Autor |
RE: IL-2 sturmovik type3 |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 01.03.2007 09:07 |
|
|
to lazy:
k tem letovym vlastnostem ila, puvodni jedno místna verze byla ve skrze blbuvozdorna to je pravda, nicmene dvojmistna verze sturma byla jiz na pilotas daleko narocnejsi diky posunu teziste... |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 01.03.2007 09:22 |
|
|
310_BlueL wrote:
to lazy:
k tem letovym vlastnostem ila, puvodni jedno místna verze byla ve skrze blbuvozdorna to je pravda, nicmene dvojmistna verze sturma byla jiz na pilotas daleko narocnejsi diky posunu teziste... ...což ovšem bylo vyřešeno u typu 3 "ohnutím" křídel o 3°, čímž byla navrácena stabilita kterou měli jednomístné verze.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 01.03.2007 09:34 |
|
|
Cassius Chaerea wrote:
310_BlueL wrote:
to lazy:
k tem letovym vlastnostem ila, puvodni jedno místna verze byla ve skrze blbuvozdorna to je pravda, nicmene dvojmistna verze sturma byla jiz na pilotas daleko narocnejsi diky posunu teziste... ...což ovšem bylo vyřešeno u typu 3 "ohnutím" křídel o 3°, čímž byla navrácena stabilita kterou měli jednomístné verze.
to jsem nevedel dik...
btw. nevis jak to bylo se silama v rizeni? |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 01.03.2007 09:38 |
|
|
310_BlueL wrote:
to jsem nevedel dik...
btw. nevis jak to bylo se silama v rizeni? To nemám ani páru, jediné co vím, že ovládání řízení šlo dle slov jednoho pilota snadno, jen prý narozdíl od stíhaček reagovalo letadlo na změny řízení s opožděním.
|
Autor |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 01.03.2007 14:01 |
|
|
A co takhle se podívat do originálního manuálu ?
|
|
Autor |
Jacques
Registrovaný uživatel
Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 01.03.2007 14:10 |
|
|
Tak toto je sila! Nemáš takých viac? |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 01.03.2007 14:15 |
|
|
Bohužel Jacqu ... ale hodilo by sa, čo ?!
|
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 01.03.2007 14:26 |
|
|
Hele Jacqu - že jsi to ty a mám pro tebe slabost, tak jsem ještě něco vyšťoural ... ;)
EDIT:
hmm - tak nějak blbne Fusion, asi je to na něj moc dlouhé ... nakopíruj si to do adresového řádku ...
http://209.85.129.104/search?q=cache:Dw89s0Wwt0AJ:forum.virtualfighters.net/viewtopic.php%3Fp%3D38022%26sid%3D42f1193b892eb10851547aab5fb77183+IL-2+letov%C3%A9+vlastnosti&hl=cs&ct=clnk&cd=14&gl=cz&lr=lang_cs
Upraveno: Plooskie on 01.03.2007 14:32 |
|
Autor |
Jacques
Registrovaný uživatel
Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 01.03.2007 14:37 |
|
|
Plooskie ty si poklad! najbližšie dni mám čo študovať |
|
Autor |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 02.03.2007 11:59 |
|
|
312_Lazy wrote:
Taky bych si pak rád prohlídl záznam, prosím.
K Il-2:
Pancéřování. Při bitevním útoku musím počitat s tím, že po mě bude ze země střílet všechno, co má hlaveň. Pancéřování mě neochrání před mnohočetnými zásahy rychlopalného flaku, ale může mě ochránit před jednotlivými zásahy, a hlavně mě velice slušně ochrání před zásahy menšími kalibry ze spodní polosféry. Možná budu mít špatnej den a dostanu zásah do olejového chladiče, ale i tak to většinou dotáhnu za frontu. Naproti tomu stíhačka má ze spoda odhalen motor, pilota, nádrže, což v naší hře bohužel není moc zohledněno.
Rychlost. Od ruských i německých pilotů jsem opakovaně četl tvrzení, že zasáhnout cíl na zemi ve velké rychlosti bylo VELMI problematické. Jistě, ve hře můžu vzít P-47, z 5000m pikovat na plný plyn pod ostrým úhlem, pár set metrů nad zemí v 950 km/h odhodit bombu a s přesností deset metrů trefit cíl (takhle to mám vyzkoušené, není to nadsázka). Myslím si že to je prostě chyba hry - letadla se obecně v extrémních rychlostech v mnoha ohledech chovají lépe než na menších, což je v rozporu s tím, co píše mnoho válečných pilotů ve svých vzpomínkách. (BTW k čemu jsou v téhle hře na štuce air brakes?)
Letové vlastnosti. Podle toho co o Il-2 říkají jeho piloti byl jednoduchý na pilotáž, neměl žádné zákeřné chování ve vzduchu (říká se že nešel uvést do vývrtky) a byl stabilní i při malých rychlostech. To jsou podle mě velká pozitiva pro bitevní letadlo.
Hmotnost bomb. Il-2 není střemhlavý bombardér ale bitevník, tzn. letadlo přesně útočící z malé výšky. Z tohoto pohledu by asi nebyla příliš velkým přínosem schopnost nést například FAB-500. Ty ať si klidně dál nosí Pe-2, Tu-2 apod.
Ničení tanků. Z toho co jsem přečetl byly preferovanou zbraní PTABy, které byly účinné proti naprosto všem typům tanků (průraznost 60-70mm pancíře, z hlavy třeba Panther má pancéřování věže shora cca 15mm).
Bojové ztráty Il-2. Průměrně, za celou válku, včetně jednomístných verzí, byly nižsí než průměrné ztráty bombardérů USAAF nad západní Evropou. Tolik k taktice "nas mnogo", můžu dohledat a ukázat čísla.
Stavba ze dřeva. Původně byl Il-2 celokovový letoun, někdy v roce 42 se začaly konce křídel a ocas dělat dřevěné.
Boj s německými stíhači. Zřejmě nebyl až tak častý, dokonce jsem četl rozhovor s pilotem Il-2, který přes delší pobyt na frontě (v druhé půlce války) německou stíhačku ani jednou neviděl. Důvody byly asi dva - jednak německých stíhaček bylo na Východě vždycky málo, jednak Il-2 většinou nelítaly za frontu.
Závěr: Il-2 je bitevní letadlo, tzn. počítá se s tím, že bude zasazovat přesné údery v malé výšce, obvykle v nevelké rychlosti, v dosahu nepřátelské střelby ze země. Počítá se s tím, že jeho piloti budou mít běžný výcvik. Proto má takové vlastnosti, jaké má.
pancerovani: vicemene souhlasim az na par nedulezitych detailu...
rychlost: co se te stuky a jinych stremhlavych bombarderu tyka tak air brakes jsou ke zpomalnei daivu (tim padem ma pilot delsi cas na zamireni) stuka byla v daivu pomerne stabilni a nikam neutikala i bez brzd
letove vlastnosti: P-47, Fw-190 taktez nijak zakerny stroj....
hmotnost bomb: vzhledem k tomu ze P-47D-27 ve hre chybi moznost nest HVARy (konkretne 10HVARu), stuce chybi bomby s Donertovymi tycemi, a naprosto mizive mnozsvti naplneni kontejneru AB(ano i nemci pouzivali kumulativni bombicky) tak zde il-2 ve znacne vyhode, nemluve o totalni neucinostni granatu (mely wolframove jadro) z FLAKU 18 namontovaneho na G stuce ktery prokazatelne byl sto prostrelit T-34 i z boku a ne jen do mrizky vetrani nad motorem, u Fw mimo jine chybi rakety Panzer blitz a moznost nest tusim 10x SC50
niceni tanku: viz nosnost bomb
ztraty viermotu USAAF byly na akci za celou valku v prumeru 3.8% kolik mely ily nevim
Zaver: IL-2 pouziva jinou taktiku nez zbyvajici stroje ale rozhodne ne ucinejsi
Upraveno: 1stCL_BlueL on 02.03.2007 12:07 |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 02.03.2007 12:19 |
|
|
310_BlueL wrote:
hmotnost bomb: vzhledem k tomu ze P-47D-27 ve hre chybi moznost nest HVARy (konkretne 10HVARu), stuce chybi bomby s Donertovymi tycemi, a naprosto mizive mnozsvti naplneni kontejneru AB(ano i nemci pouzivali kumulativni bombicky) tak zde il-2 ve znacne vyhode To si nemyslím Il-2 typ 3 postrádá dva páry raket, a možnosti kombinací jsou velmi omezené. Takže nemůže nést 8 raket BRS a 2x100 fab, proti tankům jak mohli nést, ale nejlepší kombinací je ve hře 4 rakety BRS a 96 Ptabů. Taktéž výbava na měkké cíle je omezena chybí kombinace raket 8x ROFS a 4x50 FAB respektive 2x100 FAB. Všelijak je tenhle il zes*aný.
|
Autor |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 02.03.2007 12:28 |
|
|
je to z tou vyzbroji krapet dojebane... tu vyhodu ilu spatruju prave v tech PTABech protoze napr nemci nic podobneho nemaji (ackoli v realu meli), citelne chybi i ty vise zminene Dinortovy tyce
Upraveno: 1stCL_BlueL on 02.03.2007 12:33 |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 02.03.2007 12:37 |
|
|
Jojo ono je to fakt velice zjednodušené, například jednomístné ily(mimo serie 1) můžou nést rakety BRS-132 a co jsem tak hledal, tak tyto protipancéřové rakety byly dávány do výzbroje až někdy v polovině roku 43. Stejně tak to je i s kazetama Až, ty někdy na konci roku 42 byly bojově zkoušeny. Jinak nevím jak to bylo ve skutečnosti účiné na tanky, ale pravdou je že podle Olega jsou kazety Až stejně účiné jako Ptaby, jen se musejí házet z výšky víc jak dvacet metrů nad tankama. Takže na kolony tanků, jsou ily od počátku "olegovi" války velmi dobře vyzbrojeni.
|
Autor |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 02.03.2007 12:57 |
|
|
Cassius Chaerea wrote:
Jojo ono je to fakt velice zjednodušené, například jednomístné ily(mimo serie 1) můžou nést rakety BRS-132 a co jsem tak hledal, tak tyto protipancéřové rakety byly dávány do výzbroje až někdy v polovině roku 43. Stejně tak to je i s kazetama Až, ty někdy na konci roku 42 byly bojově zkoušeny. Jinak nevím jak to bylo ve skutečnosti účiné na tanky, ale pravdou je že podle Olega jsou kazety Až stejně účiné jako Ptaby, jen se musejí házet z výšky víc jak dvacet metrů nad tankama. Takže na kolony tanků, jsou ily od počátku "olegovi" války velmi dobře vyzbrojeni.
njn oleg.... |
|
Autor |
Agijo
Registrovaný uživatel
Místo: Adamov
Posted on 02.03.2007 13:05 |
|
|
nejlepší bitevník je Po2, nemá slabinu dokonce byl úspěšnej i v Korei a byl téměř nesetřelitelnej (od letadel). Taky docela přesně bombardoval
Odstartoval odkukoli, kdykoli, na jakkoli dlohé dráze a stejně pak přistál.
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
Alexandr Vasiljevič Suvorov |
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 06.03.2007 07:10 |
|
|
Hele ja se vcera tesil a prisel jen Cass, tak to ma asi kontumacne co? Cassi kua ja vedel ze si mam na tebe vsadit |
|
Autor |
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel
Místo: Gartenzaun
Posted on 06.03.2007 09:35 |
|
|
v pondělí je na serveru letecká škola . Musíte si zvolit jakýkoliv jiný den .
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 06.03.2007 09:39 |
|
|
No je to na Bluelovi.
|
Autor |
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel
Posted on 06.03.2007 12:06 |
|
|
co treba dneska?
btw. a co so po dvou odlitani 2x3 utoku ty era vymenit? |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 06.03.2007 12:08 |
|
|
Co se tím stane když si je vyměníme, to jako bych měl naschvál házet s p-47 bomby do pole?.
|