3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání18.02.2025 00:18
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 2
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Informační zdroje - Verejné | Knihy
Strana7 z 11 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Autor RE: Literatura zaměřená o střelcích VVS
1stCL_BlueL
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 10:05
Dragon wrote:
Ty voe, ten Jamamoto, to je voe borec jako prase. Voe až vyrostu, tak chci být taky takovej...

To, co Jamamoto předkládá a žádost o důkazy pro vyvrácení je trochu jako ten vtip, jak letí v letadle amík, němec, čech a cigán... Letadlo se pokazí, pilot řekne, že spadne a vyskočí s padákem. Zbývají už jenom tři padáky a tak čech zařve, cigána tu necháme. Amík se ozve - to je rasismus, uděláme to tak, že ten, kdo je nejhloupější tu zůstane, já dám otázky a vy budete odpovídat. Ptá se němce - největší námořní katastrofa - němec - Titanik. Správně. Otočí se na čecha - kolik lidí tam zahynulo? Čech - 1490. Správně, otočí se na cigána a řekne: vyjmenuj je.

Jamamoto, soudní lidé do diskuze nosí racionální argumenty, o kterých se dá diskutovat, ne teorie z říše snů, co by si přáli a pak to vyvraťte důkazy, že to tak nebylo. Ale neboj, za ty měsíce, co tě známe, tak od tebe nic rozumného nečekáme
Tak si zase vylez na ten svůj povýšeneckej stupínek do sklepa a nech se poplácat po rameni, jak jsi pořád nejlepší
A abys nebyl zase vzteky bez sebe, tak kačenka

heh pekna snuška invektviv, polopravd a nesmyslu... pan Rejžek by se za to nemusel stydět...

Upraveno: 1stCL_BlueL on 07.02.2007 10:54
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Místo: Praha
Posted on 07.02.2007 11:31
Dragon wrote:
Ty voe, ten Jamamoto, to je voe borec jako prase. Voe až vyrostu, tak chci být taky takovej...

To, co Jamamoto předkládá a žádost o důkazy pro vyvrácení je trochu jako ten vtip, jak letí v letadle amík, němec, čech a cigán... Letadlo se pokazí, pilot řekne, že spadne a vyskočí s padákem. Zbývají už jenom tři padáky a tak čech zařve, cigána tu necháme. Amík se ozve - to je rasismus, uděláme to tak, že ten, kdo je nejhloupější tu zůstane, já dám otázky a vy budete odpovídat. Ptá se němce - největší námořní katastrofa - němec - Titanik. Správně. Otočí se na čecha - kolik lidí tam zahynulo? Čech - 1490. Správně, otočí se na cigána a řekne: vyjmenuj je.

Jamamoto, soudní lidé do diskuze nosí racionální argumenty, o kterých se dá diskutovat, ne teorie z říše snů, co by si přáli a pak to vyvraťte důkazy, že to tak nebylo. Ale neboj, za ty měsíce, co tě známe, tak od tebe nic rozumného nečekáme
Tak si zase vylez na ten svůj povýšeneckej stupínek do sklepa a nech se poplácat po rameni, jak jsi pořád nejlepší
A abys nebyl zase vzteky bez sebe, tak kačenka

Budeš se divit, ale vzteky bez sebe nejsem....vtip celkem ujde, i když znám samozřejmě lepší...

Jinak, nebyl jsem to já, kdo tu začal první vykřikovat, že chce znát přesné zdroje, odkud čerpáme. Také nemohu za to, že zde váš kolega není schopen uvédst, kde narazil na ta úžasná tvrzení třeba o tom, jak se sestřely psaly na nejúspěšnějšího pilota kvůli odměnám pro jednotku a pod. Následně to předkládá jako "svou vědomost" aby to pak zazdil tím, že to je jeho přesvědčení. Jelikož jsem se v systému uznávání sestřelů na německé straně nějaký ten čas vrtal, tak se těmto úvahám mohu jen smát, což také dělám. Pokud se ti to nelíbí, můžeme argumentovat. Snad se při svém IQ 140 vytasíš s něčím lepším, než jen tvým přesvědčením, že počty sestřelů německých Experten jsou vylhané....

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Dragon
Registrovaný uživatel

Místo: Brno
Posted on 07.02.2007 11:58
Nebudu se tasit s ničím, snad jenom s tím, že si o těch "experten" "něco" myslím. A taky si "neco" myslím o těch, kteří se o ty "experten" tak zajímají a lítají za ně... Ale beru to z té lepší stránky, aspoň je víc cílů

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 12:55
Dragon wrote:
Nebudu se tasit s ničím, snad jenom s tím, že si o těch "experten" "něco" myslím. A taky si "neco" myslím o těch, kteří se o ty "experten" tak zajímají a lítají za ně... Ale beru to z té lepší stránky, aspoň je víc cílů
Mysli si co chceš, naštěstí jsme ve svobodné zemi...a ideologii do toho netahej, sám moc dobře víš, že o tom to neni...

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Agijo
Registrovaný uživatel

Místo: Adamov
Posted on 07.02.2007 14:47
1stCL_Jamamoto wrote:

Jinak, nebyl jsem to já, kdo tu začal první vykřikovat, že chce znát přesné zdroje, odkud čerpáme.

Jamamoto, to máš pravdu, nebyl jsi to ty, ale pbarry, tak klídek.
2stránka 8příspěvek.
2stránka 13příspěvek.

1stCL_Jamamoto wrote:

Také nemohu za to, že zde váš kolega není schopen uvédst, kde narazil na ta úžasná tvrzení třeba o tom, jak se sestřely psaly na nejúspěšnějšího pilota kvůli odměnám pro jednotku a pod. Následně to předkládá jako "svou vědomost" aby to pak zazdil tím, že to je jeho přesvědčení. Jelikož jsem se v systému uznávání sestřelů na německé straně nějaký ten čas vrtal, tak se těmto úvahám mohu jen smát, což také dělám. Pokud se ti to nelíbí, můžeme argumentovat. Snad se při svém IQ 140 vytasíš s něčím lepším, než jen tvým přesvědčením, že počty sestřelů německých Experten jsou vylhané....

Nenazval jsem to jako svou vědomost, ale jako předpoklad takže zase klídek.
A navíc po tom co Fučida napsal, jsem mu dal za pravdu, takže zase klídek.
2 strana předposlední příspěvek.

A ještě jedna věc Jamamoto, pleteš si Agija (mě) s jacqem, tak se nejdřív nauč orientovat na fóru a pak piš.
Jestli stejně podobně orientuješ v těch svých knihách, jestli své knihy čteš stejně pozorně, pak lze o tvých vyčtených znalostech s úspěchem pochybovat.

"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
Alexandr Vasiljevič Suvorov
304210779 www.blajkec.ic.cz
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 07.02.2007 14:58
Nese*te se mi do admirála, najděte si jinou oběť Agijo, Jami je můj.
312-902-996
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:06
Agijo wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:

Jinak, nebyl jsem to já, kdo tu začal první vykřikovat, že chce znát přesné zdroje, odkud čerpáme.

Jamamoto, to máš pravdu, nebyl jsi to ty, ale pbarry, tak klídek.
2stránka 8příspěvek.
2stránka 13příspěvek.

1stCL_Jamamoto wrote:

Také nemohu za to, že zde váš kolega není schopen uvédst, kde narazil na ta úžasná tvrzení třeba o tom, jak se sestřely psaly na nejúspěšnějšího pilota kvůli odměnám pro jednotku a pod. Následně to předkládá jako "svou vědomost" aby to pak zazdil tím, že to je jeho přesvědčení. Jelikož jsem se v systému uznávání sestřelů na německé straně nějaký ten čas vrtal, tak se těmto úvahám mohu jen smát, což také dělám. Pokud se ti to nelíbí, můžeme argumentovat. Snad se při svém IQ 140 vytasíš s něčím lepším, než jen tvým přesvědčením, že počty sestřelů německých Experten jsou vylhané....

Nenazval jsem to jako svou vědomost, ale jako předpoklad takže zase klídek.
A navíc po tom co Fučida napsal, jsem mu dal za pravdu, takže zase klídek.
2 strana předposlední příspěvek.

A ještě jedna věc Jamamoto, pleteš si Agija (mě) s jacqem, tak se nejdřív nauč orientovat na fóru a pak piš.
Jestli stejně podobně orientuješ v těch svých knihách, jestli své knihy čteš stejně pozorně, pak lze o tvých vyčtených znalostech s úspěchem pochybovat.

Neboj Agijo, já jsem naprosto v klidu....

S jacquem jsete si tak nějak notovali, tak že jste mi splynuli...může se stát, omlouvám se.

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Jacques
Registrovaný uživatel

Místo: Veľké Revištia (SK)
Posted on 07.02.2007 15:09
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:
Sakra zopár hodín sa tu neukážem a hneď je tu plus päť strán príspevkov.

P.S. Všetkým zanietencom z 1stCL: Dokopy ste mi nepovedali nič nové čo by som nevedel. Ja sa tiež pilne zaujímam o Luftwaffe, ale nie všetkým údajom verím. Najmä čo sa týka ich štatistík. A tie určite niesú v poriadku ani v Británii, Rusku, USA ,Japonsku..... ale bližšie k pravde. A nikto mi nezoberie presvedčenie o tom že mnohým číslam neverím.

No....přesvědčení je hezká věc....ale zatím se ti nějak nedaří nám to, co jsme zde předložili vyvrátit. Osobně dost pochybuji o tom, že se ti to vůbec podaří. Mnohokrát jsi byl dotazován na své zdroje. Vyjma www.valka.cz jsme se toho moc nedozvěděli. Dodnes se najdou lidé, kteří jsou třeba přesvědčeni o tom, že je země placatá. Tak že tvé přesvědčení ti brát nebudu, ale pokud je to tvůj jediný argument, těžko ho mohu brát vážně....

Sakra ty si myslíš že som nejaký blbec alebo čo, len pretože neverím vysokým číslam pilotov LW! A myslíš si že som si svoj názor vycucal z prsta?! Asi som to niekde čítal a na viacerých zdrojoch, keď si to tak bránim. A keď sa mi podarí nájsť tie zdroje (nejde o internetové stránky) tak budeš prvý ktorému to ukážem. A bude mi jedno či ťa nimi presvedčím, ale dokážem že si nevymýšľam. A akým právom sa povyšuješ nad ostatných o tom koľko toho vieš a koľko si toho prečítal. Sakra, keby už bol pondelok aby som šiel do knižnice....
351642762
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 07.02.2007 15:13
To platí i na tebe, jacqu, ten je můj do něj se mi nese*, nebo tě picnu i s ním.
312-902-996
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel

Místo: Gartenzaun
Posted on 07.02.2007 15:13
Dragon wrote:
F86 vs Mig 15 a strašné ztráty. Srovnáváme letadla, tam je bez diskuze Mig 15 lepší ve všech ohledech. Ve výškách létaly bombery, které Migy sundávaly, takže Saber tam nebyl účinný při obraně. Hlavňová výzbroj, bez diskuze, kanóny Migu drtily všechno, zatímco kuláčky Sejbru nic moc. Často se stalo, že Mig odletěl i po poškození Sejbrem, zatímco Sabre, pokud to schytal, tak šel do kytek. V éře prvních proudových strojů byla účinnost hlavňové výzbroje dost zásadní, protože cíl jsi měl v zaměřovači jenom chvilku. Během té musel být zničen, což umožňovaly kanóny, nikoliv kulomety.
Mluvils tu o skóre - nevím, kolik to korejci dostali, ale jestlis četl, proč, tak bys zjistil, že korejci byli posraní strachy a často se katapultovali i z nezasaženého stroje před bojem. Kdo ví, jakej by byl výsledek, kdyby tam byli ostřílení piloti, tak, jako měli amíci - piloty, co se často účastnily bojů z druhé sv. války. Takže fuči, neplést pojmy s dojmy.

Ano, téměř se vším, co jsi napsal nelze než souhlasit - tedy co se týká účinnosti munice. zatímco MiG mohl pohlazení od Sabre přežít docela snadno, tak naopak to asi často pro američana dobře nedopadlo.

Takže o tomto žádná. Další věc je ale to, co píšeš o krytí svazů bombardérů. Nemám tady u ruky přesné parametry, ale pokud vím, tak korejské B29 nelétaly o moc výše, než druhoválečné B29, maximálně snad 30kft, ale i to je na podobné přetížené stroje myslím opravdu hodně. A v téhle výšce jsou pouze starší verze F86 Sabre lehce pomalejší než pozdější MiG-15bis. Pokud vím, tak původní MiGy-15 byly v této výšce pomalejší. Pozdější verze F86 byly rychlejší než jakýkoliv MiG až téměř do 40kft, ale MiG si stále udržoval větší dostup asi o 4kft.

Ztráty F86 proti MiGu-15 byly 1 : 10. Dílem že výcvik zápaďáků byl na úplně jiné úrovni, dílem díky kvalitám Sabre.

Tohle je moc pěkně zpracovaný článek, dole jsou i odkazy na konkrétní zdroje informací, jsou tam i výkonnostní tabulky: http://home.att.net/~jbaugher1/p86_11.html

Pokud se mnou nesouhlasíš, rád bych znal Tvůj zdroj, ze kterého bude bez diskuse patrné, že MiG-15 byl lepší letadlo..jak sám píšeš.

MiG-29 a F15 nechám být, uznávám,že příměr k Išakovi a Fw 190 nebyl nejlepší, ale pokud vím, tak americké letecké radary jsou všeobecně účinnější na mnohem větší vzdálenosti. Ale možná je to jen předsudek a opravdu vařím z vody. K tomu nic pevně napsaného nemám, pokud máš něco přesvědčivého proti (což je prakticky cokoliv), tak uznám Tvou pravdu.
Navíc tyhle supersoniky nejsou zrovna můj šálek čaje .

Poprosil bych Tě o vyvarování se osobních invektiv na stranu diskutujících. Pokud cítíš, že Tě tady na fóru nějaký Lion napadá, tak si to s ním vyřídím .

Razo:
Takže chceš tvrdit, že 30mm kanóny byli standartní výzbrojí Fw 190? Tak to by mě opravdu zdroj zajímal. A kolik jich takto bylo vybaveno? A bylo jejich použití na východní frontě? Jedna fotka pro mne nic neznamená. Rád se poučím.

Standardní výzbrojí nikoliv. Standardní výzbrojí na Fw 190 A-7/8/9 byla dvojice kulometů MG 131 se 450ti (?) náboji na zbraň, dva kanony MG 151/20 E se 400 - 450 granáty na zbraň a dva kanony MG 151/20 E se 120 - 140ti granáty na zbraň.

Pokud vím, tak jsem ale o standardní výzbroji v podobě Mk.108 resp. Mk.103 na Fw 190 nemluvil. Konkrétně jsem napsal, cituji: Skutečnost je taková, že část Fw 190 A-8/9 a některé varianty Fw 190 D + Ta 152 H, velkorážné kanony Mk.108/103 skutečně nosila.
Jak psal BlueL, všechny jednotky létající na Fw 190 a mající ve svém názvu přízvisko "Sturm" létaly s těmito kanony. Řádově byly vyrobeny stovky takovýchto strojů. konkrétnější čísla můžeš najít například v knize jejímž autorem je Peter Rodeike, u každého typu jsou tam vypsány výrobní bloky a u některých je dopsána poznámka, že se jednalo o varianty R2 a R6, tedy právě "30mm".

Netvrdil jsem, že u verze F byli masově rozšířeny.

F-3 R2 2xMK 103 32 nábojů později přeznačena na R3 cca 20ks v lednu 1944 u SG 1

A já netvrdil, žes to tvrdil . O nasazení takto ověšených Fw 190 jsem slyšel, že údajně používaly snad nějakou speciální wolframovou munici a dal se s tím propálit i tank, myslel jsem ale, že na to byla uzpůsobena některá ze stíhacích variant. Takže Fw 190 F-3 je pro mě překvapením, ale inu člověk se pořád učí .

F-8

R3 2xMK 103 vyrobeny 2ks

Tady se asi oba shodneme, že je to tak zanedbatelný počet, že jej téměř ani nemá smysl považovat za sérii.

U FW 190D nemám zdroj na použití 30mm kanónu.
V publikaci od JaPo se píše, že jediným typem stíhače, který je na konci války nepoužíval.

Tak to mají klucí v JaPo špatně . Vyrobeny a nasazeny byly verze Fw 190 D-11 (2x MG 151/20 E, 2x Mk.108) a D-12 (2x MG 151/20 E, 1x Mk.108). Oba dva typy jen ve velmi malém množství až koncem války, přesto jich bylo dle všeho více, než třeba těch Fw 190 F-3, které zmiňuješ výše.

335209276
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:17
jacq wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:

P.S. Všetkým zanietencom z 1stCL: Dokopy ste mi nepovedali nič nové čo by som nevedel. Ja sa tiež pilne zaujímam o Luftwaffe, ale nie všetkým údajom verím. Najmä čo sa týka ich štatistík. A tie určite niesú v poriadku ani v Británii, Rusku, USA ,Japonsku..... ale bližšie k pravde. A nikto mi nezoberie presvedčenie o tom že mnohým číslam neverím.

No....přesvědčení je hezká věc....ale zatím se ti nějak nedaří nám to, co jsme zde předložili vyvrátit. Osobně dost pochybuji o tom, že se ti to vůbec podaří. Mnohokrát jsi byl dotazován na své zdroje. Vyjma www.valka.cz jsme se toho moc nedozvěděli. Dodnes se najdou lidé, kteří jsou třeba přesvědčeni o tom, že je země placatá. Tak že tvé přesvědčení ti brát nebudu, ale pokud je to tvůj jediný argument, těžko ho mohu brát vážně....

Sakra ty si myslíš že som nejaký blbec alebo čo, len pretože neverím vysokým číslam pilotov LW! A myslíš si že som si svoj názor vycucal z prsta?! Asi som to niekde čítal a na viacerých zdrojoch, keď si to tak bránim. A keď sa mi podarí nájsť tie zdroje (nejde o internetové stránky) tak budeš prvý ktorému to ukážem. A bude mi jedno či ťa nimi presvedčím, ale dokážem že si nevymýšľam. A akým právom sa povyšuješ nad ostatných o tom koľko toho vieš a koľko si toho prečítal. Sakra, keby už bol pondelok aby som šiel do knižnice....

Kííííd!!! Že jsi blbec jsem snad nikdy nepsal...to co píšeš bude asi nejlepší. Zajdi do knihovny, mrkni na to, třeba mne přesvědčíš, nebo alespoň donutíš zapochybovat....jsem docela zvědavý, s čím přijdeš...a to nemyslim nijak ironicky!

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
Jacques
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:18
Cassius Chaerea wrote:
To platí i na tebe, jacqu, ten je můj do něj se mi nese*, nebo tě picnu i s ním.

Nech sa páči, nechaj si ho už ma prestáva baviť.
351642762
Jacques
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:22
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:

Kííííd!!! Že jsi blbec jsem snad nikdy nepsal...to co píšeš bude asi nejlepší. Zajdi do knihovny, mrkni na to, třeba mne přesvědčíš, nebo alespoň donutíš zapochybovat....jsem docela zvědavý, s čím přijdeš...a to nemyslim nijak ironicky!

V poriadku, Ja ti ukáže svoje zdroje (keď ich nájdem). Opakujem ti však jedno a to si zapamätaj: Nechcem ťa presvedčiť na svoj názor, len ti chcem dokázať že netrepem.
351642762
1stCL_Jamamoto
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:24
jacq wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:

V poriadku, Ja ti ukáže svoje zdroje (keď ich nájdem). Opakujem ti však jedno a to si zapamätaj: Nechcem ťa presvedčiť na svoj názor, len ti chcem dokázať že netrepem.

Ok, beru! To je myslim fér!

Stejně všichni umřeme...

289-040-550
1stCL_Fucida
Registrovaný uživatel

Místo: Gartenzaun
Posted on 07.02.2007 15:24
jacq wrote:

To že nevěříš vysokým číslům LW je Tvoje věc. To, že počet sestřelů nahlášených jednotkami Luftwaffe přibližně odpovídá ztrátám nepřítele je ale holý fakt, na který zde zatím nebyl uveden rozumný protidůkaz, pouze důkaz v podobě nahlášených sestřelů týkajících se operace Jubilee, ale pokud je zájem, mohu sem poslat snad stovky podobných měření, které jsou většinou mnohem přesnější, než zmiňované Dieppe. Můžeme tedy diskutovat na téma, že sestřely byly připisovány jen jednomu pilotovi, i když je dosáhlo větší množství letců, což ale vyvrací bezezbytku všichni stíhači Luftwaffe od kterých jsem něco na tohle téma slyšel/četl a není tedy z mé strany o čem diskutovat.

Upraveno: 1stCL_Fucida on 07.02.2007 15:26
335209276
Dragon
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:34
1stCL_Jamamoto wrote:
Dragon wrote:
Mysli si co chceš, naštěstí jsme ve svobodné zemi...a ideologii do toho netahej, sám moc dobře víš, že o tom to neni...

Víš to, že propagace nacismu je trestná?

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Agijo
Registrovaný uživatel

Místo: Adamov
Posted on 07.02.2007 15:35
No jo Fučido, sice jsem se své teorie trochu vzdal (dokud ji nedokážu - zase něco pro Jamamota ), ale je jasný, že ses to nikde nedočetl, když jsi četl jen od těch co jich mají hodně a ti asi nenapíšou, že jejich sestřeli nejsou jen jejich

"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
Alexandr Vasiljevič Suvorov
304210779 www.blajkec.ic.cz
Jacques
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:38
1stCL_Fucida wrote:
jacq wrote:

To že nevěříš vysokým číslům LW je Tvoje věc. To, že počet sestřelů nahlášených jednotkami Luftwaffe přibližně odpovídá ztrátám nepřítele je ale holý fakt, na který zde zatím nebyl uveden rozumný protidůkaz, pouze důkaz v podobě nahlášených sestřelů týkajících se operace Jubilee, ale pokud je zájem, mohu sem poslat snad stovky podobných měření, které jsou většinou mnohem přesnější, než zmiňované Dieppe. Můžeme tedy diskutovat na téma, že sestřely byly připisovány jen jednomu pilotovi, i když je dosáhlo větší množství letců, což ale vyvrací bezezbytku všichni stíhači Luftwaffe od kterých jsem něco na tohle téma slyšel/četl a není tedy z mé strany o čem diskutovat.

To že počet strát spojencov sa približne rovná počtu úspechov LW je pravda, ale len tak na 70 %. To že niekto stratí lietadlo neznamená že bolo zostrelené. Do štatisktík strát sa hlási (väčšinou) počet lietadiel ktoré boli zničené. A zničiť sa dá rôznými spôsobmi. Či už chybou pilota, haváriou, poškodením, alebo samotným zostrelom. Ak chceš môžem ti poskytnúť štatistiky strát lietadiel V.Británie počas BoB aj s udaním dôvodu a zistíš že počet zničených ale nezostrelených lietadiel je dosť slušné číslo.
351642762
1stCL_pbarry
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:40
1stCL_Jamamoto wrote:
jacq wrote:

I já jsem zvědavý s čím přijdeš.... a ironicky to myslím .
Dragon
Registrovaný uživatel

Posted on 07.02.2007 15:52
1stCL_Fucida wrote:
Takže o tomto žádná. Další věc je ale to, co píšeš o krytí svazů bombardérů. Nemám tady u ruky přesné parametry, ale pokud vím, tak korejské B29 nelétaly o moc výše, než druhoválečné B29, maximálně snad 30kft, ale i to je na podobné přetížené stroje myslím opravdu hodně. A v téhle výšce jsou pouze starší verze F86 Sabre lehce pomalejší než pozdější MiG-15bis. Pokud vím, tak původní MiGy-15 byly v této výšce pomalejší. Pozdější verze F86 byly rychlejší než jakýkoliv MiG až téměř do 40kft, ale MiG si stále udržoval větší dostup asi o 4kft.

Ztráty F86 proti MiGu-15 byly 1 : 10. Dílem že výcvik zápaďáků byl na úplně jiné úrovni, dílem díky kvalitám Sabre.

Tohle je moc pěkně zpracovaný článek, dole jsou i odkazy na konkrétní zdroje informací, jsou tam i výkonnostní tabulky: http://home.att.net/~jbaugher1/p86_11.html

Mám toho dneska moc, ale jenom jsem koukl na tu tabulku. Sabre jsou sice rychlejší EDIT (nepatrně o pár km/h)do 35000 ft, ale je to asi jako bys porovnával La7 a Bf109K4, kde Mig je na místě K4 zatímco La na místě Sabre. La7 je o chlup rychlejší v horizontu, ale její stoupavost oproti Bf109K4 je zoufalá. U Migu 15 vs Sabre je na tom Sabre se svou stoupavostí zoufale, ba co dím, ještě hůř, než WW2 předchůdci, o kterých píšu. Sabre se z posledních sil vyšplhal na výšku 20000 ft za dobu, kdy byl Mig15 ne 40000 u první verze, pak, jak tloustl a těžkl s dalšíma verzema, tak na 20000 stop potřeboval téměř dvojnásobek. Jistě si dovedeš představit, jaké to muselo být sedět v Migu a v Sabre, já bych asi radši Mig.
Kapitolka sama pro sebe musely být letové vlastnosti, ale proto, že jsme s tím nikdo nelítali a objektivní stanovisko se nedočteš, tak jenom nástin.
Mig - silnější motor
Mig - lehčí drak
Mig - výškovka na směrovce
Kdo se jenom trochu vyzná v aerodynamice a mechanice letu, tak zajásá.

Slúžim letke 3.IAP/BAP !

Upraveno: Dragon on 07.02.2007 15:56
Strana7 z 11 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005