1stCL_Jamamoto wrote:
Jinak, na tom se asi prostě neshodnem. Tvůj způsob boje, mě je cizí. Neříkám, že nelétám nad nepřátelská letiště. Když ano, tak opravdu výjimečně, fláknu tam bombu a mizím.
no jestli to nebude tou kombinací DB605 a jedné bomby Jamamoto
jinak když se ti nelíbí Cassiuv způsob boje,to má doletět třeba v sedmi, aby byl zase pro změnu nazván kosmonautem ?
Občas mi to připadá,že pokud červení neletěj modrým před laufy rovně anebo netočej, tak je to nekorektní.
Tím to asi nebude....zrovna tak bych se teoreticky mohl promenádovat nad letištěm s podvěsy a krosit tam vše, co se mi zamane.ˇUtočím na kolony, lodě a jiné cíle, které jsou mnohdy zaflakované lépe, než leckteré letiště. Mě prostě tenhle způsob boje nebaví, neláká. Ostatně, i když se podívám do historie, letadlo rozstřílené na zemi nebylo bráno, alespoň u strany, za kterou lítám, za regulerní sestřel. IL to tak bohužel bere, tak že různí loviči skore se tak snadno napakují (tím netvrdím, že je to zrovna příklad Cassia, tohle je v obecné rovině).
Ostatně myslím, že nejlépe asi celý problém vystihl Glum.
PS: Zrovna já jsem v sedmi nebyl ani nepamatuji. Ohledně vzdušných soubojů žádnou polemiku nevedu, je každého věc, co na druhého zkusí...krosení "rodících se"letadel ale podle mne vzdušným soubojem nazvat nelze...
glum wrote:
IMHO na klasickém dogfightu zavírat letiště má smysl a účel pouze pokud jsou na něm umístěny cíle mise (např. Krym 44 na Lion serveru), pokud jde o nějakou klasickou mapu kde se jakoby řežou na frontě pozemáci tam to smysl moc nemá, akorát se zbytečne naštvou lidi co si tam chtějí v tu danou chvíli relaxačně zalítat. Lidi co to myslí vážně lítají virt. války, kde je většinou ničení letišť naprosto korektní taktika. U obyč. dogfightu jde asi většině zůčastněných o nenáročné pobavení a vulčování letišť prosazuje nezdravě moji zábavu jakožto vulčera na úkor těch pilotů kteří jsou momentálně vulčováni . Toť pouze můj osobní názor.
To aby sme šli potom s ilama pást kozy? Na co je máme? Srovnej si třeba když si relaxačně bombarduješ level bombingem s peškem a minutu před cílem když čumíš do zaměřovače a nemůžeš se bránit, ti přiletí mistr světa amoleta s křížema na trupu a pošle tě do země. Ale tak to prostě chodí i na dogfigtech a stěžoval si snad na to někdo, asi ne páč by to byla blbost. A co to má společného s vulchováním? Narodíš se na letišti nad tebou il ječej sirény, no a ty buď hrdinsky zkusíš vzlétnout a zařveš u toho, nebo se odpojíš a pudeš na jiné letiště. A to samé je když čumíš do toho zaměřovače a hrdinsky budeš doufat, že ten tvůj pešek ještě pár ran zvládne než odhodíš bomby, nebo se prostě na ten nálet (kterej tě stál několik minut, někdy i desítek minut) vykašleš, hodíš bomby do pole a budeš doufat že svým leteckým uměním smrti unikneš, ale o to je to horší že i tak se ti to nemusí zdařit.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
Jo a glume, jak často využiješ ila k útoku na letiště? Na LiWu a podobnejch válkách je to jednak zbytečnost a pak se jedná spravidla o sebevraždu. A jedině kde by to podle tebe mělo mít smysl je Krym44 na lionech, jenže lioni zase nefungujou a il co desetinu jeho úkolů tvořilo ničení a ostřelování nepřátelských letišt, používat k tomu účelů jen na jedné mapě je docela škoda. A pro BAP by bylo zablokování jedno letiště beze ztráty vlastního stroje, hotovej husarskej kousek, protože útoky na letiště jsou pravidelně velmi riskantní. A vulchovat nějaký autíčka na silnici, který chrání jedna dvacítka, je docela levný kill, nehledě na to že mě akčního člověka, takové akce časem znuděj.
Cassie tohle je na dlouhý (a asi i zbytečný) flejm. Teď opět roztáčíš svojí žhavou spirálu a čekáš na trouby kteří se chytí. Já doufam, že se nikdo takový nenajde.
Já jsem svůj názor řekl a vím, že s tebou to smysl nemá dále probírat. Nikam by to nevedlo.
Howgh
Pánové drazí, nějak se nám to tu roztáčí - přesně v Cassiovském duchu ...
Takže:
1) chci se omluvit Jamimu za přirovnání k tomu malému roztomilému modrému tvorečkovi. Přísahám, že už se v souvislosti s tebou takové nechutnosti nedopustím ...
2) Docela mě mrzí, že se nám podařilo Gluma takhle znechutit, no ale co se dá už teď dělat ...
3) Obecně souhlasím s Cassiem, i když je to v mhoha věcech extrémista ... to porovnání s těma bomberama a zaměřovačem docela sedí. Ale nikdy by mě nenapadlo to těm stíhačům vyčítat - prostě je to jejich práce, že jo. Na druhou stranu by taky mohli přemýšlet nad tím, že někam letíme třeba půl hodiny a oni nám takhle překazí to vyvrcholení
Co se týče toho "vulčování" - několikrá to už tady zaznělo ... vždyť o kurňa není žádná "dávačka" ! Letiště jsou většinou silně chráněná flakem, při delším útoku vždycky hrozí, že si "vulčovaní" přivolají pomoc z vedlejšího letiště, a ostatně není ani úplně vyloučeno z blokovaného letiště odstartovat ! Tak co je na tom tak odsouzeníhodného ? Něco jiného by bylo, kdybychom jako letka nedělali nic jiného, než že se budeme specializovat na vulch, ale z toho nás snad opravdu nemůže nikdo obvinit ...
Tak nám dopřejte občas trochu té adrenalinové zábavy, která beztak velice jednoduše může skončit semletím bitevníků na fidloprcičky ...
No ale já polívku přihřeju.
V pátek mne na Czechwaru rozdtřílel (E)CL/Jimik při nouzáku (on mne původně nepoškodil jen si mne ZOBNUL). A když sem mu napsal, že ať se za své chování nedíví, že vulchujeme a že takle žádní němečtí piloti nelétali. Odpověděl: hov*o.
Tak a teď něco z www 1st CL:
4. Pokud je nepřátelský stroj neschopen dalšího boje, nechte ho zmizet. Jestli si to nechcete odůvodnit jako projev rytířskosti tak si to zdůvodněte jako šetření munice.
5. Nikdy nestřílejte na pilota na padáku, nebo na pilota zjevně se pokoušejícího opustit letoun!
6. Člen 1st Czech Lions nikdy neútočí na startující nebo přistávající stroje nepřítele!
Panek wrote:
V pátek mne na Czechwaru rozdtřílel (E)CL/Jimik při nouzáku (on mne původně nepoškodil jen si mne ZOBNUL). A když sem mu napsal, že ať se za své chování nedíví, že vulchujeme a že takle žádní němečtí piloti nelétali. Odpověděl: hov*o.
4. Pokud je nepřátelský stroj neschopen dalšího boje, nechte ho zmizet. Jestli si to nechcete odůvodnit jako projev rytířskosti tak si to zdůvodněte jako šetření munice.
5. Nikdy nestřílejte na pilota na padáku, nebo na pilota zjevně se pokoušejícího opustit letoun!
6. Člen 1st Czech Lions nikdy neútočí na startující nebo přistávající stroje nepřítele!
Na (E)CL pěkně drzí chlapík ten Jimik.
Nerozčiluj se. Je to válka a mě už taky nějaký eso sundalo, když jsem šel se zastaveným motorem na nouzák. Jo holt někdo ty sestřeli potřebuje a někdo si na to moc nehraje a má to jako zábavu
vulchovanie, to je asi na dlhú diskusiu.
A velmi ťažko rozlíšiť kde je to ešte správne a kde je prasárna.
velmi záleží na človeku, na ludoch na servery, na planesete na mape atd.
Sprostý Vulcher alebo basekiller.
hrávam aj iné hry, A takýchto ludí milujem. CoD, Unreal, Battlefield, FH.
takýto človek sa vyhýba boju, neplní žiadny úlohu.
Príde k respawnovaciemu bodu a tam je dokial ho nezabijú.
V niektorých mapách FH,BF je to pekne ošetrené, že nepriatelský hráč sa nikdy nedostane na hlavnú respawnovaciu základnu.
V Ilovi to je hlavne na klasických mapách DF a na mape Normandia, hlavne ak red strana má len jedno letisko a to na ostrove.
A je to s prepáčením, hlavne v réžii Fw190.
I ked som už zažil aj opačnú situáciu.
A väčšinou sa jedná o jednotlivcov.
Organizovaný vulch, blokovanie letiska, respawnovacieho bodu.
Skupina hráčov, zväčša na jednom TS má za úlohu blokovať zničiť respawnovací bod. Bud sa prebije, alebo sa vyhne boji a operuje v rámci respawnovacieho bodu.
Je to správne?
Z jedného pohladu áno. Skupina zamedzí pohybu nepriatelských hráčov zničením techniky a samotných hráčov. Hlavne to je v Il2 a BF.
Poprípade sa snaží skupina získať respawnovací bod (v Il2 to nejde) , tak likviduje akýkolvek náznak obrany. Zväčša respawnovacích hráčov.
Z pohladu zvulčeného hráča určite nie. Pripojí sa do hry a hned je zlikvidovaný, bez šance.
Z jeho pohladu je to sprostý vulch.
No má ale šancu zmeniť respawnovací bod.
Vulch jediného letiska, vítazný Basekill.
Na mape je bud len jedno letisko , alebo posledný respawnovací bod.
V Il2 DF serveroch je to asi jedinný prípad, mapa WAKE - slabá AAA ochrana, Wildcat verzus Zero v nízskych výškach.
Alebo teraz na Czechwar, Blue strana má je jedno letisko.
v Unreal, BF , prehrávajúca strana má len jeden respawnovací bod a je v obklúčení.
Tu vítazná (vulchujúca) strana likviduje hromadne respawnovacích hráčov.
Je to správne?
pre víťaznú stranu , áno.
Zatlačila nepriatela do defenzívy a likviduje posledné možnosti nepriatela. Za účelom víťazstva. Bud zlikvidovaním hráčov alebo získaním posledného respavnovacieho bodu.
je to správne pre zvulchovaných, basekillovaných hráčov?
Ano, ak ten hráč je na mape, misie od jej začiatku a prehral mapu,misiu vdaka svojej menšej schopnosti ako protivník.
Nie, ak sa ten hráč pripojí v kritickom okamihu a je hned zlikvidovaný.
Sprostý vulcheri. Alebo, ako sa to niekedy stáva, už sa pripojil na server, ale nemôže sa pripojiť na mapu, stratil posledný respawnovací bod.
Je to na dlho.
Osobne nevulchujem. A ak lietam za red stranu, tak určite nie, nemáme na to stroj. A ak je málo ludí, nie je problém si dať cez chat stretnutie v nejakom sektore.
Ale ak sa pojde na organizované uzatvorenie letiska , tak do toho idem.
Určite každý pozná video , ktoré nakrútila LETKA13, 4xIl2 organizovane napadli letsko a previedli úžasnú akciu.
I ked z pohladu ich obetí, to bol prasprostý vulch.
Historia v letectve počas WWII.
myslím, že tam tiež mali podobnú dilemu ako my tu.
Ak si prečítate názory niektorých pilotov tak mi dáte za pravdu.
Hlavne sa to týkalo východnej fronty.
Typický prípad. Rusko 1941-42.
Letisko, slabo chránené AAA, bez hlásnej služby.
Návrat ruských stíhačov. A zrazu sa objaví nemecký stíhač a zostrelí pristávajúci ruský stroj a zmizne. A ak niekto dostal takého stíhača, bol velmi oslavovaný. No ku konci vojny, ked sa obrátila prevaha , určite to bolo zase naopak.
Alebo dnes povedané, kempovanie nad letiskom.
V 1944/45 USAAF tak to bola skoro štandartná taktika.
Viz Nowotný, lety s Me262, letky s Bf109 a Fw190D určené len na obranu letísk.
Alebo praktiky USSAF, takz strafingový králi.
USAAF požadovala útoky na letiská , takze zrovnoprávnila hodnotu zostreleného lietadla na zemi s zost. lietadlom vo vzduchu.
A niektorí mali pekné skore. Ale po vojne, im tieto zostrely zmazali, takže prislí o status esa.
A útoky na letiská?
Stačí si pozrieť zábery z fotokulometov ala USAAF 1944/45.
Dokonca jeden pekný vulch bol aj natočený v jednom filme.
režisér Spielberg. Nespomeniem si ako sa volá.
Dej. Anglický chlapec sa dostane do japonského zajatia v Čine.
Tam je fakt pekný vulch, zničenie letiska.
Myslím, že záleží hlavne na povahe človeka.
každý verí v iné hodnoty.
Tak tak každej má jiné hodnoty, to že někdo nechce vulchit je jeho věc a když jinej chce tak co by mu do toho měl kdo kecat.
Jinak Pánku, Jimik je stará garda, je novej jen u lionů, jinak když budeš hrát na realitu, tak si nestěžuj, němci to dělali.
Panek wrote:
Na (E)CL pěkně drzí chlapík ten Jimik.
No , Jimík je správny chlap. Dá sa s ním dobre pokecať. A myslím , že túto situáciu videl určite inak.
Ja som zase bol včera určite "f*cking id*t".
S P47 som si Zobnul Bf109. Pálim som na velkú vzdialenosť, zásahy ale nič. tak práškujem a práškujem. Niečo odletí, ale práškujem dalej. Hmm hráč killed. To čo odletelo bol dotyčný. Asi som ho predsa poriadne poškodil.
A ten "morálny" kodex, neber doslovne. Je prevzatý z War Birds, tam bolo viditelné každé poškodenie. V Ilovi vidíš minimum, viz môj prípad.
I ked , neviem, ale mám pocit, že odkedy je tu CzechWar , tak naša komunita česko-slovenská sa nejako pomaly barbarizuje a trhá.
MK verzus Lions.
Tajpane ale, je pravda, že když sundali štěpu a on se ozval, tak na Chatu ty odpovědi nebyly zrovna moc slušný. Jo jinak se Ti ještě jednou omlouvám, za to ostřelování
Cassius Chaerea wrote:
Tak tak každej má jiné hodnoty, to že někdo nechce vulchit je jeho věc a když jinej chce tak co by mu do toho měl kdo kecat.
Jinak Pánku, Jimik je stará garda, je novej jen u lionů, jinak když budeš hrát na realitu, tak si nestěžuj, němci to dělali.
neví možné, konečne s Cassiem máme spoločný názor.
Pánku, ak máš knihu Triumf a Tragédia, prečítaj si stranu 65.
Tam máš príbeh o jednom nemeckom"vulčerovi", ktorého nakoniec dostal nejaký ruský zelenáč. A ten nemecký vulčer, bol vtej dobe asi najlepší z expertov , velitel 8/JG54 oberleutnant Max H. Ostermann (Bf109G2), mal na konte 102 zostrelov. Jeho premožitel pilot 283.IAP Vladislav Povarov , jeho prvý zostrel. Stroj rachotina menom Jak7B.
Ondura wrote:
Tajpane ale, je pravda, že když sundali štěpu a on se ozval, tak na Chatu ty odpovědi nebyly zrovna moc slušný. Jo jinak se Ti ještě jednou omlouvám, za to ostřelování
okej, ak niekedy sa sním stretne, hodíme priatelskú reč.
a to ostrelovanie, už si zvykám že spojenecké spity si ma nejako často zamienajú za bf-ko, flak sa dostane na prvú šupu, a som slepý ako opitý kačer .
Panek wrote:
Ještě něco k tomu. Vždy když seš poškozenej a přistáváš někde kde operuje ve vzduchu nepřítel a ty u toho zemřeš je to jen a jen tvá chyba. Nikdy se nenech poškodit a když už se necháš poškodit na tolik vážně že letadlo není schopno letu, musíš počítat o to víc že zemřeš, tak to prostě ve válce i v ilovi chodí a ještě jedna dobrá rada, počítej že tě zabijou na padáku když se houpeš nad svým územím, aspoň nebudeš pak nasranej až ti to někdo udělá. A neřikej modrejm co směj a nesměj dělat, mě by si tím taky pěkně nas*al. Ber to tak že to je jenom hra, REALISTICKÁ hra.
Panek wrote:
Ještě něco k tomu. Vždy když seš poškozenej a přistáváš někde kde operuje ve vzduchu nepřítel a ty u toho zemřeš je to jen a jen tvá chyba. Nikdy se nenech poškodit a když už se necháš poškodit na tolik vážně že letadlo není schopno letu, musíš počítat o to víc že zemřeš, tak to prostě ve válce i v ilovi chodí a ještě jedna dobrá rada, počítej že tě zabijou na padáku když se houpeš nad svým územím, aspoň nebudeš pak nasranej až ti to někdo udělá. A neřikej modrejm co směj a nesměj dělat, mě by si tím taky pěkně nas*al. Ber to tak že to je jenom hra, REALISTICKÁ hra.
On jim nepsal žádné rady co mají dělat, jen se ozval ať si nestěžujou na vulchování. To bylo všechno
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt