Autor |
RE: Reporty - ztracené stroje Random Expert |
_Vasilij
Letec
Místo: Zašová
Posted on 19.10.2017 14:03 |
|
|
Wolf wrote:
18.10.2017-4let
....
Začalo to dobře, 3 migy potkaly ve stejné výšce 3 nepřátelské kontakty. první průlet. David se hned jednoho chytil, chvíli jsem ho kryl a hlásil čisto, ale když okolo mě prolítával už druhý vysoký kontakt,. nechal jsem Davida a hlídal si ty vysoké befka. Domnívajíc se že Wolf je stále někde poblíž ve stejné výšce. Po chvilce taktizování ve velké výšce jsem se dovtípil, že jsou tam okolo mě snad 3 Bf a žádný mig. Breakuju směrem k zemi, když po mně jedno pálí. 2 s na to mi stojí vrtule a já netušíc proč, se snažím motor nahodit až téměř k zemi. Mezitím slyším kluky křičet jak si je berou befka. Ptám se jakou máte výšku a oni že nulu! načež já byl furt ve třech. Ale už bez motoru.
Špatně jsme se informovali o vzájemné pozici a HLAVNĚ výšce. Prostě došlo v mžiku k tomu, že oni bojovali nad zemí se dvěma befkama, zatímco já si držel další tři vysoko v kosmu.
Příště se lépe informovat a držet si sebe stále navzájem v dohledu, ale víte jak to chodí, když je tam mrtě kontaktů, kdybych si hlídal Davida, nehlídal bych si ty befka a byl bych taky sestřelen.
Souboj trval velice krátce tak 1 min. A najednou byly všechny tři migy na zemi.
Jsme to zase vyhráli
Početnější nepřítel by neměl vadit, spíše, že jsme se rozdělili, nedali si vědět, nevolali důrazněji o pomoc, a do toho ta moje chyba s motorem.
- Skoro mi to přišlo jako past... jak rychle to proběhlo a bylo uklizeno
Upraveno: _Vasilij on 19.10.2017 14:06 |
|
Autor |
Wolf
Registrovaný uživatel
Místo: Opava
Posted on 19.10.2017 15:32 |
|
|
Ja jsem šel dolů měl jsem za prdelí bf...měl jsem Lagga.
|
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Místo: Kolín
Posted on 19.10.2017 16:15 |
|
|
- Přišel jsem o motor nevím proč ,najednou to zaškytalo a konec .Vasil měl to samý ,nechal bych prověřit motořáře ,kuju diverzi .
- Zase mě někdo sežral .
- Jak píše wolf a Vasil .Já byl dlouho za befkem ,manévrovej boj ve vertikále na maximálce ,projelo mě tam befko ,říkám si to mu bude trvat než si znovu najde pozici na střelbu .najednou mám před sebou wolfa ,tak blízko ,že musím uhnout srážce a bác zezadu mě dostane befko ,další o tom jsem neměl šajn .
Chyba byla ,že to nikdo nevedl .
Všichni všechno špatně .
Přeletim dneska .
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 19.10.2017 16:34 |
|
|
Mohli jste přetočit motor.
Ok. Když tam nebudu, tak prozatím určuji tento seznam velitelů:
1)David
2)Wolf
3)Vasil
4)Chroust
Samozřejmě může po domluvě velet akci kdokoli z vás. Ale dotyčný za akci zodpovídá!
Jo a někdo my včera slíbil že doveze osm náckovskejch skalpů. A já chci své skalpy!
https://www.youtube.com/watch?v=r0dziRlotwo
Každý si povinně přehrajte tohle motivační video, protože další rozkaz pro příští válku bude mít nadpis "100 náckovských skalpů"...
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
Upraveno: Cassius Chaerea on 19.10.2017 16:35 |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 19.10.2017 17:22 |
|
|
A v čem spočívá to přetočení motoru ,nějak to furt nechápu ..
Já jsem ho spíš uvařil ,asi jsem měl nějaké poškození .Furt mě lezla teplota na válcích .Po boji jsem tam dal chladiče cca na 70 a zapomněl hlídat .Za chvíly to bylo .
Nevím jestli jsem vhodná jednička na záložního velitele .
To je to poslední co mě jde . Ale zkusím to .
Video je jasný . Sem nachcípanej dneska se cejtím jen na 6 ks možná 7 .
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 19.10.2017 21:37 |
|
|
1 let: Když byl já s Druidinem vpravo a celý svaz s Peškama táhl k cíli Seshora se na nás začaly snášet befka. Kličkoval jsem s Druidinem, chvíli checkoval befko dole, chvíli vpravo a když jsem se ohlédl viděl jsem pálit befko, Ve stejnou chvíli někdo zakřičel abych brejknul, koupil to motor.
Ve stejnou chvíli křičel Cass, že hoří.
- jedna, dvě dvojice si měly začít stoupat, třeba i někde bokem. Nenechat na sebe padat ty befka, pak bývá situace nepřehledná a zoufalá.
- Málo jsem kontroloval šestku. Věděl jsem že tam jsou, ale domníval se že ještě dost daleko.
Letadlo nahrazeno
2 let_ s Druidinem děláme doprovod 3 Peškám. Stoupáme do 6ti na hranici kondenzaček. Dvě befka ve stejné výšce. Vzápětí další dvě. Přesila 4 na dva.
- Včas jsme se nedali na ústup když jsme zjistili přesilu nepřítele. Je opravdu blbost bojovat, když je nepřítel v převaze
- šel jsem střílet po befku co viselo za Druidinem, abych mu kryl prdel. Věděl jsem že někde za prdelí budu mít zbylé tři a že ve stoupání jsem snadný terč. Stejně jsem to udělal.
Letadlo nahrazeno.
Koneckonců vázali jsme befka a pešky v klidu odbombardovaly.
Upraveno: _Vasilij on 19.10.2017 21:38 |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 20.10.2017 23:14 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/303548/?tour=13[/url]
Srážka s Butisem.
No cement.
Nahrazeno
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/303625/?tour=13[/url]
Při doprovodu pešek, v nepřehledné situaci se na nás v jednu chvíli vrhlo několik Němců a já nebyl ve formaci ze které bych mohl kontrolovat situaci. Byl jsem krátkou dávkou zapálen a do pěti sekund jsem vybouchl.
Již delší dobu nás sledoval vyšší nepřítel a my jsme se rozhodli jít dále do týlu, taktická chyba jako hrom. Další velká chyba, zvolil jsem špatnou výšku letu. Měli jsme nastoupat do 4-6km, protože se kondenzovalo už od 1,5 km a oblačnost nehrála moc velkou roli.
Nahrazeno.
.........
Po útoku na taliána jsme se nedokázali s Vasilem zformovat. On mě zaměnil za kluky na severu(Druidin, David), já jsem nepřítele na západě zaměnil za kluky a naváděl jsem Vasila ke mně, když mě nepřítel projel.
Po útoku na taliána jsem nezdůraznil další směr našeho letu a svojí výšku a pozici, mohl jsem tak snáze zabránit omylu. Neposlouchal jsem dostatečně rozhovor kluků a tím ztratil představu o jejich skutečné pozici.
Nenahrazeno.
BTW: Gratuluji Vasilovi k sestřelení Wernera, potvrdil mi to na TS. Na druhou stranu nemůžu zapřít, že k sestřelení došlo v rozporu s příkazy letu. Avšak situace jak jsem ji viděl já, byla přeci jen odlišná od skutečnosti. Pravdou je, že Bf 110 byla pod útokem jednoho a pak i druhého Sověta (z mého pohledu vyřešená situace, kde by jsme jen hráli úlohu kapitána Dožéra), avšak Werner si s jedním poradil a Momíkův útok možná zachránil tomu druhému život a rozhodně měl v takovém případě opodstatnění.
Upraveno: Cassius Chaerea on 20.10.2017 23:15 |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 20.10.2017 23:48 |
|
|
19.10.
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/303623/?tour=13[/url]
Stoupu za befkem ,otočil se a zabil mě .čekal jsem ,že se nestihne otočit .Furt je co se učit .
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/log/303830/?tour=13[/url]
Let s Butisem ,padaj na nás 4 bf .utíkáme Butis skáče .Dvě se ztratily ,dvě stále útočí .Nedal jsem se lehce dlouho mě pižlaly .
Nahrazíno
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
Upraveno: David on 21.10.2017 00:00 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 21.10.2017 13:21 |
|
|
Cassius Chaerea wrote:
Při doprovodu pešek, v nepřehledné situaci se na nás v jednu chvíli vrhlo několik Němců a já nebyl ve formaci ze které bych mohl kontrolovat situaci. Byl jsem krátkou dávkou zapálen a do pěti sekund jsem vybouchl.
Již delší dobu nás sledoval vyšší nepřítel a my jsme se rozhodli jít dále do týlu, taktická chyba jako hrom. Další velká chyba, zvolil jsem špatnou výšku letu. Měli jsme nastoupat do 4-6km, protože se kondenzovalo už od 1,5 km a oblačnost nehrála moc velkou roli.
Souhlas, ačkoliv jsme věděli, že nepřítel nás ve velkém počtu sleduje seshora, neudělali jsme vůbec nic a dál bezhlavě pokračovali v letu. Měli jsme začít stoupat, nebo se formovat více stranou, abychom vyrovnali deficit. čekat až na nás začnou padat je taky řešení, ale většinou končí špatně.
Ad druhý let: Je to přesně jak píšeš: Po wernerovi jsem šel navzdory přímému rozkazu držet výšku. Nevím proč, prostě mě to táhlo dolů. Že je to werner jsem samozřejmě netušil. Ale v blízkosti jsem viděl, že Rus má se 110kou co dělat, proto jsem se rozhodl zasáhnout. Ano zklesání ze 4500 do 500 je velká ztráta výšky, na druhou stranu ideální pro útok na nepřítele, který je dole tím pádem bezbranný.
Riskoval jsem jak sebe tak Casse, rozdělením a ztrátou vedoucího z dohledu jsem se dopustil taktické chyby.
Příště se prostě rychleji najít a identifikovat. při mém stoupání v pravotočivé jsi se delší dobu držel na mé šestce, kde jsem měl zrovna mrtvý úhel, proto jsem namísto tebe letěl za někým jiným. když jsme se našli nepřítel už zahájil palbu, chybělo 0,007 s. To je prostě pech, někdy.
Nění to snadné, rozhodovat kam jít, co dělat, člověk by poslechl a wernen by mohl sundat i toho dalšího rusa, po stoupání nebýt v pravotočivé, ale jít třeba doleva a snadněji bych tě nalezl, kdybych poslechl, mohli jsme se třeba držet spolu, oba přežít a sundat třeba víc nepřátel. To člověk nikdy neví. situace se mění každou vteřinou a člověk prostě musí častokrát jednat intuitivně. Na druhou stranu ty máš taky oči a mohl jsi nepřítele zpozorovat sám, nechávat to vždycky na čísle, nemůže fungovat stoprocentně. Anebo jsi mohl jít se mnou dolů k té 110ce. možností je hafo, Zásadní chybou asi bylo oddělit se od sebe na vzdálenost větší než přijatelnou :
letu zdar.
Upraveno: _Vasilij on 21.10.2017 13:22 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 21.10.2017 13:29 |
|
|
Ad srážka s Butisem: Jak "no cement" ?!!!
Vyhrocená situace ke které vůbec nemuselo dojít. Velké pochybení v mnoha bodech:
- Byli jste dva stíhači na jeden He 111, měli jste ho sundat po čertech dřív. Jak je možné že stále letěl po 10 min útoku ?
- Jestli jste už byli bez munice, nemělo smysl se za ním hnát.
- Průlet těsně nad zemí v blízkosti startovací dráhy je nekázeň! - navíc pokud jste si řádně nezkontrolovali okolí.
= Srážka byla jen výsledkem mnoha taktických chyb.
Stejná kritika se snese i na obsluhy protiletadlových děl, které měly Heinkela vyřadit nehledě na to, že se jim jevil jako "mrtvý"... tyto programátorské chyby nebude letecký pluk tolerovat!
berte s humorem :
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 21.10.2017 14:21 |
|
|
_Vasilij wrote:
Ad srážka s Butisem: Jak "no cement" ?!!!
Vyhrocená situace ke které vůbec nemuselo dojít. Velké pochybení v mnoha bodech:
- Byli jste dva stíhači na jeden He 111, měli jste ho sundat po čertech dřív. Jak je možné že stále letěl po 10 min útoku ?
- Jestli jste už byli bez munice, nemělo smysl se za ním hnát.
- Průlet těsně nad zemí v blízkosti startovací dráhy je nekázeň! - navíc pokud jste si řádně nezkontrolovali okolí.
= Srážka byla jen výsledkem mnoha taktických chyb.
Stejná kritika se snese i na obsluhy protiletadlových děl, které měly Heinkela vyřadit nehledě na to, že se jim jevil jako "mrtvý"... tyto programátorské chyby nebude letecký pluk tolerovat!
berte s humorem :
Situace byla trochu jiná. He 111 byl sestřelený, respektive měl vyřazené oba motory. My jsme munici měli. He 111 se v 5km nad letištěm rozhodl k sebevražednému nárazu do stojících letadel (tuším 4 vesměs Pe 2 na stojánce). Svůj poslední útok ze šesté hodiny jsem na He 111 vedl ve výšce 1500-100 metrů, do nárazu He 111 na stojánku zbývalo né více než 5 vteřiny, kdy byl pilot He 111 dle logu zabit, nevěda to pokračoval jsem v palbě další 3 vteřiny, než do mě z nějakého směru vrazil Butys. Neříditelný He 111 narazil do země až za stojánkou.
Jinak ano souhlasím, naši piloti 3.IAPu na letišti nebyli a neměl jsem tudíž opodstatněný důvod riskovat.
Upraveno: Cassius Chaerea on 21.10.2017 14:25 |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 22.10.2017 18:37 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/305985/?tour=13[/url]
Zase mě sežral kosmonáut .
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/log/306280/?tour=13[/url]
V pěšce se na mě sesypaly a utloukly mě .
Jdu nahradit .
1+1=3 (Bernard Werber)
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 23.10.2017 05:21 |
|
|
to jste ještě nezažili:
Vracím se s Peškou z akce, Artina byla smazána z povrchu, spolu s 606tou jsme udělali kus práce, Všichni na ústupu, jsem na konci roje a už nějakou tu minutu letíme, když v tom slyším zadního střelce. Najednou prásk, křídlo v háji a já, protože byl pár metrů nad zemí, jsem to zapíchl.
Jdu kouknout na report, a tam píšou že mě sundal můj vlastní zadní střelec. Takže nějaký borec mi vlezl do pešky a pak střílel po mém křídle...
Upraveno: _Vasilij on 23.10.2017 13:11 |
|
Autor |
606_Druindin
Registrovaný uživatel
Posted on 23.10.2017 07:50 |
|
|
mosiš si střelce zamykat (Esc - Gunner Station - Lock, ... nebo tak nějak) |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 23.10.2017 08:37 |
|
|
No a hlavně ho nahlásit na fórum, aby dostal ban
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 24.10.2017 06:49 |
|
|
Vcera jsem to posral, diky tomu ze jsem prestal mluvit (vymluva), jsem se chytl spatnyho jaka a letal od kluku, pak jsem se nevigoval na misto setkani a kdyz jsem koukal do mapy, tak me neco osilo.. zdrhal jsem k zemi a na vychod, ale byli min. dva.. proste jsem se zozplacl. Chyba v orientaci v kontaktech, tim to zaclo. A porad blbe poznam befko z nakych uhlu |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 26.10.2017 13:43 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/308666/?tour=13[/url]
Srážka s Chroustem nad mašinkou.
Nenahlásil jsem útok.
Nahrazeno
Rozkaz č. 12 - hlášení při útoku na pozemní cíle
Každý pilot je povinen nahlásit zahájení a ukončení útoku na pozemní cíle. Zahájení útoku hlásí ve chvíli kdy je v blízkosti cíle, ale zároveň ještě neohrožuje případná útočící letadla a může svůj útok přerušit. Je nepřípustné aby pilot nahlásil útok na cíl a po 20 sekundách ještě ani nezačal střelbu, nebo odhoz bomb. Dle situace by nemělo mezi oznámením o zahájení a ukončení útoku uběhnout více než 10 vteřin.
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/308877/?tour=13
[/url]
Nemohl jsem nalézt Davida, našel jsem befko, nemohl jsem na něj zaútočit kvůli jaku na šesté, který se vydával za befko. Druhý útok na befko nešlo provést, protože befko útočilo na mne. Při úhybným manévru sražen agresivním nepřítelem.
Špatně jsem vyhodnotil situaci.
nahrazeno.
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/309751/?tour=13[/url]
Při útoku na trojici Bf 110 jsem přijal hedon. Neb bych se už k druhému útoku nedostal a musel bych se spokojit s nižší eskortou. Při úspěšném útoku jsme mohli teoreticky zvrátit situaci 5 na 2 v náš prospěch. Nestalo se tak, se 110 jsme se vzájemně vyřadili.
Měl jsem více dopředu předvídat manévr nepřítele a mohl jsem zaútočit z lepší pozice.
nenahrazeno
Upraveno: Cassius Chaerea on 26.10.2017 13:44 |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 30.10.2017 15:07 |
|
|
23.10. útok na 3 110tky a 2 befka .. Jak píše soudruh velitel . snažil se čelňákem zvrátit situaci .. Zvrátil to na 5vs1 .. utéct se mě nepovedlo .
24.10 setkání s liony . Po souboji trochu za skupinou s Druidinem .Nad náma 2 bekfa .Stahujeme se ke Cassovi v problémech ,byli jsme u země ,moc pomoc jsme nemohli .Možná stálo za to ustupovat rozděleně a aspoň jedna skupina si mohla vytvořit převahu ..
25.10 a 26.10 Pe2 vs Flak 2:0 .. Co víc říct . V dajvu se vybrzdím airbrejkama víc než potřebuju tj cca 250 a pro flak jsem jak jahůdka ..
Něco jsem přelít něco dopřelítnu .
1+1=3 (Bernard Werber)
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 30.10.2017 15:17 |
|
|
David wrote:
23.10. útok na 3 110tky a 2 befka .. Jak píše soudruh velitel . snažil se čelňákem zvrátit situaci .. Zvrátil to na 5vs1 .. utéct se mě nepovedlo . Na 4:1 respektive 3:1, neb i bez motoru jsem načal tu druhou stodesítku a taky se pak připsala. Ale chápu že to na situaci už moc nezměnilo.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 30.10.2017 21:13 |
|
|
30.10 srážka s Agnim .začal točit s fw a když mě plnil zaměřovač ,tak to podivně utrh ,zstavil se ve vzduchu a následovala srážka .
1+1=3 (Bernard Werber)
|