Autor |
RE: Reporty - ztracené stroje Random Expert |
Wolf
Registrovaný uživatel
Místo: Opava
Posted on 10.10.2017 16:24 |
|
|
10.10.2017-4 let
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/293475/?tour=13[/url]
Nad naším cílem poškozen od Bf-109,bez výškovky jsem nouzově přistál na našem letišti.
Letadlo nahrazeno.
|
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Místo: Kolín
Posted on 10.10.2017 20:44 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/293899/?tour=13[/url]
Letím si z vesela k letišti . Mám ho pěkně z kurzu .Parádička na 3 body .Jen to letiště nebylo aktivní .
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Místo: Zašová
Posted on 11.10.2017 06:17 |
|
|
Voni nám ho vybombili 20min předtím... |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 11.10.2017 06:50 |
|
|
zamčený bylo Ivanskoe .
Já byl u Ruzy .aktivní bylo travnatý v lese .já sedal o čtverec vedle na dráze .
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 11.10.2017 14:04 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/293819/?tour=13[/url]
Osamocené befko jsme se asi v pěti lidech a jedním noname išakem snažili dostoupávat. Byl jsem na okraji boje v levé stoupavé jedním okem jsem sledoval enemáka a druhým prostor na jih a západ. Ve chvíli kdy přišla zpráva že se obrátil proti "někomu", došlo mi že to asi budu já, ale zaměnil jsem v tu chvíli išaka za a pod befkem za befko, které jsem měl v tom náklonu skryté za pancíř. Ve chvíli kdy jsem si uvědomil záměnu, už jsem neměl čas. Cestou na týlové letiště, protože frontové bylo zničené, mě dorazilo befko (asi bych stejně nedoplachtil - motor už moc netáhl a na letiště asi 30km).
No to dostoupávaní bylo zbytečné, ale uznávám, že v tu chvíli zrovna nebylo co lepšího na práci. Ta informace o útoku befka měla přijít dříve, v ten moment asi nebylo tak těžké předvídat co tou změnou směru letu a mírným klesáním zamýšlí. A hlavně jsem neměl chybovat, ale to se lehce říká.
Pozor ve šturmu na ten výskok, to letadlo je tak domrvené, že ani při mínusovém géčku nelze letadlo opustit pro automaticky zavíratelný kokpit.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí. |
|
Autor |
David
Registrovaný uživatel
Posted on 11.10.2017 22:19 |
|
|
http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/log/294986/?tour=13
V chumlu nad jejich letištěm poškodím befko odpoutávám se a jdu někomu na pomoc .Befko se otáčí po mě stíhám jen v klesání mu kolmo prolítnout před letadlem ,vlním a nečekám ,že se trefí .
Trefil motor .obracím k frontě ,ale dlouho to netrvá a mám větroň .
Zamotal jsem se v chumlu a stejně by mě někdo za chvilku sežral .
http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/log/295131/?tour=13
Vlastně to stejný .Mám ečka mig v průseru jdu mu pomoct .Sem rychlej ,zatuhlej ,mig v prudkým manévrování .Brzdim vošívám snažím se neztratit výhodu ,ale najednou jich je moc a někdo mě poškozuje .
Záchraná peška Druidina jako jiskra naděje mě dovoluje otočit k ústupu .Ale upek jsem motor .
Špatnně jsem komunikoval ,Měl jsem miga v průseru navádět hlásit mu situaci za ním a befko si připravit na střelbu a neztratit výhodu .Jen jsem se připojil do mlejnu .
Zejtra přelítám .
1+1=3 (Bernard Werber)
Jsou skvrny které nelze vyčistit bez porušení podstaty látky. (Nápis na lístku z čistírny oděvů) B.Hrabal
Upraveno: David on 11.10.2017 22:20 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 12.10.2017 05:54 |
|
|
První nálet na letiště. Pešky po odhozu a Migy dělají nízké průlety, aby vázaly flak. Držím se Davida a klesám nad letiště. Chtěl jsem jen prolítnout, ale David je kluk ostrý šel hned po jednom flaku. Abych taky pomohl, na poslední chvíli jsem to na jeden taky vzal. Dostal jsem to hned z první. Motor vysadil po minutě letu. Stroj ihned nahrazen.
1. Vím, že Cass říkal, ať neútočíme na flaky které po nás střílejí. Neposlechl jsem.
2. Neměl jsem vůbec v plánu po tom flaku v ten moment jít, měl jsem poslechnout svůj první pocit a držet se vedoucího jen z povzdálí. Počkat si na lepší příležitost. Poslouchat svou intuici. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 12.10.2017 11:19 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/294863/?tour=13[/url]
První útok na letiště. Přelétám nad plochou letiště a zhodnocují situaci kolem sebe a dostal jsem zásah flakem. Po pár sekundách mi upadla náběžná hrana směrovky i se směrovkou. Vyskakuji za letištěm.
Na dvě sekundy jsem stabilizoval let a stalo se mi to osudným. V blízkosti nepřátelského flaku měnit směr každou sekundu, čím blíže tím častěji a agresivněji. MiG je citlivá mašina, která toho moc nesnese, proto pohyb v zaflakované oblasti musíme provádět jen v nejnutnějších případech.
Letoun nenahrazen.
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 13.10.2017 07:18 |
|
|
Ja nevim, kdyz teda nemam nick 3.IAP, ale GC3, tak vam taky nicim letadla? :-)
Jinak vrtule a pak asi malo agresivni brejk, ale tam uz jsem fakt necekal ze vystreli, protoze jedne velke davce jsem se vyhnul, Momik to do nej sil a ja porad utahoval, musel fakt hodne predsadit a najednou byla tma.. divim se ze jsem v poho skakal, ale letadlu nic nebylo, jen jsem byl tezce zranenej, to nasere
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 13.10.2017 08:26 |
|
|
Tak s tím se dá přistát.
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Posted on 13.10.2017 08:29 |
|
|
Ja myslel ze jsem mrtvej.. fakt jsem nic nevidel To CTRL+E jsem zmackul jen pro zajimavost puvodne :-D |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 16.10.2017 11:14 |
|
|
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/299796/?tour=13[/url]
Při divu za útočícím Němcem jsem přišel o 75% křidílek a v následným boji mi befko ustřelili směrovku.
Moc agresivně jsem zahájil boj a vytratil moc rychle výšku. Nešťastný zásah mou chybu potrestal.
Letadlo dozásobeno
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
Upraveno: Cassius Chaerea on 16.10.2017 11:14 |
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Posted on 17.10.2017 07:08 |
|
|
Pri nasledovani Casse dolu jsou prisel o vetsinu kridelek a myslim jednu vejskovku (asi), takze jsem ho nemohl pokrejt. Jinak diky tomu ze jsem mel malo ovladatelny letadlo drzel jsem si vic energie a diky tomu me to snad slo i lip, jen jsem bohuzel nemohl pokryvat lip ostatni. Pusil jsem olej jednomu befku (pak se mi prej pripsalo) a druhy osolil. A jelikoz jsme tam zbyly jen dva jaky (z toho jeden mel poskozenej motor) a jedno befko, tak jsem se vzhledem ke stavu zdekoval (spolecne s tim jakem), pri ceste domu disko.
Souhlas s Cessem, sli jsme dolu moc rychle, chapu ze chtel pomoc, ale nebral ohled na novacka :-) A ja proste z vejsky vidim doty jeste spatne, takze nestiham se ho drzet, koukat na doty a koukat na budiky.. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 17.10.2017 08:36 |
|
|
3 (Druidin, Hot Dog, Shadow) na jednoho (losík) u země, tři (Cassius, Chroust, Butys) "kryjou" v pěti. Na scéně u země se objeví 3-5 nových befek. Hot Dog zabít dříve než kdokoli stačí zasáhnout. Pak nastává mela ze které odletí jen poškozený Druidin a samopoškozený Chroust.
Chyby
Pod tlak bere první letadlo moc našich. Hluboko nad jejich územím se nechají vtáhnout do manévrového boje u země, zatímco zbytek "hlídá" zbytečně vysoko a nevidí přilétávat Němce. Horní krytí ve snaze rychle odvrátit nepříznivý vývoj u země, vytratí energii u prvního úspěšného útoku. Nejsme schopni si efektivně a rychle pomoci, takže i přes vyrovnaný počty jsme v defenzívě. Kvalita nepřátel nebyla vysoká, ale naše očividně také ne.
Letadlo nenahrazeno
Rozkaz č. 11
Na jedno befko bude vždy útočit jen dvojice letadel! Zbytek bude krýt souboj vždy maximálně s výškovou převahou 2-3 km. To jest když se souboj přesune z 5 km do nuly krytí bude maximálně ve 3 km.
Kdo bude útočit a kdo krýt určuje velitel letu, když to včas neoznámí jsou vedený piloti povinni si o tuto informaci velitele požádat.
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
Upraveno: Cassius Chaerea on 17.10.2017 13:59 |
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 18.10.2017 15:50 |
|
|
Včera:
Dlouho jsme provokovali blízko cizího letiště.
chyba č.1: ten jeliman s befkem co se točil nízko v kiláku nad zemí, měl být dávno sestřelený. Stačilo kdybych neváhal a šel po něm. Dlouho jsem vyčkával na lepší pozici, hlídajíc si výšku. Jenže měl jsem si hlídat i okolní prostor. Vzápětí na nás spadly další dvě befka
chyba č.2 nepřítel v dajvu se přiblížil moc blízko, měl jsem začít s úhybnými manévry dříve, nečekat na pomoc od Druidina, který měl taky befko za sebou.
Podcenění situace, ležérní přístup, zaskočení nenadálou situací, kdy jsme z ofenzívy velice rychle přešli do defenzívy, aniž bychom to měli pod kontrolou.
V situaci kdy jsou na mě dvě befka, se nechávám velice rychle vyplašit. Přitom pravidlo je jasné: bojovat co to dá s jedním z nich. Nesnažit se rozptylovat energii a střelbu na oba. Ale jít stále po jednom. zachovat klid a věřit v dobrý konec.
Letadlo nenahrazeno. přelítnu dneska. |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Posted on 19.10.2017 09:31 |
|
|
Tak kolik zářezů jste včera dovezli?
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Posted on 19.10.2017 10:13 |
|
|
Ja nic, prej ze uz je pozde a tak jde spat :-O
|
|
Autor |
Wolf
Registrovaný uživatel
Posted on 19.10.2017 11:53 |
|
|
18.10.2017-první let
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/302402/?tour=13[/url]
Sestřelen flakem při útoku na nepřátelské pozice.
Letadlo nahrazeno.
2-let
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/302431/?tour=13[/url]
Poškozen nad naším cílem od zoomujícího befka,těsně před letištěm jsem sedl do pole.Došlo palivo.
Letadlo nahrazeno
3-let
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/302512/?tour=13[/url]
Při útoku na JU-88 poškozen motor,nouzově jsem přistál za nepřátelskými liniemi v poli.S Migem neútočit na bombry!!!
Letadlo nahrazeno.
|
|
Autor |
Wolf
Registrovaný uživatel
Posted on 19.10.2017 12:05 |
|
|
18.10.2017-4let
[url]http://72ag-ded.ru:81/en/sortie/302867/?tour=13[/url]
David,Vasilek a já,potkali jsme ve výšce 5 km nad naší obranou 3 bf-109.Špatná komunikace nás všech.Vasil zůstal sám ve výšce.Já jsem vyklesal pod útokem bf do výšky cca 1500m,chtěl jsem ošít bf z úhlu 90 stupnů za kterým byl Mig(David),to jsem nevěděl.Až posléze jsem zjistil že je to David,a nevšiml jsem si dalšího bf který je za ním níž.Byl jsem zapálen dalším nalétajícím bf a nouzově jsem přistál na letišti u naší obrany.Přesto jsem byl zajat.
Chyba byla špatná komunikace,Vasil zůstal v 5000m a zřejmě zadřel motor,přehlíhl jsem přilétavající bf které šlo po Davidovi.Nepřítel měl početní převahu 5:3,ale neuměli jsme ji v nižší výšce využít.Měli jsme se stáhnout k obraně,a být chráněni flakem!
Letadlo nahrazeno.
|
|
Autor |
_Vasilij
Letec
Posted on 19.10.2017 12:06 |
|
|
- Ztráta Migu po uvaření. Asi dlouho boost, prostě už nahodit nešel. Ale nepsalo to ani žádné poškození. Přistání do pole za našimi liniemi. Nahrazeno Laggem.
- Ztráta Ila při útoku na tanky. Prostě jsem to přepískl a břichem si líznul zemi. Rána to ale byla jak hrom klidně jsem mohl bouchnout na místě - příště prostě být opatrnější, Letoun nenahrazen, máme jich hafo. |
|