Autor |
Křídla v boji |
Mikail
Registrovaný uživatel
Místo: Štatl
Posted on 06.03.2006 12:34 |
|
|
Tak a je to doma...od dob, kdy jsem navštěvoval školní knihovnu uplynulo hodně vody, odrostly nějaký kytičky, komáři se dostali od válu,nelítám Yegra, ale Il2...no a už dlouho chodím po antikvariátech a hledám tuto knížku...resp její třetí (nejobsažnější vydání) no a tak jsem ji tam taky objevil a za 40 Kč koupil!!! I když původně stála 31,- Kčs...Co na toto dílo říkáte? Sic není tak bohémské jak vyprávění o Normandie - Niemen, ale člověk si může dosadit dálší pohled do mozaiky o Sovětském letectu ve Velké vlastenecké...
Mám ještě: G. Zacharov - Já stíhač
I.N. Kožedub - Sloužím vlasti
A.I. Pokryškin - Křídla v boji
Y. Courierre - Normandie Niemen
de. Geoffre - Normandie Niemen
Doporučte mi pls co ještě by se o VVS dalo sehnat? Dík 
Kdě ty? |
|
Autor |
RE: Křídla v boji |
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 06.03.2006 12:37 |
|
|
Od Pokryškina: Vojnové nebo - vlastne taká časť mozajky ku Krídla v boji, a Stíhač - to chce ale pevné nervy.

Upraveno: Bugs on 07.03.2006 08:50 |
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec

Místo: Praha
Posted on 06.03.2006 16:06 |
|
|
Jednooký bitevní pilot a Noční čarodějnice, je to celé v jedné knize od J.F.Šišky
Název té knihy je Rudé hvězdy válečného nebe
|
|
Autor |
Mikail
Registrovaný uživatel
Posted on 07.03.2006 10:01 |
|
|
Jo to mám vlastně taky + ještě jednu knihu od J.F. Šišky z levných knih...tam jsou nositelé Zlaté hvězdy hrdiny CCCP - stíhači a šturmovici...ještě jsem slyšel o knize od Skoromachova...tu vůbec neznám ani nevím jak se jmenuje a ještě vím o nějaké knize o ruských pilotech ve Španělsku... nevíte o tom někdo?
Jo a ještě jsem si koupil knihu Čeští piloti v boji proti fašizmu...a tam je celkem hodně právě o Španělsku, pak taky o zápaďácích a o Čs letce za SNP+průběh Ostravsko - Opavské operace, na které se podíleli čs piloti. Na týdle knize je zajímavý, že vyšla ještě před 89!!!
Kdě ty? |
|
Autor |
GC3_Messik
Registrovaný uživatel

Posted on 07.03.2006 10:08 |
|
|
Je vidět, že jsi orientován na Rusko. Začni lítat a pojď do letky.
Zachvílu Vám postnu odkaz na anglicky zpracované historické údaje o Španělské občanské válce. Jsou tam i zajímavé údaje o počtech ztrát jednotlivých letounů atp.
Tady to je. Má to přes 300 stránek a je to dost podrobný o Španělské válce.
http://svk.vwings.org/upload/Messik/kod02.pdf
Upraveno: GC3_Messik on 07.03.2006 10:16 |
|
Autor |
Mikail
Registrovaný uživatel
Posted on 07.03.2006 10:48 |
|
|
No jo, za osu bych nelítal Já už to tady psal, musím ještě počkat tak dva tři měsíce na přesun na nový letiště, kde bude net...zatim offline...ale taktiku se snažím trochu nastudovat...právě ten Pokryškin mě trochu otevřel oči...a je pro mě dost zajímavej (etažérka, sokolí úder, boje na vartikále)...nevíte kde najít jeho náčrty útokú a obrany? Někde jsem to zahlíd na netu, ale už nevím kde...
Kdě ty? |
|
Autor |
Marek
Registrovaný uživatel
Místo: Za PeCkom ;)
Posted on 07.03.2006 14:37 |
|
|
Mikail wrote:
...ještě jsem slyšel o knize od Skoromachova...tu vůbec neznám ani nevím jak se jmenuje
SKOMOROCHOV, Nikolaj Michajlovič - Stihac zije bojem |
|
Autor |
Mikail
Registrovaný uživatel
Posted on 07.03.2006 15:40 |
|
|
Ok THX! 
Kdě ty? |
|
Autor |
Kane
Registrovaný uživatel
Posted on 08.03.2006 08:43 |
|
|
Mikail wrote:
neznám ani nevím jak se jmenuje a ještě vím o nějaké knize o ruských pilotech ve Španělsku...:!!
nebylo to nějak "Hněvavé nebe........" si zaboha nevzpomenu a doma jsem ji nenašel, mám v tom bordel 
|
|
Autor |
j4ck41
Registrovaný uživatel
Posted on 08.03.2006 14:18 |
|
|
Kane wrote:
Mikail wrote:
neznám ani nevím jak se jmenuje a ještě vím o nějaké knize o ruských pilotech ve Španělsku...:!!
nebylo to nějak "Hněvavé nebe........" si zaboha nevzpomenu a doma jsem ji nenašel, mám v tom bordel 
melo by to bejt "Hněvivé nebe Španělské" a pokud si pamatuju tak to bylo u nas vydany nekdy v 80. letech, samozrejme ze rusky autor. pokud se stane obrovska nahoda tak bych to moh doma najit a pripadne upresnit.
a ohledne toho Spanelska a CS pilotech tam taky je knizka od nejakyho cecha vydana pomerne nedavno a menuje se to snad "Křidla nad Španělskem" - ale ruku do ohne za to nedam |
|
Autor |
j4ck41
Registrovaný uživatel
Posted on 08.03.2006 14:40 |
|
|
sem trosku zagooglil:
Hněvivé nebe španělské - Alexandr Ivanovič Gusev, vyd. Naše vojsko |
|
Autor |
Mikail
Registrovaný uživatel
Posted on 09.03.2006 08:43 |
|
|
Ok, mám dojem že jsem to kdysi viděl...taková červená podivný velikosti.
Nemáte prosím někdo nějaký odkaz, informaci, přehled, o taktikách pilotů WW2 ??? Díkes...
Kdě ty? |
|