3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 12:25
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 5
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | 3.IAP/BAP - Společné akce
Autor Jirickovi stuky No2
Chroust
Registrovaný uživatel

Místo: Zábřeh
Posted on 02.11.2005 06:53
No u me to bude rychli...do kontaktu se Stukame sem se svedomite drzel vedouciho, jakmile sme na ne narazili tocil momik k nim a zacali sme stoupat, chvilku sem se jeste drzel a pri tom koukani nahoru po stukach se mi v jedne chvili Momo ztratil...tak ho hledam hledem a nachazim...po chvilce zjistuju ze to Momik neni .( ...No postupne dohanim jednu osamelou stuku a zrovna kdy zacinam utocit (coz sem delal asi moc opatrne a radsi abych dostal stuku rychle se snazim najit nejlepsi polohu utoku tak aby me neohrozil zadni strelec...jenze v tom stuka zacina padat k nadrazi...jdu za ni a priblizuju se...ale v te rychlosti mi Jak zacinu tuhnout a ja nemuzu presne zamirit...stuka odhazuje ..vybuch...aaa uz ji nevidim delam kolecko pak nasazuju kurz sever s tim ze pocitam ze bude zdrhat domu...no ale nevidim ji (ze zaznamu vim ze ze se prilepila nad mesto a i kdyz sem litat kolem ni tak sem ji nevidel) no kaslu na ni a hlidam mesto...z radia hlasi u mesta strelbu flaku a naky kontakty....NIC...tady neco nesedi rikam ..kontroluju polohu...sem u soutoku, nadrazi je tu taky..stuka prece na nej utocila ze (stuka si bohuzel spletla mesto a tim me totalne zmatla)....no koukam koukam kolem sebe a dojde mi ze sem jinde nez bych mel...rychle tocim na kurz 0 a se slovy.MOMOOOO ja seem to pppooosral premyslim jestli radsi nepreletet frontu a nechat se zajmout nez po pristani byt odeslan na Sibir nebo v lepsim pripade rovnou zastrelen .(

No pak uz jen najdu vedouciho,chvilku jeste hlidkujem u SPRAVNEHO mesta a pak jdem na pristani...takze az na tu jednu stuku ktera mi jeste uletela sem se do boju buhuzel ani nedostal, na coz doplatilo zivotem par nasich pruvodci (hlavne ta tmavovlaska z druhyho vagonu byla pekna) . ....nerikal sem ze to bude kratky???
154072332
Autor RE: Jirickovi stuky No2
_Vasilij
Letec

Místo: Zašová
Posted on 02.11.2005 14:31
KUŠ ta tmavovláska je taky pohřešovaná???? NÉÉÉÉÉÉÉÉ

Tajpan
Registrovaný uživatel

Posted on 02.11.2005 15:41
celé to bolo na prd.
Posral som to.
Dal som si nové ovladače na ATi 5.10.
A nevyskúšal.
Kvalita bola velká, ale žiadny kontrast, možnosť rozoznať obrysy.
Tak som sa držal Flyma a Norama ako kliešť a snažil nejako navigovať Kane. Fakt neviem , boli blízsko, daleko?
Flak som zaregistroval ale lietadlá nevidel.
Raz niečo nad nami preletelo, 2 doty , La /Fw190.???
Len podla ťažkého flaku som trochu registoval , že sú tu.
A točil pravú. Dokola, dokola. Motal nad mestom, ale rozozanť jaka, lavočku a Fw mi nešlo. Ani zoomom.
Točil , motal, zmätkoval. Ale nepálil.
Nejako sme sa s Kane sformovali nad tým betonovým letiskom, ale hned aj rozpadli z dvojice.
Potom som si dlho myslel , že som už na nemeckom území a že sa som za La5. Bol som na našom , a tahal za Fw.
Flym ma zachránil pred zoomovacím dalším fokáčom. Poškodené lavé krídlo, pristávie v pohode v Ponyri.

Aspon , že Kane prežil. inak by to bolo totálne fiasko.

dialog Messika a Dazza som počúval na pol ucha a potom prestal.
Glasgow začal tlačiť na Petržalku.

Môj názor.

S ruskými strojmi sa dá bojovať len kvantitou.
Aj ked sú vyrovnané počty je prevaha na LW strane.
Dazz má pravdu , ako náhle by klesol , Fw190 by ho vyzobli.
Messik má pravdu , naša komunikácia je na prd.

Čo s tým??

Dokial nás nepobijú ako muchy je to okej. Hlavne ak lietame na ruských mašinách.
plavoo
Registrovaný uživatel

Místo: SR_Martin
Posted on 02.11.2005 16:10
ja sa xcem este ospravdlnit niakej lavocke na kt som vystrelil ked mi letela oproti..nastastie som netrafil..podla trupu som si myslel ze je to fokac..sry..

Lejtenant 3.BAP_Plavoo

nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci...
206363786
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 02.11.2005 17:22

Tak sem hodím pár zážitků uleželých přes noc.

Mise byla naprd. Atmosféra tam byla ale malá jen ten Lightingo/FW189 letoun mě dal atmosférovou injekci.

Teď k našemu dialogu s Dazzem. Už na začátku jsem Dazzovi vysvětloval ,že se letí na štuky, cíl je je zastavit ale také přežít. Poté jsem tedy řekl zkrácenou verzi i Flymovi a vám na druhý kanál.

Cíl zastavit Štuky ale přežít.
Chybný byl můj úsudek s výškou štuk ale jelikož oni měly cca 4 km a Flym 4,5 a my 4,7 -5,1 km tak to zas nebyl takový problém.
Přeci jen Štuky na východní frontě nelítaj v 5 km, 4 km je tak jejich max. který Jiříček využil.
Heinkly taky při přepadu SSSR přelétly frontu/hranici ve 10 km což je max a jejich nosnost byly téměř nulová.

Patrolujem a ze záznamu jsem si ověřil, že Dazz o nás s Igorem nemohl vědět jelikož nikde z externího pohledu jsem ho neviděl a volné rozdělení jsem nanakázal a ani Flymovi jsem v bŕifinku nedoporučoval aby se jeho Yaci vzdálili dále než na dohled.
Tudíž zde byla chyba Dazze, která ale neměla zas tak výrazný dopad a moc Lavočky neohrožovala příště pokud nebude jinak povoleno bude pořád vizuální kontakt. V reálu bych nasadil týden kriminálu. Takto se vzdálit.

Někdy v době obdržení hlášení od hlásné služby jsme spatřily hejno - 3-4 FW. Bylo logické, že letí buď napřed aby nás zaměstnaly a štuky bezpečně prolítly nebo letí v těsném kotaktu s nima. A jsou někde pod námy.

Cíl byl Štuky ne stíhači to bohužel Dazze tak nervovalo, že mi neustále tvrdil, že je ohrožen Fokáči a že se nenechá sestřelit. Nevím jak to viděl Noram ale já ze záznamu když jsem sledoval nás i Vás tak jsem viiděl ty fokáče cca 500 metrů výš a asi 5-7 km daleko směrem na jih.

Jediné co jsem uznal za vhodné bylo upozornit Flyma a spol. ,že k nim míří FW do jejich sektorů.

Potom co jsem už ukáznil Dazze nechal toho Fokáčování a nahánění a šel k nám hlídat naši oblast a hledat ty štuky, které byly někde kolem...

Po pár minutách přišlo echo od Moma bombři v K7.. následoval okamžitý HDG 180.

Udělal jsem další nerozvážnost a na další Dazzovu výzvu co teď jsem řekl letíme tam a uvidíme.

Nikdy jsem neřekl od echa "MOMO K7" , že máme útočit na štuky!!! Což mi bylo včera pořád od Dazze podsouváno. Dále že přilítli v 2 km. Dle záznamu 3.5 a výš. Dle záznamu jsem tam dvě dvojice lavoček točili s FW asi 6 minut +. Dle záznamu Dazz vůbec nehledal štuky ale jasně se věnoval stíhačům. Tudíž dělal dobře.
Tudíž teď nevím na co Dazz včera pořád narážel.
Lavočky takticky zůstaly v 3.5 km + aspoň já s Igorem ano. Stihly jsem s Igorem sestřelit 1 FW , pak Igor zaváhal a Fu'či mu dal boom. A pak jsem se vydal za Fučim a sundal ho.

Závěr:

Komunikace špatná.

taktika špatná, i špatná taktika ve dvojicích ať se Noram i Igor drželi leaderů jak víno.

A poslouchat se bude i ty Dazzíku i když jsi zástupce a schopný leader tak pokud poletíš ve čtyrce jako druhá dvojice tak budeš poslouchat rozkazy ať ti přijdou sebehorší. Včera to nebylo dokonalé ale žádné taktické zhovadilosti nepadly.

Neber to jako nějaký útok jen jsi mě včera pekelně dopálil, i na mě a na všech co včera letěli by se vyhrabala špína. Na tebe sem ji výtáhl jelikož občas moc optimisticky vidíš naše výkony a hlavně svoje.

Samozřejmě očekávám tvoji verzi, připomínky a názory.
dík Messik

K ostatním se vyjadřovat nemůžu jelikož nevím jak letěly a co se dělo přesně u nich..
Dazz
Registrovaný uživatel

Posted on 02.11.2005 19:51
I když mám naprosto jiné názory, souhlasím. Velitel může být jenom jeden.

Resp. nesouhlasím s jendní, atmosféra se mi zdála prfektní. Hlavně plná napětí a tak to má být.

Ještě upřesním, nesouhlasím s 95 % toho co je napsáno výše.

Upraveno: Dazz on 02.11.2005 19:57
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 02.11.2005 19:57
jj no spíš plná chaosu a neorganizované. Stejnou atmosféru dostaneš na AH nebo Warclouds.. coop je o něčem jiném.
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 02.11.2005 20:00
budu jen rád budu jen rád od toho je tento trénik s Jiříčkem.
Dazz
Registrovaný uživatel

Posted on 02.11.2005 22:09
A přece mám dneska čas tak zareaguji:

Tudíž zde byla chyba Dazze, která ale neměla zas tak výrazný dopad a moc Lavočky neohrožovala příště pokud nebude jinak povoleno bude pořád vizuální kontakt. V reálu bych nasadil týden kriminálu. Takto se vzdálit.

Ztrati vizuální kontakt není chyba pokud víš kde daný objekt je . Messiku několikrát jsem vizuální kontakt ztratil a pak ho bez problémů navázal, jelikož jsi mi udal vaši pozici a já svou. Být bez vizuálního kontaktu, ale přesto o sobě vědět je velká výhoda a velké umění.

Cíl byl Štuky ne stíhači to bohužel Dazze tak nervovalo, že mi neustále tvrdil, že je ohrožen Fokáči a že se nenechá sestřelit. Nevím jak to viděl Noram ale já ze záznamu když jsem sledoval nás i Vás tak jsem viiděl ty fokáče cca 500 metrů výš a asi 5-7 km daleko směrem na jih.

Ano nervovalo, jestliže bychom dokázali paralyzopvat ty 4 Fw, na štuky by zůstávalo dle mých strohých výpočtů 7 našich letounů, to by byla paráda kdyby věděli, že mají čistá záda resp. už zůstával 1 Fw (Fw bylo jich celkem 5), který je může ohrozit . S Fw ve stejné letové hladině, bycho při vyrovnaném stavu 4 x 4 měli větší šance než v situaci, která posléze nastala.

Udělal jsem další nerozvážnost a na další Dazzovu výzvu co teď jsem řekl letíme tam a uvidíme.

Nikdy jsem neřekl od echa "MOMO K7" , že máme útočit na štuky!!! Což mi bylo včera pořád od Dazze podsouváno. Dále že přilítli v 2 km. Dle záznamu 3.5 a výš. Dle záznamu jsem tam dvě dvojice lavoček točili s FW asi 6 minut +. Dle záznamu Dazz vůbec nehledal štuky ale jasně se věnoval stíhačům. Tudíž dělal dobře.

Ano uvědomil jsem si že velet může jen jeden, a já byl v tu chvíli podřízený, proto jsem se dotázal co dělat (od začátku letu jsem dělal všechno špatně viz. výše). Pomalu jsem šel dolů a hledal štuky a na mém záznamu je jasně vidět střelba AA na první hodině podle, které jsem hledal štuky. Nikdy jsem netvrdil nic o dvou tisících . Jak napsal Messik tak 3000 - 3500 metrech nás napadli Fw s jasnou výškovou a rychlostní převahou (tomu jsem se snažil od začátku letu zabránit). Z terku je jasně vidět kolikrát jsem měl já, Noram i jiní namále , čemuž nemuselo vůbec dojít.

Komunikace špatná.

Nesouhlasím. Pouze mezi skupinama. V naší skupině výborná

taktika špatná, i špatná taktika ve dvojicích ať se Noram i Igor drželi leaderů jak víno.

Ano taktika špatná, viz mé poznámky výše (Messiku jestliže jsi velel měl jsi to zorganizovat jinak). Jaky a Lavočky níže a na ně zoomující Fw ve velké rychlost. Tahleta situce musela zákonitě znamenat zmatek . V jedné nebo ve dvou chvílích jsem šel po Jacích, paráda.

Noram i Igor létali špatně. Přesně na šesté a velmi blízko svých vedoucích (viz. ntrk), což byl jeden z důvodů proč Igor zařval. Na Norama je 100 % spoleh, že je za mnou, pokud není tak mi to ohlásí. Bohužel pokud mi sedí na šestá a já se ohlídnu, nedokážu nikdy říct jestli ten koho vidím je Noram, nebo někdo ještě za ním. Igor zařval v situaci, kdy letěl za Messikem ve stoupavém letu krásně zařazen na šesté, asi s odstupem 150-200 m. Z ntrk je jasně vidět, že kdyby měl Fuči dost rychlosti tak s přehledem sundal, kromě Igora i Messika v jednom průletu.

Účelem dvojky není krýt vedoucího vlastním tělem, ale hlavně ho varovat před nebezpečím a pak mu pomoci v nesnázích, což z pozic v jakých litali Igor a Noram nebylo možné (můj názor, ale více napoví ntrk.).

Neber to jako nějaký útok jen jsi mě včera pekelně dopálil, i na mě a na všech co včera letěli by se vyhrabala špína. Na tebe sem ji výtáhl jelikož občas moc optimisticky vidíš naše výkony a hlavně svoje.

Zatím beru šturma jako zábavu, možná proto ten optimismus !!!

Už se to nestane.

Pánové piloti všechno děláte špatně ... na Sibiř s váma ... s náma, já prý musím taky
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 02.11.2005 23:10

Ztrati vizuální kontakt není chyba pokud víš kde daný objekt je . Messiku několikrát jsem vizuální kontakt ztratil a pak ho bez problémů navázal, jelikož jsi mi udal vaši pozici a já svou. Být bez vizuálního kontaktu, ale přesto o sobě vědět je velká výhoda a velké umění.
-----------------------------------------------------------------------------
Evidentně jsi nevěděl kde jsme, ty říkáš že ano. Přít se nebudu. Jediný důvod proč by to mohlo být výhodnější je větší zorný úhel - větší šance je objevit.
Ale nepromýšlíš dopředu. Dvojice, která by uviděla Štuky a spadla na ně by byla dvakrát víc v nebezpečí po odletu a následném boji s coverem.
Důvod? Než přilítne další dvojka min.2 minuty spíše víc.
Samozřejmě je předpoklad, že by ses nevyto .. na hlavní a jediný úkol mise. A pokud se nedokážeš v papírově dost srovnatelném letadle bránit přesile Lionů ! upozorňuji Lionů, kteří nejsou moc ofenzivní kórd ve FW. BnZ by jsi se v pohodě ubránil s dalšíma třema lavočkama.
Vy pořád chcete mít nějakou přesilu. Nenechat je jít výš. Nejlepší výkony máme do 4 km tak se s tím smiřte a nechejte si Fokáče lítat v 6 km kde nás neohrožují.
Toho umění neumíme ani jeden využít.

--------------------------------------------------------------------------------

Ano nervovalo, jestliže bychom dokázali paralyzopvat ty 4 Fw, na štuky by zůstávalo dle mých strohých výpočtů 7 našich letounů, to by byla paráda kdyby věděli, že mají čistá záda resp. už zůstával 1 Fw (Fw bylo jich celkem 5), který je může ohrozit . S Fw ve stejné letové hladině, bycho při vyrovnaném stavu 4 x 4 měli větší šance než v situaci, která posléze nastala.

--------------------------------------------------------------------------

Opět špatně cílem bylo zachytit štuky ne FW. Chytrý FW by se nenechal zatáhnout do takového boje leda že by tam seděl Modrý Dazz a napadlo ho paralyzovat čtyři lavočky taky tak. Štuky budou mít míň práce..
Blbost.
Tím nepopírám výškový cover jako takový ale jeho uplatnění v přesně dané situaci tamté mise.
Po prvnim zavolání by FW klesly ke štukám a promíchalo by se to stejně.

----------------------------------------------------------------------------

Ano uvědomil jsem si že velet může jen jeden, a já byl v tu chvíli podřízený, proto jsem se dotázal co dělat (od začátku letu jsem dělal všechno špatně viz. výše). Pomalu jsem šel dolů a hledal štuky a na mém záznamu je jasně vidět střelba AA na první hodině podle, které jsem hledal štuky. Nikdy jsem netvrdil nic o dvou tisících . Jak napsal Messik tak 3000 - 3500 metrech nás napadli Fw s jasnou výškovou a rychlostní převahou (tomu jsem se snažil od začátku letu zabránit). Z terku je jasně vidět kolikrát jsem měl já, Noram i jiní namále , čemuž nemuselo vůbec dojít.

---------------------------------------------------------------------------

Ano nebyl jsem s tebou vůbec spokojen.
Teď mě napadá kde jste byly když my s Flymem sundali rám?
Pokud by jste byly 5 km od nás tak je to cover jak má být. 7km od nás jste na prd.

Pomalu jsi šel kvůli snaze doletět tam co nejrychleji.Ne kvůli štukám.
Tvrdil jsi to.

Teď s tím velkým rychlostním převýšením. Milý Dazzíku pokud se podíváš na sebe jak s tím trháš a jsou tam i scény kde trháš proudnice k 10 vteřinám tak se nesmíš potom divit. Do prostoru jsem s Igorem přifrčel v 3500 rychlost 520 km/h. S tou rychlostí by jsi byl schopen to zakonzervovat do 30 sekund na 4.7 -5 km. Podívej se jak si začal boj. Pokud neumíš udržet i malej trumf jako je rychlost kolem 500 km nesváděj to na něco jiného.
Pokud by bylo vše organizované tak by se ty FW ani nedokázaly nadechnout. Bohužel se to kupí Yaci potrhaní, Lavočky ztrátový - pak se rovnaj tak yaku 9 energeticky né-li hůř.

------------------------------------------------------------------------------

Komunikace špatná.
-
Nesouhlasím. Pouze mezi skupinama. V naší skupině výborná

V naší skupině ano jelikož jsem se tě pořád vyptával na pozice
. Ostatní nevím. Mezi skupinama death.
Ono co chceš aby ti taky leader yaků hlásil, když nemá pořádek ve své čtverce a naopak co může čekat od Lavočkáře, který také neví co jeho druhá dvojice pořádně dělá? viz. bod1 mé odpovědi.

Musíme zlepšit. Můžeš taky něco napsat do vlákna té komunikace.
Víc hlav víc rozumu.

---------------------------------------------------------------------------

Ano taktika špatná, viz mé poznámky výše (Messiku jestliže jsi velel měl jsi to zorganizovat jinak). Jaky a Lavočky níže a na ně zoomující Fw ve velké rychlost. Tahleta situce musela zákonitě znamenat zmatek . V jedné nebo ve dvou chvílích jsem šel po Jacích, paráda.
Ano vymklo se to kontrole. Co ti Yaci dělaly v 4 km?
ať si to zorganizuješ jak chceš tak vždy má iniciativu Luftwaffe při útoku štuk. Mají FW - rychlost,stoupavost,nesmrtelnost,zbraně.

My máme tak akorát chvilkovou výbornou stoupavost a pak manévrovatelnost. Jinak zaostávájí naše stroje.
Myslíš si, že i v reálu měla SSSR iniciativu?
Odpovíš ano ale Rusů u Kursku už bylo víc jak Němců.
Další ne všichni byly elitní Fokáčisté jako sebranka Liona.
A ještě začala VVS myslet, jj myslet.

To že jsi šel po Yacích já nezabráním , lépe koukej a nebo napiš něco ke kuminikaci viz. vlákno komunikace mezi skupinama. Zde La-Yak 9.

----------------------------------------------------------------------------
Noram i Igor létali špatně. Přesně na šesté a velmi blízko svých vedoucích (viz. ntrk), což byl jeden z důvodů proč Igor zařval. Na Norama je 100 % spoleh, že je za mnou, pokud není tak mi to ohlásí. Bohužel pokud mi sedí na šestá a já se ohlídnu, nedokážu nikdy říct jestli ten koho vidím je Noram, nebo někdo ještě za ním. Igor zařval v situaci, kdy letěl za Messikem ve stoupavém letu krásně zařazen na šesté, asi s odstupem 150-200 m. Z ntrk je jasně vidět, že kdyby měl Fuči dost rychlosti tak s přehledem sundal, kromě Igora i Messika v jednom průletu.

Účelem dvojky není krýt vedoucího vlastním tělem, ale hlavně ho varovat před nebezpečím a pak mu pomoci v nesnázích, což z pozic v jakých litali Igor a Noram nebylo možné (můj názor, ale více napoví ntrk.).

--------------------------------------------------------------------------------

Ano viz. ntrk
Ba přimo dobré to bylo s Igorem. Jen jednou sme se ztratily. Ale během 5 vteřin už zase u sebe. Pokud by byl dál tak v tom zmatku tě ztratí.
Negativní Fučida vůbec mě neohrožoval a ani + 200 km bu mu nepomohlo musel jsem se zasmát když jsem to teď četl. Viděl jsem tu scénu na ntrk. Igor zemřel to se v boji stává.Měl velkou pauzu ale já z něj zas udělám stíhače jak vínko.
A proč zemřel? Jasné neměl jsem stoupat zatím befkem skoro pod 200 km/h .Má blbost + Fučida + pomalá rekace Igora na tvoji výzvu a boom.

A to si piš že je Dazzíku to si piš že hlavní úkol čísla v SSSR bylo chránění svého velitele. Velitelé popř. zkušení piloti jsi braly nováčky jen tehdy, když jim umřel parťák číslo.Bály se o svůj život , protože měly najednou důvěřovat nějakému nováčkovi.Velitel dvojky hledal cíle , volil styl boje a on začal střílet. Číslo lítalo jak magor kousek dál za nim a hlídalo jeho 666 toť vše.

Bohužel toto je simulátor a nemůžeme jít zas tak do historična.
Ale upozorňuju tě že za opuštění velitele byla basa pro číslo a po sestřelení velitele chybou čísla mnohdy i deportace k trestným oddílům do první linie. Pilot nepilot!

Lepší Igor na šestce a ve spolupráci nežli mít Dazze se kterym se ztratim.
Mimochodem naše spolupráce vyšla jeden rám dole AIčko a pak jeden FW v pěkné spolupráci. Pak jsem dal ještě Fučidu ale to bylo jen za pomstu Igora u konců boje.

---------------------------------------------------------------------------------

[b]Zatím beru šturma jako zábavu, možná proto ten optimismus !!!

Jó to všichni berem jako zábavu, ale nechcem lítat jak vemínka na Warcloudech. Proto jsme tady. Soukromničení a honba za sestřelem a poté optimismus = Warclouds. Pametat na to...

-----------------------------------------------------------------------------

Upraveno: Velka Mrkev on 02.11.2005 23:15
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 02.11.2005 23:25
Dazz napsal:
Už se to nestane.

Pánové piloti všechno děláte špatně ... na Sibiř s váma ... s náma, já prý musím taky

Jo ještě jedno bych nerad! Příště nevtahuj svoje osobní názory a nějaké posměšné
Otéčka k diskuzi jelikož toto mě docela zamrzelo.
Příjde mi to jak Hodný strýček Dazzík a trapný kousavý sarkasmus, který ničemu nepomůže. Messik
_Vasilij
Letec

Místo: Zašová
Posted on 02.11.2005 23:26
a vo tom to je... jak moc se chceme přiblížit historickému boji, kdy se letělo ve formaci a všichni mysleli jen na to jak si zajistit přežití v misi. A přitom třeba za celý turnus nikoho nesundali, nebo celé týdny nenarazili na nepřítele. Simulátor jakožto hra nám nikdy nepřinese takové pocity že bychom se tak báli vlastní smrti že bychom takhle historicky létali. protože je to simulátor a tam se neumírá... No a tak abychom si jakože užili hry tak se musí najít nějaký rozumný kompromis...

nevím jestli jste v tom našli myšlenku otce Fura, píšu to v pozdním stavu nebdělosti ..
Jinak debriefing se pokusím zplodit zítra

Chroust
Registrovaný uživatel

Posted on 03.11.2005 07:24
No jeste neco....na stuky sme utocili nakonec jen tri ne?? Aspon jestli sem vse dobre slysel...coz i kdybych neudelal chybu a dobre sme spolupracovali tak sme ty stuky moc ohrozit nemohli..a v tu chvili bylo jedno co se deje s fokaceme ....proste ve trech sme ten dany ukol splnit nemohli....takze kazdopane nekde chyba byla..

Co si myslim ja...puvodni messikuv plan ktery znel: 1.vyhledal stuky 2.zautocit co nejrychleji 3.po utoku zmizet mi prisel nejlepsi...v tomhle pripade by nas FW vubec nemuseli zajimat a to i kdyby byli u nas. Bohuzel se to zvrtlo tim ze stuky sme objevili nad cilem a misto toho aby na ne zautocilo 7 pripadne 11 letadel na ne zautocili tri....v pripade Lavocek ktery do sekteru prileteli pozdeji...ano ty zde mohli delat naky kryti...ale zase proc?? My zautocili...neco se stihlo neco ne....Stuky odhodili a leteli domu....tim melo byt po akci a vsichni se meli stahnout ne?? ..Lavocky mohli pripadne zaotocit na vracejici se stuky...ale to jen v pripade ze by jim nekdo NAHLASIL kde se vyskytuji..v tom pripade si myslim ze by klidne mohli spadnou za nema i do 100 metru udelat jeden dva prulety nez se u nich objevi FW a zmizet domu..

Nevim trosku mi to pripomina i zapadni frontu ...nemci prece primarne utocili na bombry a az pak se starali o ostatni ne?? ....teda aspon co sem cetl, treba se pletu.

Dalsi vec..myslim ze strategicky naplanovat misi se muze zkusit naplanovat KAZDY z nas a na VELITELI AKCE (myslim toho kdo to povede ve vzduchu)je pak to aby se zkusil tento plan dodrzet (at uz se mu zda jakykoliv ) Prece to ze nekdo lita hure neznamena ze neni lepsi strateg atd.

Jinak osobni "vtipne" narazky se mi tady taky moc nelibi...myslim ze tohle je lepsi vyrikat si mezi sebou...se pak nikdo nemuze divit ze nam nebude fungovat komunikace a veleni kdyz se nedokaze domluvit ani veleni ROZUMNYM zpusobem, zkuste to jednou tak a podruhy jinak, traba se stridejte, nebo se poperte...ale ne takhle....to ze ma kazdej jinej nazor a ze ho sem napsal beru....ale neprehanet to

Kazdopadne je potreba aby kdyz sme nahore tak aby se tohle neresilo a PLNILI se rozkazy....a az budeme na padaku muzem pak po sebo hazet knofliky

Tohle je muj nazor, nemusi byt treba spravnej ale tahle to ted citim .)

EDIT: kdyby to vysle idealne a byli vsichni na jednom miste (my i nepritel) tak sem klidne i pro kdyby se ty Lavocky na chvilu nahore s tema fokacema zdrzeli, v pripade ze by na stuky utocili 7 letadel by to nevadilo...druha vec je jak by se zachovali FW kdyby byli v plnem poctu tedy SEDUM letadel...neverim ze by se nechali zastavit lavockama...i kdyz kdyz tomu veli FUCI ta moznost zde je ....ten nekdy mysli nejvic na svoje skupinu nez na ty druhy .) ...ale zase si myslim ze po tom co bysme provedli utok na stuky a pak se stahli meli by oni udelat to same...konkretne kdyz by to bylo tech 4:7

Uff jde vydet ze co clovek to jinej nazor...proto je dobre ze veli jen JEDEN .)

Upraveno: Chroust on 03.11.2005 07:31
154072332
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 03.11.2005 09:45
jen jedno vždyť lavočky pak dělali cover těm dole. Já s Igorem jsme se věnovali jen FW. A jak jsme viděli křížovou palbu modrejch trasírek na nějakého chudáka tak hned jsem tam spadl s gorem na pomoc.

Bylo tam hodně ale a v tomhle stavu komunikace nejde ani pořádně co taktizovat. Proč se nepokusily najít Štuky yáčci?

Kane
Registrovaný uživatel

Posted on 03.11.2005 10:22
Celý report by se dal odbýt pár slovy: vzlétl jsem, funěl jsem za vedoucím (já toho mechanika fakt stluču), zmatek, FW na 666 r11; únik, zmatek, přistál jsem.
Takže si odpustím souvislé vyprávění a vypíchnu pár postřehů.
- na startu mi chyběla ona obligátní procedůra: klapky, chladič, motory nahoditr30;.atd.. Za prvé se mi to líbí, rád to poslouchám a hlavně mě to uklidňuje a dává jistotu že se nenavezu do vedoucího.
- jestli měl Tajpan problém s ovladači a nic neviděl? Říkám hoďte mu přes monitor pytel! protože jako vedoucí vedl perfektně a staral se o mě jako o vlastního. Bohužel jen do toho zmatku. Chápu to, že měl problém, ale právě proto měl zavelet návrat na letiště. Oleg nám poruchu na strojích nenamodeloval, a tak to máme takhle. Vůbec bych se nedivil a nezlobil kdyby naši dvojici odkomandoval k návratu. Tím že to neudělal ohrozil mě, pravděpodobně i sebe a přispěl k zvětšení zmatku. Druhá možnost byla dát mi volnou ruku, což uznávám že bylo velký risk a pravděpodobná ztráta stroje a pilota, tedy mě. Každopádně ať by udělal cokoliv nedošlo by k situaci že jsem pozoroval z převýšení kouřící štuku a marně se dožadoval povolení k útoku. Žádost jsem opakoval třikrát, k celé skupině devítek, odpověď jsem nedostal a tak jsem ji nechal s těžkým srdcem pláchnout a kroužil, a kroužil, a kroužil, abych něco nezvoral.
- Zmatek! Vždycky si vzpomenu na tu Verneovku r11; Zmatek nad zmatek a obrázek lodi na útesu i já jsem vytvářel zmatek svým bezcílným létáním, jednou jsem setřásl 190ku a několikrát mě k smrti vyděsily lavočky. Celé to začalo průletem dvou lavin naší skupinour30;.dál to rozvádět nebudu.
- Šok při přistánír30;ježíšiškunakřížku co dělá to auto vprostřed dráhyr30;podvozek, vrtule, klapky, plyn tak tohle bylo o fous druhé bylo sice zelené ale v pořádku

Resumé: atmosféra supr, jsem se kroutil na židli jak kdybych seděl fakt v kokpitu, za krkem mě ještě bolír30;.pánové zas taková tragedie to nebyla. Tajpane děkuji, Messiku blahopřeji k sestřelu Fučiho.

233-288-002
Chroust
Registrovaný uživatel

Posted on 03.11.2005 10:28
"jen jedno vždyť lavočky pak dělali cover těm dole" ...jj ja natvrdim ze ne .) .....ja to myslel jako obecne...jako uvahu jak bych si JA myslel jak to ma byt, netykalo se to tohodle konkretniho pripadu .)
154072332
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 03.11.2005 10:30
dobrej nápad s tím stažením. Bohužel lidi si chtěj zastřílet a bít se do krve s fokáčema. Jeden průlet na štuky a frnk domů by bylo málo akční ....

Chroust
Registrovaný uživatel

Posted on 03.11.2005 10:36
malo akcni me osobne neva...si pak muzu jit zastrilet na AHcka jak pak s Kanetem....a nemusim podotykat ze sme pak sundali velky hov.. Kurna ale strileli sme jak o zivot...proste tu akcnost si klidne necham az tam

Jinak Momiku cekam ze podle "skutecnych udalosti napises clanek - ne report - od Tebe chci clanek o nasem slavnem viteztvi, jak sme meli smulu ze prask u lokomotivy kotel a taaaakkk..proste neco co pak s ostatnima vzpominkama z vojny vydame jako knizku .)

Sem to ale narocnej co?? .)
154072332
Velka Mrkev
Velitel

Posted on 03.11.2005 10:38
ale hlavní co se s Dazzem řešilo už od začátku mise zda Lavočky jako cover. Motá se to jen kolem tohoto, v té misi byl důležitý cover tanku/obrněného vlaku.

Proto jsem byl na Dazze naštván jelikož pořád i za letu ignoroval že nejsme stíhači na boj se stíhačema ale na útok štuk a frnk domů.
Nevím co by Dazzík dělal v BoB pokud by v brífinku bylo dle reálií nepoštějte se se stíhačema do bojů. Toto byl stejný případ.

Další věc je že mise z hlediska přeživosti /přežití byla pro nás dobrá, jen Igor umřel. Štuky padly a 2 Fw mou rukou též.
Ale ale ale ale no však už to znáte

Upraveno: Velka Mrkev on 03.11.2005 10:42

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005