Autor |
Stíhacie tréningy 2 vs 2 - rozbor |
Bugs
Velitel
Místo: Poprad
Posted on 05.02.2008 09:33 |
|
|
Takže tu si môžme rozobrať spoločné tréningy s vážnosťou im prislúchajúcou.
Pravidlá by sa mohli dohodnúť vopred v závislosti od použitých typov a toho, čo sa vlastne má trénovať. Obrana útok, zoomovanie a pod., ako aj napr to aké typy sa použijú.
So svojimi schopnosťami a v F4 sa proti Jak9 keď za knimplom sedí Chroust a Válec do manévrového súboja v jednej letovej hladine nepustím. To je len otázka pár minút.
|
|
Autor |
RE: Stíhacie tréningy 2 vs 2 - rozbor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 05.02.2008 09:52 |
|
|
1) Domluvte se co chcete vlastne trenovat, kdyz Valec chce neco jineho nez Cass je to na hovno...
2) Pro nas je jedno jeslti zaciname o dva kilaky niz, nebo vejs, muzem trenovat co je potreba.
3) Cassi ja souhlasim s tim priletet +- stejne a po kontaktu stoupat jak o zivot, to chapu, ale moc me na treninku neba kdyz priletis vejs proletis od nas nekam do prdele a tam deset minut stoupas, pak me prijde jak blbi te nasledovat kdyz vim ze na Tebe nemam abych te prestoupal a zabalit se mi to na treninku nechce. Proto radsi prilet o dva kilaky vejs, nebo stejne a dej mi sanci Ti to prestoupani aspon prekazit
Nebo pokud jde o trenink teto situace, ok, muzem to brat tak ze my za pet minut budem sedat dole na letisti a vy budete v peti, to me ale neba...ale co jinyho chces delat kdyz vim ze ty mas stoupavejsi letadlo, ze stoupas a ze cim vejs tim lip pro Tebe? Ja taky nejsme pako abych nevedel ze kdyz se budu drzet u Vas ze nedelam blbost....ale co mam teda delat kdyz se na to nechci vysrat a pristat?
4) Co to Teda resit tak ze treba jak prileti o 500 vejs nez bf a pak me prestoupej?? To je pak to co ches potrenovat ne?? Prece neni problem me prestoupat kdyz mas od zacatku vetsi energie, to prece umite davno voe.
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 05.02.2008 12:26 |
|
|
Je pravda, že sme včerajšok, teda aspoň ja, bral viac ako súboj než tréning. A možno z toho istá nezávislosť v spôsobe lietania. Nepočítali sme so žiadnými pravidlami.
V budúcnosti si to treba ujasniť hneď na úvod.
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 05.02.2008 14:22 |
|
|
No nejde ani tak o pravidla, nejdulezitejsi asi je aby se litalo tak aby se potrenovalo to co budem chtit, pokud tedy Cass chtel prevazne potrenovat ziskavani pozice, bylo to z jeho strany ok, pokud chtel Valec spis taktiku aktivniho souboje 2x2, tak uz chce asi trosku neco jineho, to same ja, kterej sem chtel potrenovat zase trosku neco jineho....proste si jen priste rict, tak dneska trenujem tohle a vsichni se tomu prizpusobime, jak era, tak to ze nekdo bude mit vyhodu tak i to ze nekdo neudela to co by udelal na valce ale udela "blbeho" nemce.
Proste tohle neni o tom ze to skonci 3:0 nebo ze nekdo desetkrat zemre, ale aby se procvicili situace ktere sou potreba, to ze nekdo bude delat navnadu a bude dostavat celej vecer na prdel zemre prece neva. Tak to aspon chodi kdyz to stejny litame s Lionama, Jiricek si klidne jde Xkrat pro smrt jen aby my sme si vyzkouseli nakou situaci a obracene.
To asi vse jak to vidim ja a co by se mi hodilo, klidne to muzem ale pojmout jako ostry boj, ale ujasneme si to predem, at vim ze mam po startu stoupat jako o zivot atd. |
|
Autor |
Valec
Registrovaný uživatel
Místo: Ostrava
Posted on 05.02.2008 14:40 |
|
|
Proberem to na sletu a nebo na ts
|
|
Autor |
Sasa
Registrovaný uživatel
Místo: Brno
Posted on 05.02.2008 14:45 |
|
|
ja bych treba befkum dal timelimit cca 10minut na zniceni protivnika od kontaktu. To je trochu donuti byt v tech soubojich atkivnejsi. Protoze vcera sme se tam 20 minut nahaneli a nebyt toho ze sme zkusili nasi slavnou taktiku s navnadou (ktera vyusti ve smrt vlastni dvojky) tak bysme tam litali jeste ted
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 07.02.2008 09:08 |
|
|
V poslednom období sa začalo vďaka Válcovi častejšie s tréningami 1 vs 1 resp. 2 vs 2. Po viacerých neúspechoch na AFW je viac ako zrejmé, že to potrebujeme ako soľ. Nechcem zasa, aby sa všetok čas strávený lietaním venoval len tréningom, ale minimálne 1-2 (a to je fakt minimum) do týždňa istotne.Mimo nedele, tá ostáva naďalej hlavne na spoluprácu a zlietanosť. Skalných bapákov to týmto zaťažovať nebudem, ale aspoň pár tréningov, kde potrénuju úhybné manévre s ilom resp peškou by sa hodili.
Neberte tieto IST (individuálne stíhacie tréningy) ako súťaž, ide hlavne o to naučiť sa správne lietať, bojovať, útočiť a najmä brániť sa a zbaviť sa toho za sebou. Ako včera povedal Válec, keď budete aj 50-100 krát padať a prehrávať, nie je to o tom, ale nájsť, kde robím chybu a pokúsiť sa ju odstrániť. Z vlastnej skúsenosti viem, že mám nespočetné množstvo zlých návykov, ktorých sa jednoznačne potrebujem zbaviť a to sa dá len častým tréningom.
Rád by som počul vaše názory na tieto tréningy, ale osobne som jednoznačne za a - zatiaľ to berte ako priateľské doporučenie - každy by sa ich mal aspoň raz za týždeň zúčastniť. A ak bude potreba tak aj častejšie. Môžme to napr robiť tak, že s hodinu potrénuje a potom môžme zabehnúť na DF alebo AFW.
|
|
Autor |
Dryjo
Registrovaný uživatel
Posted on 07.02.2008 09:26 |
|
|
sem pro, myslim,ze ty treninky sou dobra vec..jen co budu moct litat pravidelneji se tam asi casto uvidime..chci bejt lepsi
Čelní střet a taran jsou nejvetsi zbraň ruských pilotů.
A.I.Pokryškin
Většina lidí ví, že Descartes řekl: "Myslím, proto jsem." Co ale většina lidí neví, je to, že výrok pokračuje: "se vždy bál Chucka Norrise." |
|
Autor |
Agijo
Registrovaný uživatel
Místo: Adamov
Posted on 07.02.2008 12:13 |
|
|
A taky tam jsou k vidění krásný věci
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
Alexandr Vasiljevič Suvorov |
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Místo: Kladno
Posted on 07.02.2008 15:19 |
|
|
Jo tyhle treningy mají smysl, člověk zaprvé létá a zadruhé kouká, jak to jde ostatním, takže učení na dvakrát.
|
|
Autor |
Sasa
Registrovaný uživatel
Místo: Brno
Posted on 07.02.2008 15:27 |
|
|
jako ja si to rad zaletim, ale max 2-3 lety za vecer. Po 2 hodinach neuspesnyho nuzkovani je toho na me moc.
|
|
Autor |
Wolf
Registrovaný uživatel
Místo: Opava
Posted on 08.02.2008 23:19 |
|
|
já jsem taky pro!!! Válec to dokáže dobře vysvětlit a hlavně má s náma LAMAMA trpělivost.. myslím že jsem udělal pokroky díky Válcovi, co se týče souboje 1vs1. vid CASSI.....
|
|
Autor |
Bohumil
Registrovaný uživatel
Místo: Pernarec
Posted on 09.02.2008 08:36 |
|
|
da spravne sem tez pro stihací trening potrebuju rozvijet sve stihací schopnosti a hlavne radikalne je zlepsit
|
|