3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání24.11.2024 14:18
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 1
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | 3.IAP/BAP - Společné akce
Strana10 z 10 << < 7 8 9 10
Autor RE: Reporty - ztracené stroje Random Expert
David
Registrovaný uživatel

Místo: Kolín
Posted on 12.12.2017 23:25
Já jsem šel prudce do prava koukaje dolů .. Když byl hlášen druhej dot tak jsem přerušil zatáčku a letěl rovně a koukal nahoru a kolem . Při hlášení zásahu wolfa jsem si vás všim .Díky tomu ,že jsem neklesal tak jsem byl pomalejší .navíc jsme byli dost roztáhlí ,souboj byl u pravího letadla já byl uplně vlevo .tudíž když jste se otočily což já skoro taky (měl jsem vás na 1,5hod ) ,byl jsem už daleko .Abych ti pomohl tak jsem mírným klesáním rozjel letadlo .Jenže těch dotů bylo moc a nedokázal jsem idetifikovat kdo jseš ty .pak to bylo už fiasko .
letěl jsem vedle fw ,kterej mě neřešil .asi o mě vůbec nevěděli .tak jsem stoupajícím barelem se chtěl dostat za něj ,čekal jsem ,že změna letu mě prozradí což se stalo .pak se tam objevil další ,dostal jsem se za něj . ale nebylo to na střelbu ale letěl dobrým kurzem tak jsem za ním zůstal .abych ho aspoň vázal .pak mě zezadu ošil další ,jdu do klesání brždění až k zemi .
U země vidím dvě letadla za sebou a za nima letadlo točící na mě .což jsi byl ty ,ale nedokázal jsem to identifikovat tak jsem šel proti .nějak mě hlava nevzala ,že jseš třetí letadlo ,předpokládal jsem ,že jseš první .a reagoval na tebe jako na útočníka i když jsi říkal ,že mě jdeš pomoc .říkal jsem si ,že jseš třeba vejš ,no prostě chaos . Ale když bys řekl toč pravou tak bych to udělal .
Vůbec jsem se neorientoval a nevěděl co správně dělat .

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
Wolf
Registrovaný uživatel

Místo: Opava
Posted on 13.12.2017 10:48
Když jsi mi Cassi hlasil že jde za mě fokáč,myslel jsem že mám ještě dost času na manévr.(chyba!!! nepodíval jsem se za sebe!!!abych neztratil rychlost).Ptal jsem se tě jestli mám ještě čas,v tom mě zasáhla dávka a při prudké zatáčce se mi ulomilo křídlo.Omlovám se vám...díky mě to skončilo tak fatálně.

384-015-768
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 13.12.2017 11:50
Když jsem viděl dajvujícího fokače za tebe, tak jsem šel levou klesavou zatáčkou, kterou jsem si vypočítal že mě dovede do nejbližší vzdálenosti za Foka, což se +- povedlo, ale znamenalo to, že jsem vás tři (Wolfa a ty dva liony) měl těměř celou dobu pod motorem. A když jste mi vyplavali, bylo asi vteřinu do střelby toho Foka.

Davide máš pravdu, že jsem si měl říci, ale z předchozí komunikace jsem měl za to, že víš kterej jsem já a tak jsem se soustředil na útok, že mě to nenapadlo dokud ten úhel mezi námi mi neznemožnil účinnou střelbu.

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
312-902-996
David
Registrovaný uživatel

Místo: Kolín
Posted on 13.12.2017 15:44
To já sem tušil ,že jseš to ty .. ale v tom zmatku vyhrála nejistota .. navíc jsem nějak podvědomě podle předchozích pozic předpokládal ,že tebou hlášený letadlo útočí spíše zleva .tudíž v tom fofru jsem udělal takovýhle rozhodnutí .
Ta komunikace prostě musí bejt jak pro blbí .stačej většinou dvě slova . Sám se snažim to tak dělat vidím nějakou situaci tak jí popíšu co nejstručněji i když čekám ,že máš přehled .ale myslím ,že je to tak správně .
Skus Cassi prostě brát na zřetel to ,že ten druhej neví nic ,kdyžněco hlásiš .
Nechci ti nic vyčítat ,spíš naopak tě poprosit o pomoc .Protože v tom frmolu musí mít člověk moc zkušeností ,aby mu to hlava pobrala a to mě třeba nedává .
Tak každá rada v boji je pro mě hrozně důležitá .

Když vezmu ten souboj jak začal ,jak se rozdaly karty ,nevím jak jsem se měl správně zachovat .sice jsem měl vejšku ,ale byl daleko a neměl jsem tý vejšky tolik ,abych se dokázal rychle dostat k vám s převahou .tak jsem vlastně vlít mezi ně a pak se dekoval .možná kdybich do toho šel agresivně ,mohl jsem to pozdržet .přecijenom ty fw měli stejnou energii jako já a točením jsem se jím mohl vyhýbat .a aspoň tam udělat zmatek .
Takhle jsem začal utíkat ,což lagg vs fw je jasný jak to asi dopadne a oni měli o to přehlednější situaci .

A na wolfa jsi měl jak si mě kolikrát sám říkal řvát .protože prostě když ohlásíš máš ho tam ,a člověk vidí sestřel tak to riskne . Ale když někdo řve brejkuj kurva brejkuj ,tak to prostě udělá .

1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
324471609
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 13.12.2017 16:39
David wrote:
To já sem tušil ,že jseš to ty .. ale v tom zmatku vyhrála nejistota .. navíc jsem nějak podvědomě podle předchozích pozic předpokládal ,že tebou hlášený letadlo útočí spíše zleva .tudíž v tom fofru jsem udělal takovýhle rozhodnutí .
Ta komunikace prostě musí bejt jak pro blbí .stačej většinou dvě slova . Sám se snažim to tak dělat vidím nějakou situaci tak jí popíšu co nejstručněji i když čekám ,že máš přehled .ale myslím ,že je to tak správně .
Skus Cassi prostě brát na zřetel to ,že ten druhej neví nic ,kdyžněco hlásiš .

1) Nechci ti nic vyčítat ,spíš naopak tě poprosit o pomoc .Protože v tom frmolu musí mít člověk moc zkušeností ,aby mu to hlava pobrala a to mě třeba nedává .
Tak každá rada v boji je pro mě hrozně důležitá .

2)Když vezmu ten souboj jak začal ,jak se rozdaly karty ,nevím jak jsem se měl správně zachovat .sice jsem měl vejšku ,ale byl daleko a neměl jsem tý vejšky tolik ,abych se dokázal rychle dostat k vám s převahou .tak jsem vlastně vlít mezi ně a pak se dekoval .možná kdybich do toho šel agresivně ,mohl jsem to pozdržet .přecijenom ty fw měli stejnou energii jako já a točením jsem se jím mohl vyhýbat .a aspoň tam udělat zmatek .
Takhle jsem začal utíkat ,což lagg vs fw je jasný jak to asi dopadne a oni měli o to přehlednější situaci .

3)A na wolfa jsi měl jak si mě kolikrát sám říkal řvát .protože prostě když ohlásíš máš ho tam ,a člověk vidí sestřel tak to riskne . Ale když někdo řve brejkuj kurva brejkuj ,tak to prostě udělá .

1)U mne je ten problém, o kterým asi víš, že já většinou 2-3 vteřiny před střelbou nejsem schopen mluvit. Mám TS na tlačítko a v ten moment řeším Joy obouma rukama, nebo k tomu i plynovku. Něco jiného je když tě čistím od befka co tě dotahuje a sám do toho jdu +- rovným letem a něco jiného je právě střelba v manévrech, kdy tu komunikaci nezvládám. Můžu teoreticky vyzkoušet dát tlačítko na TS i někam na odhoz bomb, nebo raket, kde bych to mohl mít po ruce, ale za výsledky neručím.

2)Z mého úhlu pohledu jsou jen dvě varianty jak se asi nejlépe zachovat.
a) agresivně jít za Wolfem s tím, že protivníky najdu buď podle Wolfa, nebo při obratu za sebou.
b ) Nebo při zmatku holt pasivnějc. Když vidím ostatní padat dolů na enemáky o jejichž pozici nic nevíš, tak otočit do směru letu ostatních kolegů, ale neztrácet ani metr výšky. Na obrat by se hodil immelmann, ale když nevíš kde jsou Němci, tak bych na něj kašlal a šel ztrátovou horizontálou. Ve chvíli kdy jsem podle vzdálené hromady flaku viděl, že si asi hodně daleko na pomoc, tak sice nejsem nadšený, ale dá se s tím bojovat, dokud neztratím veškerou výšku. V té situaci kdy o tobě jako jediném pravděpodobně nevěděli by bylo nejlepší držet se v modrém a jedním okem sledovat situaci dole před tebou a druhým si každých pár sekund kontrolovat prdel. Pravděpodobně by to pak bylo o tom, že by mne většina lionů sklepala dolů. A čím níže, tím více bych byl nucen manévrovat a nepřítel by se dostávala více a více nade mne, tím by i zkracoval dobu útoku a o to více bych se tam motal. Na druhou stranu tím by si nás asi zase brzy zkrátil tak, že by si mohl napadnout nejvyššího. Klasicky z modra sestřelit na první dobrou liona, nebo ho alespoň vyřadit z boje, což vyvolá u zbytku paniku. Půlka pak bude čekovat hořejšek a já dole budu bojovat s jedním nebo dvěma. A pak by to už bylo o tom jak moc dobří by jsme my dva byli a jak moc štěstí by nám přálo.

3) To ale nebyla ta situace, ve chvíli kdy jsem mu hlásil foka, měl ještě dost času, (7-10 vteřin) já pak ztratil vizuál a vyplavali mi až těsně před střelbou. Samozřejmě to šlo nahlásit i nějak jinak, jako že je najetej a že nemáš moc času, nebo tak něco. Ale kluci já se o to můžu pokoušet, ale nespoléhejte na to. Jakákoli informace o tom že po vás jde nepřítel musí být zpracována tak, že se podívám za sebe (Jak1b ), nebo se vytočím do leva nebo do prava o 20 stupňů a čeknu šestku, většinou enemáka pak uvidíte a můžete upravit svůj plán letu dle situace, jestli dojedete dříve vy Němce, nebo druhej Němec vás. Ale ve chvíli kdy je na vás hlášen útok a vy Němce neuvidíte, ani po vytočení, srát na to co je před vámi a stupňovat zatáčku, téměř vždy klesavou, dokud enemáka nenajdete.
Samozřejmě na informaci brejk, nebo uhni, nečekám na nic. Potlačím, vykopnu trochu směrovku a jdu přes křidélka do prdele. To je obrana která stojí většinou dost energie, ale při úhybným manévru před nepřítelem o kterém víte vám většinou stačí promarnit méně energie.

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.

Upraveno: Cassius Chaerea on 13.12.2017 16:40
312-902-996
Strana10 z 10 << < 7 8 9 10

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005