3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání25.11.2024 19:05
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 6
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Pokec
Strana6 z 10 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Autor RE: IL-2 sturmovik type3
David
Registrovaný uživatel

Místo: Kolín
Posted on 27.02.2007 16:43
1stCL_Fucida wrote:
Davide, tak předně - původní diskusi rozpoutal BlueL, což je pilot 310. sq, Možná sis toho nevšiml, ale má to dokonce napsané před jménem. Tudíž je odkazování na Lionní fórum přitažené za vlasy. Navíc se obávám, že bys tam v opozici proti Fw 190 našel docela dost zastánců i z řad 1stCL.

Pokud se nechceš zapojit do diskuse aktivně, ale jen tady napadat a urážet, pak bych Tě požádal, aby ses raději nezapojoval vůbec. Pokud se aktivně zapojit chceš, máš jiné zkušenosti, pohnutky, znalosti, názory..atd., tak Tvou účast jen a jen uvítám. Poslední tři příspěvky co jsi zde vyplodil beru jako úlet a odpolední únavu.

EDIT: poslední čtyři příspěvky

Promiň to ,že jsem se odkázal ,na lioní fórum ,byl jen příklad ....

A všechny své dnešní přízpěvky píšu bez sebemenší snahy urážet ,snažim se jen exaktně vás dostat k tomu ,aby jste mě řekli ,proč máte potřebu se takhle snažit se exaktně bavit o věcech ,které vyřešit exaktně nejdou ....(exaktně - mé oblíbené dnešní slovo)

To že jsem vás asi popudil ,mě dává odpověď ....

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
David
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 16:46
1stCL_Fucida wrote:
Cassius Chaerea wrote:
Co teda řešíme?

Ani nevím, předpokládám, že naše názory jsou v tomto tématu veskrze podobné . V podstatě jsme dospěli ke konsensu.

No právě ,že všichni tady píšou skoro to samý svejma slovama ,proto píšu jestli nejste křáplí .....

Já napíšu BlueLovi "Je to zlatý"
On "NENENE je to nazlátlý"
já "Máš pravdu je to dozlatova "
On "nenenene je to zlatavé "

A furt do kola .
Tak jsem se pokusil vás trochu vykolejit ........

Doufám že se mě to povedlo lo lo lo .....

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 16:50
Davide tobe to tady pripada ja flame me teda? napadl tady snad nekdo nekoho a jak rek cass kdyz te to sere cist tak to proste necti
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel

Místo: Gartenzaun
Posted on 27.02.2007 16:58
Davide, předpokládám, že jsme rozumně uvažující a dostatečně vzdělaní lidé žijící ve světě ovlivněném především fyzikálními zákony (Boha, resp. boha, resp. bohy nechme prozatím stranou) - jako takoví jsme schopni číst i psát. Získáváme informace, v hlavě si je srovnáváme a sami vytváříme určitá vlastní řešení na základě znalostí, které momentálně máme. Podstatou diskuse je ukázat protistraně své pohnutky a zdroje, které zapříčinily právě to, co si myslíme. Kolem nás je poměrně značné množství zdrojů, po jejichž vstřebání máme možost vést na určitá témata relativně odbornou diskusi, slovo odbornou si případně můžeš dát do uvozovek.

V této diskusi byla nakousnuta řada hodnotných připomínek, ať už zpochybnění IL-2 coby ideálního bitevníku na základě porovnání s jinými stroji, nebo naopak třeba fakt, že šel vyrábět masově bez větší potřeby strategických surovin.

Na celém světě se diskutuje o podobných věcech a spousta diskusí je velmi přínosných jak pro "mladé", kteří se chtějí dozvědět něco nového, tak i pro "staré" rozšiřující si své obzory. V neposlední řadě jsou právě diskusní fóra ideální možností k zjištění věcí, o kterých nemáme ani potuchy. Jako třeba když jsem zjišťoval podrobnosti o zařízeních pro zvýšení výkonu na Fw 190 A/F/G - Erhöhte Notleistung Für Jäger a C3-Einspritzung. Pak z toho udělám článek srozumitelný širší veřejnosti a zveřejním na některém portálu zabývajícím se WWII..

335209276
David
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 17:02
310_BlueL wrote:
Davide tobe to tady pripada ja flame me teda? napadl tady snad nekdo nekoho a jak rek cass kdyz te to sere cist tak to proste necti

ja flame me teda ?? - To mu nerozumím .

A napad já někoho ??? Jestli to někomu tak připadá asi sem mu šláp na kuří oko za což se teda omlouvám .
A ta dyskuze mě zajímá a zajímá mě hlavně z toho pohledu ,že už je to stomiliontáprvní dyskuze ,na podobné téma ,kterou za posledního čtvrt roku čtu ,a asi máte příliž zůžený pohled svojí zapáleností pro letadla (Opět tím nechci nikoho urazit) ,že nedokážete se ani trochu se povznýst nad věc a řešíte komicky věci ,který nemaj řešení ....
Trochu prosím nastudujte samotnou základní systematiku fylozofie ,ta je celá o tom jak mluvit a používat jednotlivé termíny ,aby člověk nespadal do takovejhle věcí .

A ještě jsem musel použít ono ,někoho musíš kopnout pod koleno ,aby tě poslouchal .....

Ale vy asi stejně máte asi svojí pravdu ,kterou vám nerozmluvím ....tak se tu vesele bavte ,já se budu bavit čtením vašich příspěvků ,nebudu vás otravovat ....

Sme si fifty fifty ,vy mě máte za blba ,já vás (zas tolik ne) .

1+1=3 (Bernard Werber)
324471609
David
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 17:10
1stCL_Fucida wrote:
Davide, předpokládám, že jsme rozumně uvažující a dostatečně vzdělaní lidé žijící ve světě ovlivněném především fyzikálními zákony (Boha, resp. boha, resp. bohy nechme prozatím stranou) - jako takoví jsme schopni číst i psát. Získáváme informace, v hlavě si je srovnáváme a sami vytváříme určitá vlastní řešení na základě znalostí, které momentálně máme. Podstatou diskuse je ukázat protistraně své pohnutky a zdroje, které zapříčinily právě to, co si myslíme. Kolem nás je poměrně značné množství zdrojů, po jejichž vstřebání máme možost vést na určitá témata relativně odbornou diskusi, slovo odbornou si případně můžeš dát do uvozovek.

V této diskusi byla nakousnuta řada hodnotných připomínek, ať už zpochybnění IL-2 coby ideálního bitevníku na základě porovnání s jinými stroji, nebo naopak třeba fakt, že šel vyrábět masově bez větší potřeby strategických surovin.

Na celém světě se diskutuje o podobných věcech a spousta diskusí je velmi přínosných jak pro "mladé", kteří se chtějí dozvědět něco nového, tak i pro "staré" rozšiřující si své obzory. V neposlední řadě jsou právě diskusní fóra ideální možností k zjištění věcí, o kterých nemáme ani potuchy. Jako třeba když jsem zjišťoval podrobnosti o zařízeních pro zvýšení výkonu na Fw 190 A/F/G - Erhöhte Notleistung Für Jäger a C3-Einspritzung. Pak z toho udělám článek srozumitelný širší veřejnosti a zveřejním na některém portálu zabývajícím se WWII..

Opravdu poslední můj příspěvek slibuji :

Máš pravdu ,a můj záměr byl začít se bavit o téhle dyskuzi ,podivat se s nadhledem na samotnou cennost nebo bezcenost těchto příspěvků . V tvém případě jsem toho dosáhl jak jsi právě ukázal .žeses dokázal nadnést eště nad ty P-47ky a ILy ....
To co jsi popsal stím nemohu než souhlasit ,ale řešit otázku "je IL špatný nebo dobrý letadlo " mě přijde fakt uhozený ........

Už vás nechávám být .......Achoj a nic vezlém

1+1=3 (Bernard Werber)
324471609
Jacques
Registrovaný uživatel

Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 27.02.2007 18:17
Včera večer som sa posadil za internet, načítal 3.IAP a našiel vlákno IL2 sturmovik type3. Hneď po prečítaní prvej vety som vybuchol od smiechu a rukávom som si musel utrieť zaprskaný monitor. Že vraj IL je špatný bitevník. BlueL máš pravdu. Šturm nie je výkonmi nejak oslnivý, z technického hľadiska nie je najsprávenjší a nemá až takú obrovskú pumovú nosnosť. Jeho papierové parametre predstihli mnohé lietadlá (aj tvoja p-47). Lenže je to k ničomu. To že má jedno lietadlo lepšie vlastnosti ako druhé, neznamená že je úspešnejšie. Vojenský úspech šturmovikov a jeho nasadenie hovoria zreteľne o všetkom.NO COMMENT. Je preto zbytočné kecať v tejto diskusii, ktorá už mala víťaza ešte pred jej založením. Nezmyselnosť tejto diskusie sa snažil vysvetliť aj David ale
akurát sa dožil nadávok že napáda a uráža a nech sem ani nechodí. Pričom mal pravdu.
351642762
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 18:26
jacq wrote:
Včera večer som sa posadil za internet, načítal 3.IAP a našiel vlákno IL2 sturmovik type3. Hneď po prečítaní prvej vety som vybuchol od smiechu a rukávom som si musel utrieť zaprskaný monitor. Že vraj IL je špatný bitevník. BlueL máš pravdu. Šturm nie je výkonmi nejak oslnivý, z technického hľadiska nie je najsprávenjší a nemá až takú obrovskú pumovú nosnosť. Jeho papierové parametre predstihli mnohé lietadlá (aj tvoja p-47). Lenže je to k ničomu. To že má jedno lietadlo lepšie vlastnosti ako druhé, neznamená že je úspešnejšie. Vojenský úspech šturmovikov a jeho nasadenie hovoria zreteľne o všetkom.NO COMMENT. Je preto zbytočné kecať v tejto diskusii, ktorá už mala víťaza ešte pred jej založením. Nezmyselnosť tejto diskusie sa snažil vysvetliť aj David ale
akurát sa dožil nadávok že napáda a uráža a nech sem ani nechodí. Pričom mal pravdu.

rikam to tu po Xte vojensky uspech sturmoviku spocival predevsim v kvantite nikoli kvalite potazmo efektivnosti...
Jacques
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 18:32
A čo azda kvantita je zlá? Ak urobí nálet na bitevné pole 200 šturmovikov naraz vtedy je ti jedno či majú slabú rýchlosť, pumovú nosnosť atď. A keď sa aj každý druhý netrafí aj tak zostane spúšť ako po búrke. To je efektívnosť.
351642762
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 18:58
Jacq - efektivita je, pokud menší množství něčeho zvládne udělat větší paseku než něco jiného. V tomto případě kdyby 10 Šturmoviků bylo schopno zničit řekněme větší část kolony, než 10 Corsairů - ano, pak by v tomto směru byly Šturmoviky efektivnější. Tedy alespoň takto já chápu význam slova efektivní.

Jiný příklad:
- klasický ruský voják, výcvik minimální, zkušenosti nulové, výzbroj 1x Mosin, vz. 1891
vs.
- klasický německý voják Fallschirmjägern, výcvik optimální, mnohaleté zkušenosti, výzbroj 1x Sturmgewehr 44

Potká-li se 100 takovýchto ruských vojáků se stovkou německých, pak si troufám tvrdit, že až na dílo naprosté náhody Fallschirmjägern zcela jednoznačně zvítězí. Je tedy v boji efektivnější, než podobný ruský voják.

Rusové ale nasadili svých vojáků 1000, zatímco Luftwaffe do oblasti poslala vojáků pouze 50 a byla nucena se stáhnout (a je jedno, jestli 100 ruských vojáků zemřelo, zatímco Fallschirmjägern ztratily 2 muže).

Nyní můžeme debatovat nad tím, pokud Rusové dokáží nahradit 100 padlých ekvivalentní silou, zatímco Luftwaffe své dva vojáky ekvivalentní silou nahradit nedokáže, pak je ruský způsob vedení boje efektivnější, ale přesto jeden ruský voják efektivnější být nemusí.

Rozuměj: nikdo zde nepopírá účinnost Šturmoviku jako takového, ale právě efektivitu, kterou tady sám tak vyzdvihuješ, ale která byla třeba Bluem zpochybněna už v prvním příspěvku. Nebo i má narážka na zbytečně předimenzované pancéřování snižující právě efektivitu a další.. Otázka nezní: Udělá 10 Šturmoviků větší paseku než 2 Corsairy, ale udělá 10 Šturmoviků větší paseku než 10 Corsairů? Zde by se možná daly dohledat informace z Koreie - IL-10 vs. FG-2. Ale obávám se, že informace o Korei budeme mít zatím asi jen americké..

335209276
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 27.02.2007 19:58
Trochu k tomu číslu 100 ku 2, to je docela silná nadsázka že.
V roce 41, byly ztráty sovětských vojsk tuším 6 000 000 zabitých a zajatých mužů a podle německých zdrojů padlo 890 000 němců, podle sovětských přes milion. Což sou ztráty přibližně 6:1 nikoli 50:1.

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
312-902-996
Jacques
Registrovaný uživatel

Posted on 27.02.2007 20:11
To čo píšeš je pravda, ale ja som mal na mysli efektívnosť veľkej armády s veľkým nasadením a pritom zožne úspech- a nemusí byť ani nejak dobre vybavená, či cvičená. A prosím ťa neťahajme sa za slovíčka ,nemám to rád
351642762
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel

Posted on 28.02.2007 04:09
Cassius Chaerea wrote:
Trochu k tomu číslu 100 ku 2, to je docela silná nadsázka že.
V roce 41, byly ztráty sovětských vojsk tuším 6 000 000 zabitých a zajatých mužů a podle německých zdrojů padlo 890 000 němců, podle sovětských přes milion. Což sou ztráty přibližně 6:1 nikoli 50:1.

Jistě to může být přehnané . Ale nemusí to zase být o tolik. Elita mezi německými výsadkáři, která má v rukou téměř zázračný Sturmgewehr 44. Navíc z toho nepřímo vyplývá, že Fallschirmjägern se budou bránit, na což stačí sil mnohem méně. Ale ano - bylo to dáno spíš jako extrémní příklad k vysvětlení slova efektivní, protože jak to napsal Jacq, tak to vůbec neznělo jako pochopení slova efektivita, resp. někomu možná ano, ale mně ne, proto jsem rozjel diskusi na toto téma, když už u Šturmoviku není o čem . Jinak nejparádnější čísla co se extrémní efektivity týče jsou asi některé boje německých pancéřových divizí. V Piekalkiewitzovi je podobně krásných příkladů spousta .

Btw: Budeš na Strahově na té chlastačce? .

335209276
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 28.02.2007 06:47
jacq wrote:
To čo píšeš je pravda, ale ja som mal na mysli efektívnosť veľkej armády s veľkým nasadením a pritom zožne úspech- a nemusí byť ani nejak dobre vybavená, či cvičená. A prosím ťa neťahajme sa za slovíčka ,nemám to rád

to mas pravdu muze dosahnout cilu ktere si vytyci ale jen za cenu enormnich ztrát...
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 28.02.2007 07:20
1stCL_Fucida wrote:
1)Sturmgewehr 44.

2)Btw: Budeš na Strahově na té chlastačce? .
1)Nevyznám se v názvech, ale to je ta automatická puška s 30 náboji, předchůdce kalašnikovů a m-16?

2)Nevím, máte tam sice krásný noční pohled na Prahu, ale posledně sem to tam měl o hubu tou álejí k Vltavě. Ale asi jo.

312-902-996
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 28.02.2007 07:24
310_BlueL wrote:
to mas pravdu muze dosahnout cilu ktere si vytyci ale jen za cenu enormnich ztrát...
V rukouch profesionálů může poskytnou mnohem lepší podporu pozemním vojskům než ten těžkopádný sud. Nevím jak ve skutečnosti, ale v manévrovém boji v Olegovským simu, il bez výrazných problému vyhraje případné střetnutí s p-47 a to i když sebou vláčí to strašný pancéřování a zadního střelce.

312-902-996
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 28.02.2007 07:32
Cassius Chaerea wrote:
310_BlueL wrote:
V rukouch profesionálů může poskytnou mnohem lepší podporu pozemním vojskům než ten těžkopádný sud. Nevím jak ve skutečnosti, ale v manévrovém boji v Olegovským simu, il bez výrazných problému vyhraje případné střetnutí s p-47 a to i když sebou vláčí to strašný pancéřování a zadního střelce.

jen rejpej, jen rejpej....
myslim ze oba dobre vime ze ten "tezkopadny sud" neni stavanej na manevrovy boj taky to vzhledem ke svym vykonum nema za potrebi.... od toho jsou cajky,jaky,raty, a jiny drobny hmyz....

Upraveno: 1stCL_BlueL on 28.02.2007 07:37
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 28.02.2007 07:39
To je fakt, zatímco sud se převalí k druhému útoku, il už bude pobíjet poslední kulometný hnízda.

312-902-996
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 28.02.2007 07:40
Cassius Chaerea wrote:
To je fakt, zatímco sud se převalí k druhému útoku, il už bude pobíjet poslední kulometný hnízda.

a nebo se bude valet nekde 2 metry pod zemi...

Upraveno: 1stCL_BlueL on 28.02.2007 07:43
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 28.02.2007 07:46
Až po p-47 větší a neschopnější stroje mají přednost.

312-902-996
Strana6 z 10 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005