vděčíme velkou měrou západním spojencům, kteří pak během studené války drželi Rusko v relativně rozumných mezích. Že Stalin v rámci svého impéria také přesouval celé národy, je známá věc.

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Agijo
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 10:08
řekl bych, že za to, že jsme tam, kde jsme vděčíme velkou měrou západním spojencům, kteří pak během studené války drželi Rusko v relativně rozumných mezích.

To máš naprostou pravdu, že jsme díky nim v pr..li

No podle posledního světovýho vývoje bych řekl, že díky SSSR byl mír. Stačí se teď podívat na politiku USA

Upraveno: Agijo on 20.08.2006 10:10
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 20.08.2006 10:20
Chôpaki, ušla vám téma, či čo?
Hoďte na to bobek. V tejto debate je pravda vždy niekde uprostre ale nikdy sa nedá nájsť.

343-964-290
Agijo
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 10:31
OK, máš pravdu, dostali jsme se úplně někam jinam.
Marek
Registrovaný uživatel

Místo: Za PeCkom ;)
Posted on 20.08.2006 11:39
Agijo wrote:
No podle posledního světovýho vývoje bych řekl, že díky SSSR byl mír. Stačí se teď podívat na politiku USA

Uff neber to pls osobne, ale toto fakt dost ubohe tvrdenie. Hovori ti nieco Kubanska kriza?

IMHO Necitaj tolko cervenej literatury

Sry Admine neodolal som.
Krtek
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 14:19
Agijo nemluví o začátku 60. let, ale o současnosti, tak to neber osobně spíše ty Marku.

"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo."
283-902-539
Marek
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 14:29
Krtek wrote:
Agijo nemluví o začátku 60. let, ale o současnosti, tak to neber osobně spíše ty Marku.

Sry nepochopil som, myslel som si, ze v sucastnosti SSSR uz neexistuje

Maminka ta vodicka akosi smrdi. Nevymyslaj a pi! Maminka, ale ta vodicka stipe. Co zas vymyslas... ktory bulo nalial do tej flase slivovicu?...
Krtek
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 15:39
Marek wrote:
Krtek wrote:

Sry nepochopil som, myslel som si, ze v sucastnosti SSSR uz neexistuje

Bohužel se musí počítat i s nástupnickými státy.

"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo."
283-902-539
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 20.08.2006 16:27
Marek wrote:
Agijo wrote:

Uff neber to pls osobne, ale toto fakt dost ubohe tvrdenie. Hovori ti nieco Kubanska kriza?

Sry Admine neodolal som.
Kterou vyprovokovala tvrdohlavost prezidenta USA, kterému jako by mladej Bush vypadl z oka, ještě že proti Kennedymu stál Chruščov, nedej bože kdyby měl za protivníka Brežněva to by svět už asi nestál na nohou.

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
312-902-996
Marek
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 17:09
Cassius Chaerea wrote:
Marek wrote:
Agijo wrote:

Sry Admine neodolal som.
Kterou vyprovokovala tvrdohlavost prezidenta USA, kterému jako by mladej Bush vypadl z oka, ještě že proti Kennedymu stál Chruščov, nedej bože kdyby měl za protivníka Brežněva to by svět už asi nestál na nohou.

hmm na tvojom mieste by som naopak dakoval za tvrdohlavost JFK, keby podlahol svojim generalom tak neviem neviem, uz by sme to nerieslili.

Maminka ta vodicka akosi smrdi. Nevymyslaj a pi! Maminka, ale ta vodicka stipe. Co zas vymyslas... ktory bulo nalial do tej flase slivovicu?...
Tajpan
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 17:38
1stCL_Jamamoto wrote:

Jami, ty nie si tu hostom. Ty si naším "verným spojeneckým dedičným nepriatelom".
a Jamamoto, prosím ta, rezervuj mi nejaké teplé útulné miestečo pri nejakej peci, ideálne plynovej. lebo ked sa mi zase dostaneš pred laufy, a ja ti (teda každému modráskovi, ak je možnosť ) nechám zase ako vždy šancu vyskočiť, alebo pristáť, tak tí moji drahí súdruhovia, ked sa to dozvedia, tak ma zožerú aj s odznakom hrdinu Velkej mrkvi.
A kedže mám obavy, od ich trávenie, tak radšej .......

Cassius Chaerea
Letec

Posted on 20.08.2006 17:40
Marek wrote:
Cassius Chaerea wrote:
Marek wrote:
Agijo wrote:

Sry Admine neodolal som.

hmm na tvojom mieste by som naopak dakoval za tvrdohlavost JFK, keby podlahol svojim generalom tak neviem neviem, uz by sme to nerieslili.
Na mojím místě nejsi a když tu něco začneš tak to i dokonči. Generály má každá země i SSSR, ale oficální představitel USA je Kennedy a oficiální představitel SSSR je Chruščov. Pakliže zaujmeš, alespoň trochu nestranej postoj, dojdeš k závěru že Kennedy opakovaně odmítal vcelku vyrovnanou dohodu s Chruščovem, což se mu vyplatilo, ačkoli hazardoval z životy celého lidstva. Chruščov nakonec souhlasil s dohodou, která jednoznačně hrála pro USA, což mimo jiné mu ještě více podkopalo postavení v SSSR, ale svět tu naštěstí díky tomu ještě je.

312-902-996
Tajpan
Registrovaný uživatel

Posted on 20.08.2006 17:59
Cassius Chaerea wrote:
Marek wrote:
Cassius Chaerea wrote:
Marek wrote:
Agijo wrote:

Sry Admine neodolal som.

Na mojím místě nejsi a když tu něco začneš tak to i dokonči. Generály má každá země i SSSR, ale oficální představitel USA je Kennedy a oficiální představitel SSSR je Chruščov. Pakliže zaujmeš, alespoň trochu nestranej postoj, dojdeš k závěru že Kennedy opakovaně odmítal vcelku vyrovnanou dohodu s Chruščovem, což se mu vyplatilo, ačkoli hazardoval z životy celého lidstva. Chruščov nakonec souhlasil s dohodou, která jednoznačně hrála pro USA, což mimo jiné mu ještě více podkopalo postavení v SSSR, ale svět tu naštěstí díky tomu ještě je.

Súhlasím, ale aj nie. Včera dávali akurát film Kubánska kríza s Kevinom Costnerom. Určite, americký pohlad , USA dobro, SSSR - zlo.
Kto vie ako presne to bolo? kto, začo, prečo,atd.
Cassie dôležitý je výsledok.
Usa sa zaručilo , že Kubu nenapadle. Minus pre USA.
USA stiahne rakety z Turecka a Grécka. Minus pre Usa.
SSSR stiahne rakety z Kuby. USA plus , ale aj pre SSSR plus.
Náklady spojené s udržiavaním rakiet by boli astronomické.
Ukončenie jedrovej krízi. Plus pre ludstvo.

Ondura
Registrovaný uživatel

Místo: Kladno
Posted on 20.08.2006 18:10
Hele neměli by jsme se vrátit k původnímu účelu tohoto vlákna? A to jak smést z oblohy Jamiho. Ať se konečně dohodneme kdo tento důležitý úkol provede. Nehlašte se všichni a jak je psáno na začátku, bude i odměna

285289764
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 20.08.2006 18:15
Tajpan wrote:
Súhlasím, ale aj nie. Včera dávali akurát film Kubánska kríza s Kevinom Costnerom. Určite, americký pohlad , USA dobro, SSSR - zlo.
Kto vie ako presne to bolo? kto, začo, prečo,atd.
Cassie dôležitý je výsledok.
Usa sa zaručilo , že Kubu nenapadle. Minus pre USA.
USA stiahne rakety z Turecka a Grécka. Minus pre Usa.
SSSR stiahne rakety z Kuby. USA plus , ale aj pre SSSR plus.
Náklady spojené s udržiavaním rakiet by boli astronomické.
Ukončenie jedrovej krízi. Plus pre ludstvo.
Rakety Turecka a Řecka v dohodě nebyly, jak to podali filmaři, jestli to v dohodě bylo je to neoficiální.
Pro SSSR stažení raket z Kuby bylo jednoznačné mínus. Náklady na raketové základny na Kubě by byly sice vyšší než jinde, ale Kuba by se stala vazalem SSSR a její hodnota pro SSSR hlavně z geografického hlediska byla obrovská.

312-902-996
Strana2 z 3 < 1 2 3 >

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005