Autor |
RE: Operace Red Fist - offenziva na Czechwar_DFS |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Místo: Jarpice
Posted on 25.07.2006 14:14 |
|
|
Taktika pro skupinu Kondor dle posledního vývoje na frontě:
Po vzletu z letiště St. Gatien (L9) a setkání s eskortou nad tímto letištěm let na jih nad Argentan, pročesání města a let nad I2 a Flers. Mezitím Sup zaútočí na Ecouche a Kondor případně dodělá zbytky po Supech. Následně ústup na St. Gatien, stíhači budou případně odesláni k eskortě našich pozemních jednotek a lovu. |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 25.07.2006 14:26 |
|
|
Předpokládám, že se přidám tak nejdřív v 19:30 ... jsou povolené samostatné starty ? |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 25.07.2006 15:28 |
|
|
Plooskie samostatné starty nee, není to klasický dogfigt, počítám že později dorazí další piloti, se kterými se sklouzneš. |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 25.07.2006 15:36 |
|
|
OK ... budu na TS a zatím se budu vykřečkovávat jinde - nezapomeňte mě vyzvednout ! |
|
Autor |
Tajpan
Registrovaný uživatel
Posted on 25.07.2006 16:10 |
|
|
ako bude fungovať koordinácia jednotlivých letiek (310,313,312 3IAP/BAP v boji?
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 25.07.2006 16:26 |
|
|
Kazdy letka ma svoje ukoly, za ty zodpovida a mela by je plnit, pokud se vyskytne naky problem budou to resit mezi sebou zastupci letek (od nas Glum)
Je dulezite ale aby si kazdy plnil SVOJE ukoly a nedelal to co nema. Takze my napred musime znicit vsechny pozemni cile v nasich sektorech a pak se teprve muzem pripadne domlouvat co dal. |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 25.07.2006 16:51 |
|
|
Přesně tak, předpokládá se vyšší forma spolupráce, takže když budete napadeni v oblasti kterou hlídá 313, řekněte si o ochranu. Totéž pokud např. ustupujete od Ecouche a táhnete čáru dostanete ochranu od Caen domů, 313 má na starosti chránit vracející se poškozená letadla. Dále 310/311 má na starosti sektor kolem jejich letiště, takže pokud uvidí švalbinu, která míří do našeho sektoru dají nám vědět pokud ji nebudou schopni zastavit.
|
|
Autor |
Kubrt
Registrovaný uživatel
Místo: Starý Jičín
Posted on 25.07.2006 20:55 |
|
|
Pekny polet, nebyt toho, ze me to koplo na high ping
"Proti zlu zlem ale nestat se grázlem" - Daniel Landa, Chcíply dobrý víly |
|
Autor |
Bugs
Velitel
Místo: Poprad
Posted on 26.07.2006 06:50 |
|
|
Ten prvý polet s thundrami bol slušný a ako som pozeral štatistiky, tak som ten vlak nakoniec dal ja (prepáč Norame). Ale ta prízemná hmla po otočení mapy ma dostala. Keď sme leteli Mosquita a doleteli nad Ecouche, z cieľov tam ostal len jeden tank. Pozeral som záznam, nebol tam ani vlak, ani flak na ihrisku. Možno som to zbytočne skoro zabalil domov, mali sme ísť nad ich letisko zavulčovať, V nose to má slušnú batériu. A tie Beau nám nevyšli vôbec. Letisko bolo už úplne zničené, jediné čo sa tam dalo robiť, bolo ho zavrieť, ale vo vzduchu bolo dosť modrých a málo red na ich zničenie. Cassius, pekná práca s tým beaufikom!
Ináč super polet.
|
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 26.07.2006 11:42 |
|
|
Zkusím vypíchnout pár věcí, kterých jsem si všiml:
Nejdříve to pozitivní - opravdu příjemně me překvapili piloti Plooskie,Kubrt a Razo. Plooskie ve svém neoblíbenem Thundersudu krásně zničil dvojici nepřátelských útočných děl jedním útokem čož bylo skvělé, ale dokonce byl schopen odolat pokušení a nepokusil se je zničit svým oblíbeným taranem, který u P47 má opravdu razanci. Razo také prokázal své kvality, když v silněm větru přesně odbombardoval tank napůl schovaný v baráku a navíc se prakticky celý let skvěle držel ve formaci. No a Kubrt to bylo překvapení večera. Začalo to tím, že skvěle nalezl dvojici útočných děl, kterou mimochodem předtím přehlídlo min 5 pilotů včetně mě, čím umožnil Plooskieho koncert. Dále se mě dobře držel až do svého kicknutí kvůli pingu a nezabil se při útocích na pozemáky a když bylo potřeba tak i trefil. Dobrá práce jen tak dál. V neposlední řadě musím pochválit naše stíhače, sice nebylo moc na koho střílet, ale stejně se nás drželi a mohli sme se zaměřit na pozemní útoku místo očumování oblohy.
A teď co nefungovalo, nebo bylo slabší - největší problém bych viděl v komunikaci mezi letkami, prakticky nebyla žádná, při druhém letu se nám dokonce cizí letka bez ohlášení motala kolem Ecouche a ničili nám cíle. Naštěstí jsme měli takovou početní převahu, že to nemohlo ohrozit výsledek. Dále jsem tam nasekal dost velitelských chyb (např. jsem čuměl do mapy a odklonil se z kurzu, nebo jsem ohlásil Chroustovi, že letíme na Flers, potom přišla informace od Fajtla že sou pozemáci na sever od I2 tak sme se tam motali a už jsem to neposlal coveru a pod. bylo toho dost). Nakonec nám strašne dlouho trvalo kroužení kolem města a útoky na cíle, tohle musíme brutálně urychlit, 20 minut nad cílem je opravdu moc.
Jinak bych to hodnotil jako bezva atmosférický polet, zvlášť ten závěrečný cca 1,5 hod trvající let přes celou mapu měl opravdu šťávu i když nebylo na co útočit. Roztažená formace tří Thunderboltů letících nad mraky mi zůstane vypálená v paměti dlouho. Díky všem. |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 26.07.2006 12:13 |
|
|
Souhlas s tou atmostférou glume, bylo to super - už při tom prvním letu mě to vybičovalo k takovému výkonu, že jsem odnavigoval celý let a dokonce jsem se ani na chvilku neztratil !
Jinak ten můj útok bych nepřeceňoval - naházel jsem na ty chudáky StuGy celý náklad, jelikož mise měla za pár minut končit, tak jsem počítal s tím, že už to jinam stejně nestihnu ... Jestli se mi něco povedlo, tak jenom to, že jsem se nezakrtkoval - ale nebylo do toho daleko ! Nemám toho Tsuda moc v ruce a přijde mi, že se mu moc nechce klopit čumák dolů, takže potlačuju, potlačuju, nic, nic a najedhou hups a zalomí to jako sviňa ! Dělá vám to taky ?
Jinak ještě k té atmosféře - byla to mj. atmosféra totální vzdušné převahy (IMHO přísně historická), ve které bych nám ani těch 20 minut nad cílem nevyčítal ... tohle není Matička Rus v jednačtyřicátém, tady si to můžeme pěkně vychutnat ...
P.S. Musím se vám s něčím svěřit ... mám od včerejška novou lásku. Je sice trochu tělnatá, ale dokáže to pěkně roztočit ... Donedávna jsme se moc nesnášeli, ale včera nějak přeskočila jiskra ... |
|
Autor |
plavoo
Registrovaný uživatel
Místo: SR_Martin
Posted on 26.07.2006 14:04 |
|
|
glum wrote:
při druhém letu se nám dokonce cizí letka bez ohlášení motala kolem Ecouche a ničili nám cíle.
3x som sa povesil za spita v domneni ze je to glum .. nabuduce cover nelietajte v nasej vyske a netocte okruch tym smerom co my ... thx
Lejtenant 3.BAP_Plavoo
nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci... |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 26.07.2006 15:27 |
|
|
Plooskie wrote:
P.S. Musím se vám s něčím svěřit ... mám od včerejška novou lásku. Je sice trochu tělnatá, ale dokáže to pěkně roztočit ... Donedávna jsme se moc nesnášeli, ale včera nějak přeskočila jiskra ... Plooskií politruk pluku už má připravenej novej čistej sešit, kterej může být velmi rychle popsán, jestli to co naznačuješ je to co se ani nedá ve slušné společnosti vyslovit.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 26.07.2006 20:02 |
|
|
Cassius Chaerea wrote:
Plooskie wrote:
P.S. Musím se vám s něčím svěřit ... mám od včerejška novou lásku. Je sice trochu tělnatá, ale dokáže to pěkně roztočit ... Donedávna jsme se moc nesnášeli, ale včera nějak přeskočila jiskra ... Plooskií politruk pluku už má připravenej novej čistej sešit, kterej může být velmi rychle popsán, jestli to co naznačuješ je to co se ani nedá ve slušné společnosti vyslovit.
... nepropadejme panice, třeba je to jenom takové chvilkové obluzení, třeba to přejde ...
Nesmím se moc bavit s glumem a Razem, oni jsou na ty tlustý holky taky ujetí, mohli by mě stahovat sebou na zcestí ... |
|
Autor |
Razo
Registrovaný uživatel
Místo: Ústí nad Labem
Posted on 26.07.2006 20:59 |
|
|
Plooskie wrote:
P.S. Musím se vám s něčím svěřit ... mám od včerejška novou lásku. Je sice trochu tělnatá, ale dokáže to pěkně roztočit ... Donedávna jsme se moc nesnášeli, ale včera nějak přeskočila jiskra ...
Vítej v klubu sedumačtyřicátníků (doufám, že to Cassius neprohlédne on čte nerad dlouhý slova).
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 26.07.2006 21:12 |
|
|
Von až se proletí v třicátéosmé a rozdrbe několik tanků a natře to s ní befkařům, tak zase rychle prohlédne.
|
Autor |
Razo
Registrovaný uživatel
Místo: Ústí nad Labem
Posted on 26.07.2006 21:21 |
|
|
Cassius Chaerea wrote:
Von až se proletí v třicátéosmé a rozdrbe několik tanků a natře to s ní befkařům, tak zase rychle prohlédne.
Myslím, že už v ní létal a reakce nula. Ale, když se zamiluje i do P-38, tak proč né. Mě se taky P-38 líbí, ale Thud je holt láska.
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 26.07.2006 22:02 |
|
|
já té krávě řikám všeljak, ale láska mě ještě nenapadla
|
Autor |
Bugs
Velitel
Místo: Poprad
Posted on 27.07.2006 07:48 |
|
|
Plooskie, k tej iskre, aspoň podľa mojej skúsenosti, jednoznačne dopomohol spoločný let s glumom. Pri ňom som toho v P47 pochotil dosť a tiež sa neodtrhnem od letu s Thundrom. Ale po príprave a utorkovom polete som tiež objavil krásy tety Beau. Ešte sa síce mám čo učiť, najmä bojové obraty potrebujem vypilovať, ale tá palebná sila a HVAR majú svoje čaro. Isteže Cassiove dva zostrely nie sú pre lety v Beau štandart, ale vidieť že v rukách skúseného pilote je to aj nebezpečná stíhačka.
Apropo, ako skončil tvoj posledný let nad letiskom?
|
|
Autor |
Plooskie
Letec
Posted on 27.07.2006 12:18 |
|
|
Bugs wrote:
...
Apropo, ako skončil tvoj posledný let nad letiskom?
... ani se neptej - jako hodně mých letů, chtěl jsem to dotočit za Cassia, kterého tam něco ošívalo a v zatáčce jsem to přetáhl a šel ve vývrtce k zemi ... tohle je moje slabina, tady se můžu jenom utěšovat tím, že toho Beau fakt nemám moc v ruce ...
Upraveno: Bugs on 27.07.2006 12:52 |
|