Súdruhovia musím pochváliť Cassiusa za včerajší výkon ako obratne
manévroval v palbe flaku a Zer , naše SBD v podstate vyviazlo bez škrabnutia. Škoda tej bomby, ktorá tesne minula džaponskú loď.
Díky já na oplátku zase tebe, myslím že tvůj kulomet docela znepřijemňoval život japončíkům a tvé "oko" při hledání Guadalcanálu nás asi zachránilo. S tou bombou já zapomněl že mám spoždovač, tak jsem to odhodil vysoko, aby nás to nerozmetalo. Ale myslím že by jsme aspoň ty jáponské námořníky pořádně vyděsili, určitě pak měli plné WC.
Takže z pohledu střelce
Ke svěřenému úkolu jsem přistupoval velice profesionálně, a veškerou zodpovědnost jsem hodil na bedra pilotovy. A tak když jsem se škrábaly s ostatními střelci na křídla a za kulomety, vládla v celku veselá nálada. Musím se přiznat že zbavením zodpovědnosti, jsem se nezbavil lehkého předstartovního třesu, který jsem zklidnil až třemi velkými panáky džinu a třemi desítkami, Chrouste, opravdu mám na mysl pivo! v místní kantýně. S důvěrou vloženou v Plava a jeho nafukovací člun jsem si nevzal záchranou vestu ale litr a půl suchého bílého.
Start proběhl bez problémů, s mírným zpožděním bo si Flym také zapomněl vestu, a začali klasické střelecké hry. Například kdo prostřelí dávku otvory v brzdném štítu. Sestřelme si svého Fučiho přátelákem alá r Ježíš Fuči sorry se mi to hryzlo r0; , kdo dokáže namířit na svého pilota atd. Éterem se neslo Tajpanovo chroupání jablček, a soustavné dolévání Chroustova cinzána. Všichni střelci byly vzorně připraveni.
Nebylo vše ale tak idylické, jak by se mohlo zdát. Hned po startu byl náš letoun napaden z šesté níže dalším SBD, a jen díky mému hysterickému hlášení to Plavoo brilantně ustál. Přesto na otázku proč máme na SBD 13ku? Mi odpovídá 12?!. Nepitvám to. Svůj post, a plat zadního střelce si přeci jenom musíme zasloužit.
Pohodový let, koloval playboy, by mě zajímalo proč mě pokaždé vynecháte, mávaly jsme na sebe radostně kulomety, jen Chroust trošku nervózně bo se o něj pral s pilotem. Pilot to nakonec prohrál a as uražen zmizel. Poslední zprávy z Chroustova SBD přišli z 9000 metrů. Sbohem kosmický brouku řekl jsem si a podrželi jsme minutu ticha. Vyjma Tajpana který u svého playboje chroupal jablčka z bedýnky od střeliva.
V duchu jsem si dělal tatatatata, a sestřeloval jedno SBD za druhým, pohoda, cigárko, pomalu jsem upíjel svou záchranou vestu. Onu příjemnou cestu nám ztrpčily jen dva okamžiky. První přišel s hláškou že nad cílem budeme ve čtvrt, a následující ticho bylo přímo hmatatelné. Nebylo ještě ani třičtvrtě, následující debata by se spíše hodila na perón ČD. Tuto debatu rázně utípl Tajpan který vzhlédl od svého playboje s prohlášením že nevidí mraky, a že jsme určitě mimo mapu. Na to nebylo co dodat, každý v duchu počítal kdy dojde palivo. Pak nás rafinovaně zmátl vlastní cover, mít v rukou alespoň 88tku tak šel dolů. No nic nervozita stupňuje, přemýšlím že demontuji čelní štítek u kulometu, abych měl lepší výhled a postavil se džaponcům a nebezpečí, doslovně tváří tvář. Zjišťuji rozměr oněch čtyřech matek a hledám po kapsách stranový klíč. Bohužel nacházím jen nedocumlanou hašlérku a brožurku pro válečné zajatce rJaponský čajový obřadr0;.
A náhle že jsou prý cobry v boji! Na 9té! Snažím se ukroutit kulomet, nejde, sviňa! Z nebe se na nás vrhá snad stopadesát džaponců. Střílím pro sichr po všem a řvu hystericky do rádia. Plavoo s námy mrská tak že žádné zero nedokáže držet náš kurz a tím mě připravil a pár jistých sestřelů. Hlásím čistou šestku abych Plava uklidnil, a občas vystřelím aby si nemyslel že je to tak jednoduchý. Vidím lodičky a najednou ven nebe. Plavoo útočí, koukám mu přes rameno, už vidím látající rybky a všemožnou mořskou havěť. Monotoně opakuji primitivní modlitbičku Plavoo Plavoo Plavoo pomáhá to. Všechno se zvrátí do původní polohy.
Vedle kánohe vybuchuje puma, vyděšení námořní džaponci skáčou přes palubu. Nová taktika, pak onoho bludného džaponce vyzvedne naše Navy. Pro sichr je pokropím ještě kulometem. Šestá čistá, ztrácíme palivo. Hlasím, a v duchu si pobrukuji vítěznou melodii složenou ze spousty sprostých slov a refrému džaponci džaponci tma
Plavoo já jsem asi mrtvý?
Ano!
Skvělé bavil jsem se jak dlouho ne, nárokuji jedno oddžaponcovanou loď
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt