3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 12:43
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 1
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | 3.IAP/BAP - Společné akce
Strana1 z 3 1 2 3 >
Autor bombardery do zbrane !
plavoo
Registrovaný uživatel

Místo: SR_Martin
Posted on 22.06.2006 19:35
ako asi uz vsetci viete dohaduje sa spolocny trening vsetkych bombardovacich letiek http://vwings.czechlions.cz/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=80&rowstart=540. prvy let sa naplanoval na tuto nedelu. pride zopar ludi od stg a 311 - nebudu to plne pocty. o tyzden by to s ucastou druhych letiek bude zevraj lepsie..

pojde hlavne to to natrenovat spolupracu pri lete s druhymi letkami (formacie, odhod ..)

kedze tu teraz do nedele nebudem korespondenciu s ostatnymi vybavuje bugs

ako vsetci uznate je dvolezite vediet sa vo vzduchu dohodnut aj s ostatnymi pretoze na specialkach to v tomto vela krat zlihava ..

v com sa poleti to neviem mame sa dohodnut pred letom ..

leti sa na ah akro a ts lion (StG - Sturzkampf Geschwader
)

Lejtenant 3.BAP_Plavoo

nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci...
206363786
Autor RE: bombardery do zbrane !
plavoo
Registrovaný uživatel

Posted on 22.06.2006 21:20
malinka zmena, prvy trening bude asi uz piatok tak kto mozete tam tam chodte .. aspon ziskate niake info

bugs ide cez vikend tiez prec tak organizaciu nechavam na plooskim pripadne sa medzi sebou dohodnite.. (icq safrik: 179-711-866)

Lejtenant 3.BAP_Plavoo

nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci...
206363786
Dazz
Registrovaný uživatel

Posted on 22.06.2006 21:44
No Plavoo,

- myslím že 3.IAP/BAP si vystačí sám
- nikde nevidím místo pro 3.IAP
- u nás problém s komunikací takový není, a nevím proč předávat now how jiným

Možná vás to ode mě překvapuje, ale myslím že by naše letka měla být o krapet uzavřenější, resp. otevřenější v jiném směrou než teď. Prosím všimněte si všichni jak jiné letky posilují a my co ???

Za poslední období,
NIC !!!
NIC !!!
NIC !!!
(až na Charliho )

jestliže chceme letku posílit, což určitě ano, (jelikož ztrát je více než přírustků) měli bychom se začit chovat jinak a vytvořit si na virtuálním poli určitou image, která přiláká nové lidi
plavoo
Registrovaný uživatel

Posted on 22.06.2006 22:00
mas pravdu ale v tomto ide o skoordinovanie naletu bombrov roznych letiek .. hlavne koli specialkam a chytit mozeme aj nieco my od nich

Lejtenant 3.BAP_Plavoo

nebolo by odveci,
dat si jedno poldeci..
poldeci aj deci,
nebolo by odveci...
206363786
Chroust
Registrovaný uživatel

Místo: Zábřeh
Posted on 22.06.2006 22:31
Jinak IAP bude mit v nedeli trenink samostatne a v utery pak bude spolecny.
154072332
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 23.06.2006 06:48
Plavoo nedejte se a ukažte to těm Jiříčkovcům. Hezky křídlo musí bejt nacpané mezi křídlo a ocasní polochy předcházejícího bombru.
312-902-996
Plooskie
Letec

Místo: Zlín
Posted on 23.06.2006 08:01
plavoo wrote:
malinka zmena, prvy trening bude asi uz piatok tak kto mozete tam tam chodte .. aspon ziskate niake info
bugs ide cez vikend tiez prec tak organizaciu nechavam na plooskim pripadne sa medzi sebou dohodnite.. (icq safrik: 179-711-866)

... bohužel Plavoo - dneska od cca 14:00 až do neděle večer jsem taky včudu ... Kdo se hlásí jako dobrovolník ?
345-310-828
Chroust
Registrovaný uživatel

Posted on 23.06.2006 08:26
No myslim ze je vse v celku jasne, ale napisu safrikovi ze v nedeli teda 100% BAP dojde (v patek teda dojde kdo bude chtit), zacatek je myslim v 20:00, a TS a server je myslim AH akrobatak? No vice je v tom vlakne na SVK, jinak v nedeli uz tu bude vase veleni takze akci uz osefuje Plavoo nebo glum. Kdyby se neco menilo dam vedet.
154072332
Chroust
Registrovaný uživatel

Posted on 23.06.2006 16:52
Safrik (04:37 PM) :
Ahoj tak s nama (StG) to vypada nasledovne:

Patek (23. 06. 2006)

Safrik
Losik
LesniHU
Doktorkop
Falkon
Wulfi

Nedele (25. 06. 2006)

Safrik
LesniHU
Doktorkop
Miroo

S nejvetsi pravdepodobnosti dnes dorazi jeste letka VGR
Safrik (04:38 PM) :
Dojdete na Lion TS/ StG - kanal v 20:00 a tam se domluvime kam pujdem
154072332
GC3_glum
Registrovaný uživatel

Místo: Jarpice
Posted on 26.06.2006 21:10
Takže první seznamovací trénink je za námi, bylo to zajímavé a přínosné alespoň pro mě, na konci sme se předběžně domluvili s doktorkopem, že příště (datum není určen) dáme pouze rychlé strarty a zformování do boxu (takové ty Plooskieho nástupy) a na dalším už se bude probírat i spolupráce s neznámým coverem.
Řešilo se tam i morální dilema, jestli neprozrazujeme know-how modrým bomberům, kteří to mohou naprášit svým stíhačům. Výsledek nebyl žádný, za nás by si to mělo rozštípnout naše velení, já za sebe říkám že IMHO přínos pro nás vyváží jakékoliv možné prozrazení know-how.

Jinak nenašel by se u nás v pluku nějaký dostatěčně šílený a trpělivý pilot (piloti), kteří by ve volném čase nacvičili formace ve stylu co včera předvedl doktorkop? Pro ty co nebyli, tak doktor se mi po vzletu přilepil tesně na křídlo a zůstal tam až skoro do přistání, bez ohledu na mé někdy i nehlášené manévry a manipulace s plynem. Pánove to byla profi práce oproti němu sme všichni žabaři a to bych rád změnil. Najde se u nás někdo takový?

243-816-851
Kubrt
Registrovaný uživatel

Místo: Starý Jičín
Posted on 26.06.2006 21:13
Já přihlašuju do soutěže o nelepšího "lepivce" Plooskieho... Když si náhodou vyměníme role, tak se mě drží jak kdybych ho táhl na laně. Na to prostě (aspoň zatím) nemám...

"Proti zlu zlem ale nestat se grázlem" - Daniel Landa, Chcíply dobrý víly
Kubrt
Registrovaný uživatel

Posted on 26.06.2006 21:17
Ješte doktore, smekám, to bylo fakt super...

PS: Nemáte to někdo nahrané? Docela bych ocenil snímek, kam spadly moje bomby. Zaměřoval jsem podle bombsight table, odhazoval manuálně a mířil jsem na shluk 3*3 barel těsně před letištěm - ze 4km. Zajímala by mě odchylka, které jsem dosáhl. Střelec řval něco o výborném zásahu, ale znáte to, ten toho nakecá

Plooskie
Letec

Místo: Zlín
Posted on 27.06.2006 06:23
Ohledně "nou-hau" souhlasím s Glumem, na tom jak se řadíme do formací není nic tajného. Rozhodující je IMHO to, jak rychle dokážeme odstartovat a vyrazit uspořádaně k cíli. To se v poslední době podle mně lehce vylepšuje ... ale ještě bych ty skupinové starty dopiloval, hlavně pojíždění.

Ohledně "lepivce" ... díky Kubrte, ale myslím že mě Hóóódně přeceňuješ ... při tom nedělním poletu bych spíš vyhrál soutěž o největšího odpadlíka ... Fakt je, že za některýma lidma se lítá super - nejlepší vedoucí je pro mně jednoznačně Glum, za tím to lítá samo, Kubrta se taky jde docela držet, Plavoo taky ujde. Bugse jsem se (alespoň v tu neděli) prostě udržet nedokázal, nevím čím to bylo, ale byl jsem buď rychlý, nebo jsem se nekontrolovatelně propadal, prostě propadák ...

Jinak Doktorkop - to bylo maso, chtěl jsem několikrát nahlásit poruchu grafiky, že Gluma vidím dvojitě ...
345-310-828
Krtek
Registrovaný uživatel

Místo: Praha
Posted on 27.06.2006 09:51
A já jej chtěl sestřelit, protože na gluma se mi takhle lepit nikdo nebude a nebude a nebude

"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo."
283-902-539
GC3_glum
Registrovaný uživatel

Místo: Jarpice
Posted on 27.06.2006 10:47
Neboj Krtku, tím že se navrátil Cassius, tak jsem zproštěn toho otravného velení a tím pádem se na tebe budu lepit takhle já jakožto tvé číslo. Psychologicky se na to prosím připrav, je velmi pravděpodobné že při tom párkrát kvůli srážce zemřeš, což je oběť kterou jsem ochoten pro naučení se letu ve formaci podstoupit.
Předem se ti omlouvám ale tohle bych chtěl umět.
243-816-851
Kubrt
Registrovaný uživatel

Posted on 27.06.2006 17:15
Připomínám se s tím nahráváním - Krtku, neříkal jsi, že to nahráváš?

Bugs podle mne moc často a dynamicky měnil parametry letu a asi nedodržuje pravidlo "zahlásím, jedna, dvě, tři, provádím ohlášený manévr". Po bitvě je každý generál, ale mi bylo jasné, že to poslední esíčko (abychom pustili Gluma před sebe) bude moooooc dlouhé a že nám Glum uletí. Ale Bugs velel, tak jsem do toho nekecal.

Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 27.06.2006 17:57
Snažil som sa držať gluma a pozabudol som na svoje čísla. Ja sa nabudúce polepším,sľubujem

343-964-290
Rohlos
Registrovaný uživatel

Místo: Velké Meziříčí, Poříčany, Hamburg
Posted on 27.12.2006 22:41
Koukni náčelníku, tohle už bys ocenit mohl

Tady už je šmoulů vícero...

Člověk žije, dokud se má na co těšit. I kdyby to měla být jeho smrt. (Rohlos)
232005928
Razo
Registrovaný uživatel

Místo: Ústí nad Labem
Posted on 27.12.2006 23:15
No já bych k té statistice chtěl připsat, že takové zalétání na DF servru jsem ještě nezažil. Na serveru to cca při asi 15 lidech lagovalo minimálně a hlavně mají tam povolené skiny a jak tam někdo psal, což se mi velmi líbilo, že létat bez skinů je to jako dělat to s gumou, což je velmi výstižné. Potom někdo dodal, že s gumou je to jako cucat bombón i s obalem, což už tak výstižné není, ale pro Gluma je to určitě přijatelnější.

Jó jinak tam byla nejdříve mapa Barbarossa 1941 a měli jsme Ily 1.série, což byl úžasný mazec, který při našich minimálních ztrátách odskákalo kolem 15 BF 109 nebo 110.

Létali jsme v sestavě Cass, Bugs, Rohlos a já. Cass odvedl svůj standartní nadstandartní výkon a kolem 7-8 BF šlo k zemi, Bugs přidal další 3, Rohlos kolem 4 a mě se také zadařilo a 3 šli dolů. Jinak oceňuji Rohlose, který jako nováček prokázal, že žádným nováčkem není a sestřeloval to tam jak na běžícím páse.

To bylo od 8h 20m do cca 10h. Užili jsme si to a byla to paráda. Ily vládli obloze a nic jim nebylo rovno. Tady se ukázala síla 4 spolupracujících letců.

Později kolem 10 odešel Cass a Bugs a připojil se nově Plavoo a masakr nepolevoval. Prostě nádhera. Neumím ani vyjádřit, jak jsem nadšen.

Doufám, že toto ještě někdy zažiji. Bugsi máš track z toho? Tuším, že jsi říkal, že jsi to nahrával.

Upraveno: Razo on 27.12.2006 23:16
319-169-250
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 28.12.2006 07:07
Musím sa pridať k Razovi. Včerajší polet na BP bol jeden z tých, ktoré si človek zapamätá a ako bolo trefne poznamanané takmer polovičný orgazmus. Spočiatku bolo cítiť zo strany šmolkov isté podcenenie skupiny ilov, ale po jasných ukážkach toho, čo dokáže spolupracujúca skupina už len naivní alebo neskúsení sa púšťali samostatne do súbojov s 3.BAP. Na prvej mape sa potom všetci modráskovia radšej nasáčkovali do emilov a efiek, ale aj pri útoku troch befiek, väčšinou to boli chlapci z letky BP, sa domov nevrátil ani jeden a my sme prišli myslím len o jedno lietadlo. V jednom momente sme boli na mape Prochorovka 41 4 IL2 1.séria a 1 MiG3 vs 5-6 befiek. Na druhej mape sa už dovalili aj lioni a v jednom okamžiku, keď napr. Fajlow ostal nad nami sám, poučený z pamätného súboja 2vs2 ani nezlietol pod 2km.
Mimochodom, väčšina tých bodov je za zostrely a chýba tam ešte cassiova štatistika. Ale ani pozemné ciele neostali nepovšimnuté, a napr. zo zoskupenia tankov cca 20 ich neostalo pohromade viac než 1-2. Väčšina zostrelov by podľa kritérii VVS RKKA bola hodnotená ako skupinové.

Aby som to trochu doplnil čo si pamätám:
Cassius 2KIA - pri útoku na pozemný cieľ nevypral hĺbkový útok, pri čelňáku sa zrazil s "nesmrteľným" befkom.
Bugs 1KIA - nezvládnutá vývrtka vo výške cca 300m nad zemou
Rohlos 1KIA - zostrelený(?)
Razo 1KIA - pretiahnutie a nezvládnutie vývrtky

Čo chcem vyzdvyhnúť:
1. nikdy sme nelietali a nevzlietali samostatne, vždy to bola spolupracujúca dvojica, ale väčšinou celá štvorka. Umožňovalo nám to najmä to, že sme vždy utrpeli minimálne straty, nikdy nie viac ako jeden stroj a dokázali sme sa vrátiť na domovské letisko pohromade aj s poškodenými strojmi.
2. perfektnú spoluprácu, mimoriadne vysokú orintáciu v boji všetkých pilotov letky.
3. neútočenie za každú cenu, ale v prvom rade zachovanie kompaktnosti skupiny a vždy pomoc napadnutému lietadlu.
4. výborná streľba ako na pozemné ciele, tak aj vzdušné všetkých pilotov.
5. "kúpa" Rohlosa do radov 3.IAP/BAP bola jedna z najvydarenejších! Jasne ukázal, že UO je len podľa zaradenia, ale nie spôsobom lietania a štýlom boja.

Výborna práca a úchvatny zážitok! Druhé Vianoce.

Mám track z toho prvé náletu na letisko na druhej mape. Prvú som nenahrával. Ja blbec! Poobede to tam hodím.

Upraveno: Bugs on 28.12.2006 10:29
343-964-290
Strana1 z 3 1 2 3 >

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005