Autor |
Povedené akce - Random Expert |
_Vasilij
Letec
Místo: Zašová
Posted on 21.09.2017 09:42 |
|
|
Protože mě fakt nebaví vypisovat co jsem kde posral a udělal špatně. Stejně to každý ví, kde udělal chybu, a šťourat se v tom pro mě nemá význam, tak zakládám tohle vlákno, kde můžete psát co se vám povedlo, co jste zvládli a prostě mít ze sebe spíše lepší pocit.
Na co se zaměřuje naše pozornost, to má tendenci růst, takže pojďme se zaměřovat na to, co děláme dobře a co nám jde....
20.09. - Dva sestřely - Jedna 110 bez doprovodu, Na tři nálety zničena, povedlo se mi nalétávat tak, že jsem vůbec nic nechytil od zadního střelce. Prostě včas uhnout se vyplácí.
Druhý sestřel Befko , byli jsme na něj tři, to už se Cassius odpojil, celkem slušně manévrovalo, a nikomu se nechtělo ztrácet rychlost, pod neustálým tlakem se mi dostalo do pozice kdy bylo ve stoupání a já blízko za ním, ideální pozice, kulky zasahovaly křídlo, trup, až se ulomilo celé křídlo. Nádherný sestřel při default výzbroji. Vyzdvihnu skvělou spolupráci s Jubl a myslím Davidem, všichni jsme o sobě věděli, kdo kdy útočí, bylo to přehledné a fajn spolupráce.
- Den za dnem se zlepšuje moje schopnost rozeznávat kontakty, befko přelétávající mi nad hlavou už poznám, je světlejší ta šmouha Migy po stranách jsou baculatější a tmavší šmouhy, vidím i kontakty na větší vzdálenost. Befko unikající při zemi jsem byl schopen následovat a dokonce s ním nepřetržitě udržovat vizuální kontakt. Bravo Bravissimo!
- Orientace na mapách se zlepšuje, jsem schopen doletět kam potřebuji a dokonce najít letiště pro přistání.
Při posledním letu jsem nejen našel kluky v 8 km ale i identifikoval který z těch kontaktů je Bf a donutil jej zklesat. Prima spolupráce s ostatními kluky, kteří si je drželi od těla. A udržovali situaci přehlednou a klidnou.
Dva luxusní vzlety s migem křídlo na křídlo. To jsou okamžiky které mají cenu a lítání pak víc baví..
Přidejte se i vy ostatní a pochlubte se svými výkony, Zároveň i s tím, proč se zadařilo, co jsme dělali dobře a tak.
|
|
Autor |
RE: Povedené akce - Random Expert |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 21.09.2017 10:20 |
|
|
Jo chlubítka jsou fajn a beru to, jen veselé pište. Ale reporty o ztracených letadlech zůstávají povinnosti, pro lepší uvědomování vlastních chyb a navrhování řešení jejich nápravy. Hlavně u reportu o ztracených letadel dbejte více právě na hledání chyb které vedly ke ztrátě stroje a jejich případné nápravy, než na popisování události za kterých se to stalo..
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
Upraveno: Cassius Chaerea on 21.09.2017 10:25 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 21.09.2017 10:47 |
|
|
Wolfe, čekáme na tvůj report jak jsi dostal Pbarryho. Co tomu předcházelo, byla to týmová práce anebo sólo akce, atd..
|
|
Autor |
Wolf
Registrovaný uživatel
Místo: Opava
Posted on 21.09.2017 15:00 |
|
|
17.9.2017
http://www.72ag-ded.ru/en/sortie/277000/?tour=12
Doprovod našich Pe-2 na cíl,letěli jsme s Butysem nad korunami stromů.Pešky odhodily svúj náklad a letěli nízko nad zemí,nahlásil jsem Butysovi a Peškám 3 Bf-109 asi ve výšce 3km+.Jedno befko začalo vyklesávat za pěškami,ale nakonec si vybralo jeden náš Mig-3(JuL.Butys byl kousek předemnou,zkrátili jsme Bf cestu a řekli JuLBovi aby začal stoupat v levotočivé zatáčce.Butys se Bf-ku začal dostávat za ocas,nechtěl jsem se mu plést do střelby.Zvolil jsem proto pravotočivou zatáčku na rychlosti a ve stoupání vystřelil dávku na odkrýté břicho Bf-109(pbarry), které jsem podletěl a ustřelil mu celý ocas.
Upraveno: Wolf on 21.09.2017 15:01 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 21.09.2017 21:51 |
|
|
Dobře, vypíchnu hned dvě věci, dokud je mám čerstvě v paměti.
Let s klukama ze 606 a 310 útok na tanky, bereme Ily s kanónama, někdo 37ky, já VYa23 průbojná munice. Poté co jsme vystříleli tanky (já teda nedal ani jednoho) hlásí jeden borec souboj asi 2 km od nás těsně nad zemí. jedno letadlo padá, Lagg tam letěl a hlásí že ten zbylý kontakt je Befko, dává se s ním do boje. Jsem jim nejblíž, letím mu napomoc, i když mám Ila. Protože se s ním točí, můžu si na befko nalítnout, mimo, stoupu do svíčky, padám na klapkách a v levotočívé zatáčce knipl až na hrudi, se pomalu dotahuju na střeleckou pozici. Pálím ze všech zbraní a křičím.... Tak Pooooojď !!!! tatata, zásahy a befko napůl padá k zemi. JOOOO!!! To byla řežba!
Otáčíme na letiště na přistání. Sedáme hromadně, jeden il hlásí že vlevo, já sedám v pravo na dráze. Po přistání pro větší bezpečnost stáčím doprava na trávu a hlásím do rádia. Načež se ozve: "To neděláš dobře Jaromíre" Otočím hlavu a Iljušin v plné přistávací konfiguraci, podvozek dole, klapky naplno, teď ty široké křídla a celé to přistává do trávy vedle dráhy přesně na mě !! Křičím zvedni to! Borec ještě popotáhl a přeskočil mě. Ve virtuální realitě nepopsatelný zážitek. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 21.09.2017 22:00 |
|
|
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 26.09.2017 11:09 |
|
|
Líbily se mi včerejší polety, kdy jsme doprovázeli Pešky při útocích na Artiny. Kluci se dobře trefovali a když něco zbylo, stíhači to dorazili. Skvělá spolupráce. 100 procentní úspěšnost při ničení vybraných cílů.
Při Posledním letu jsme byli jen dva stíhači. Druidin se držel u Pešek, já si vystoupal do 5ti. Při návratu byla skupina napadena dvěma BF. Díky výškové převaze jsem mohl do oblasti spadnout a jedno befko stoupající na minimálce nad Druidinem sestřelit. Kdybychom letěli ve stejné výšce, byli bychom oba pod útokem a jen se bránili.
Doporučuji i pro příští lety . Jedna dvojice dole u pešek, druhá dvojice o 2-3 km výš. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 26.09.2017 12:08 |
|
|
Podle počasí se tomu nebráním, ba naopak. Ale ve chvíli kdy je bojiště rozděleno oblačností, tak je naše místo vždy pod mraky, kde můžeme zúžitkovat menší výkonostní rozdíl německých a našich letadel. A hlavně Němci většinou přicházejí o možnost útoků z převýšení.
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 26.09.2017 22:25 |
|
|
Super mise, jak dole útočily Ily na tanky a my jsme v lavočkách a další stíhači drželi ochranný kruh ve 2km nad nimi. Befka co byla vysoko spadla jen jednou, dvakrát, pak dostali strach a útok neohrozili.
To je ono, musíme nepříteli vnutit svůj styl. Naše výška boje, Nehnát se za každým befkem, prioritou je cover bitevníků, Oni musí hrát podle našich pravidel. Ti němci museli být frustrovaní, že Ily si rozebíraly tanky a my je tam vůbec nepustili.
|
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 12.10.2017 06:11 |
|
|
Poslední včerejší polet. Útok na warehousy v týlu. Po příletu do cílové oblasti pešky napadeny min. 4 befky. Viděl jsem jedno v dajvu, šel jsem po něm. Bohužel tím se odpoutal od zbytku skupiny, kde se to mlelo. (ano chyba, příště jen odrazit útok befka a dál se držet pešek)
Nicméně, s befkem si vyměnil pár pěkných otáček, stoupání, manévrů a ani jeden z nás nebyl poškozen. Nakonec jsme se odpoutali a nechali se být. Pěkný souboj, když už nic, tak z toho mám dobrý pocit, že se dá v migu ustát souboj jeden na jednoho.
Nepřítel byl znalec, moc dobře věděl, co má dělat a že ho nezasáhnu, i když už jsem byl na dostřel, pořád to tahal o ten milimetr výše a mně chyběl v zaměřovači centimetr.
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 12.10.2017 07:24 |
|
|
No a ja Momikovi delal vcera dvojku, ale zrovna jsem steloval smes na jiny cudliky kdyz se objevili befka, nez jsem ho nasel, tak me spadla hra a pak celej poc, takze asi tak. |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 13.10.2017 09:48 |
|
|
Včerejší nálet na HQ.
Odstartovali jsme ve vlně, Pešky nalepené jedna vedle druhé. Výhled z pešky je náramný, prosklenný kokpit zejména ve VR je zážitkem. Kolečko nad letištěm a hurá nasadit kurs. Kouknu doleva a tam Cassius přilepený DOSLOVA křídlo na křídlo vedle mě. I když jsem s tím cloumal a stále upravoval kurz, jeho Mig se držel jako klíště. Bravo pane veliteli a děkuji za krásný pohled. kdyby šlo ve VR fotit, měl by jsi deset exkluzivních fotek. Mig v téhle vzdálenosti je prostě krása.
Let ve formaci bombardérů má taky své kouzlo a vybavily se mi pasáže z knížek od pilotů, kteří popisovali jak si museli dávat pozor aby se s někým nesrazili, protože jsou letadla okolo všude.
Po příletu do cílové oblasti jsem byl doslova ohromen. Rozsáhlé město z výšky 4 km vypadá skutečně fotorealisticky, A při pohledu z kabiny bombardérů jsem si připadal jako ve filmu. Všechno tak reálné! Do toho obrovské množství cílů, které se před námi začaly rozprostírat. Chyběl už jen flak, a černobílý obraz, aby to bylo dokonalé.
Moc jsem si to užíval a vlastně mi ani nevadilo, že jsem nakonec nad vlakem vyskočil, protože jsem se přehmátnul na joyi.
Krásný let a díky všem za to. Kdybych měl na kontě milión, ihned bych vám všem nakoupil Oculusy... |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 21.10.2017 11:37 |
|
|
Je to jako sen.
Osamocený Ju88 blížící se k naším cílům. Kondenzačky se kreslí už od 1,5 km, takže mám jistotu, že jsme tam skutečně sami.
Neodhodil, anebo minul cíle. Nevidím poškození, jsem stále 2 km pod ním, On otáčí na západ a snaží se uniknout. Pomalu, velmi pomalu, ale doháním ho. Chvíli boost, chvíli pauza, abych nezadřel. Když se dostávám na vzdálenost, kdy po mě začínají střílet střelci, mírně vykloním směrovku stranou a všechny stpovoky mizí napravo ode mě.
Chci si nalétnout, ale on potláčí a začíná klesat. Už jsme nad německým územím, pronásleduju ho v dajvu a z velké vzdálenosti pálím. Ty 12 mm SBéčka, nebo UBéčka, nebo jak sa to menuje dokážou zázraky i z velké vzdálenosti. Buch Buch, levý motor píše, Buch Buch, pravý motor vzplál jako pochodeň. Z Junkersu se vyvalí hustý černý kouř a já ho již ponechávám svému osudu. Otáčím směr východ a s otočenou hlavou sleduji jak se vdáli překlápí na křídlo a vybuchuje mezi stromy.
Bylo to na mapě, kde byli 3 červení a asi 7 modrých. Má to své kouzlo, když nemáte vždycky kolem sebe milion kontaktů.
|
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 23.10.2017 05:39 |
|
|
Pamatuju na prvního Ila, kdy jsem míval ve zvyku říkat na krajinu a grafiku v reálném světě, týý jo, to je úplně jako ve šturmovikovi. (tenkrát měl nejlepší grafiku na světě)
Včera jsem při náletu na Artinu , když slunce zapadalo, to víte, ve VR to vypadá skutečně jako že tam jste.... povídám chlapům, kteří se zrovna připravovali na útočný sestup k cílům: koukněte na to slunce. |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 23.10.2017 21:02 |
|
|
Zejména bych vyzdvihnul úžasnou spolupráci s Chroustem, který mi tam potahal to Befko kam jsem potřeboval. Byl to Hien a mohli jsme mu přetrhnout tu šňůru strajků, ale nemám ve zvyku dorážet čoudící letadla, navíc když vyklesával až k zemi.
Dík Chrouste. půlka je Tvoje.
|
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 06.11.2017 07:35 |
|
|
Jako nechci nějak machrovat, ale jaký je váš největší počet sestřelených letadel na jeden vzlet?
včera jsem dal krásných 6 lehkých stíhacích letounů německé nepřátelské říše.
Měl jsem Miga 3 s 12kama. Ve zběsilém dogfightu na mapě s ikonama, a bez poškození a s přistáním na letišti.
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 06.11.2017 07:51 |
|
|
Asi pět na Randomu v MiGu, Šturmu, Bf 109F2, Bf 109G2 i Bf 110.
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Místo: Kolín
Posted on 06.11.2017 08:35 |
|
|
Já si nejvíc považuju 2 sestřely za 3 sekundy .na randomu .
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/log/247770/?tour=9[/url]
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 06.11.2017 08:35 |
|
|
No jo, jenže na randomu to umí každý
|
|