Pokus o bombardování překladiště, před cílem spatřen nepřítel, bomby odhozeny na prázno, nepřítel úspěšně zaútočil na bombardéry, po té byl rozehnán. Německé eso poškodilo mojí dvojku, ale sám se po té raději stáhnul. Dvojka si vedla velmi dobře.
2. let
Letadlo: P-47 (D-27) Výzbroj: Extra munice Palivo: 75%
Zničeno:
Poškozeno: 1xFw-190A
2xBf-109G
1)Cassius Chaerea 0/0/přistál
2)Pánek 0/0/přistál
Nastoupání k nepřátelskému konvoji, cílová výška 7500m. Rozehnání nepřátelských foků v 5km nad konvojem. Nepřátelské mesry spatřeny těsně nad hladinou při útocích na naše bombardéry, následně rozprášeny. Návrat domů bez problémů.
3. let
Letadlo: P-47 (D-22) Výzbroj: Extra munice Palivo: 75%
Zničeno:
1xBf-109G
1xJu-88A (těžce)
Nastoupání k ochraně našeho konvoje, dosaženo výšky 4500m. 310tá zabavuje nepřátelské stíhače před konvojem. My útočíme na nepřátelského mesra u konvoje. Dvojka ztrácí vedoucího, následně útočí na He-111, bez valného úspěchu, sám těžce poškozen střelcem, nucen vyskočit. Já útočím na skupinu foků, kteří jsou v souboji s P-47kama, po té co je poslední z 310té sestřelen, odpoutávám se a stoupám zpátky ke konvoji. Zde již nestačím zastavit útok Ju-88 a při útoku na jeden junkers jsem sám poškozen a nucen se vrátit na základnu, sedám nouzově vedle dráhy.
4. let
Zničeno:
Poškozeno: 1xBf-109G
Boje nad naším územím ve výšce od 2000-8000 metrů. Po čase stabilizování výškové převahy nad nepřítelem a výpad nad jejich domácí území, kde padli za obět útokům boom and zoom 2xbf109 a jeden spit IX., kterého sestřelil Nordom v zápalu boje. Všichni se v pořádku vrátili až na Permon, jenž byl zabit střelcem německého Heinkelu.
5. let
Letadlo: P-47 (D-27) Výzbroj: Extra munice Palivo: 50%
Zničeno: 0,5xBf-109G ve spolupráci s Pánkem
Nastoupání k ochraně C-47 nad cíl do výšky 6000-9000 metrů. Při souboji 2 na 2 byl sestřelen Plavoo, po zavolání posil byl sestřelen i jeden mezek. Při příletu foku, byl sestřelen Ondro, ostatní si zachovali výškovou převahu a po té se bezpečně vrátili domů. C-47 byly sestřeleny za 2,5 min., aniž by ohlásili mimo úvodního napadení jakékoli další hlášení, dle všeho ještě daleko od cíle.
1)Cassius Chaerea 1/0/přistál
2)Plavoo 0/0/zabil se při přistání
Nastoupání nad nepřátelský konvoj do výšky 6500m. Zde zaskočen a sestřelen jeden osamoceně letící mezek ve výšce 5000m. Po té přesun nad oblast, kde měl fotografovat náš letoun, při celkovém selhání vysílaček, neschopnost navázat s průzkumným letounem kontakt, tudíž návrat nad základnu a přistání, které u mého čísla skončilo tragickým neštěstím.
1)Cassius Chaerea 0/1/přistál
2)Zubatá 0/0/nehoda při startu
Při vzletu dvojka vyjela z dráhy a poškodila stroj. Nastoupání do výšky 6900m, k útoku na nepřátelské překladiště. Cíl nenalezen, proto sestupný útok na blízké nepřátelské letiště, odhoz z 3000m, poté útěk nad otevřené moře, cca 5 min. pronásledován nepřítelem. Nastoupání a návrat nad cíl, nepřítel mezitím přistál. Návrat na základnu v pořádku.
Mimo mě měli ostatní P-47 (D-27). Přelet nad mořem k našemu letišti, jež mělo být bombardováno, nastoupání do výšky 8000m. Nad cílem sem spatřil dvojici mezků vracejících se domů, číslo bylo sestřeleno, krátce poté těžce poškozen i vedoucí. Nad nepřátelským letištěm, bitva nízko nad letištěm, kterou naše skupina kontrolovala z výšky. Spatřen unikající mustang nízko nad zemí ostřelován mezkem, druhý mezek kousek výš se jich také držel. Při útoku byl sestřelen, ostřelující mezek se mezitím odpoutal a ztratil se. Po té co v blízkosti nepřátelského letiště nezůstal žádný nepřítel, vracíme se na základnu, všichni v pořádku.
10. let
Letadlo: Spitfire IX.E H.F. Výzbroj: Normál Palivo: 100%
Zničeno: 0,5x Bf-109G ve spolupráci s Pánkem
1)Cassius Chaerea 0,5/0/přistál
2)Plavoo 0/0/ztratil se za letu
3)Pánek 0,5/0/ztratil se za letu
Nastoupání do výšky 7500m, k ochraně před nepřátelským průzkumem. Zahnání první vlny nepřátelských mezků do nízkých výšek, po té spatřen průzkumný proudový letoun nízko nad cílem, s Pánkem jsme se dali do pronásledování. Narazili jsme na nepřátelského mezka a krátce poté jej sestřelili, mezitím průzkumný letoun havaroval zasažen ještě nad cílem naším flakem. Přesun ve výšce nad 6000m, nad nepřátelský území, zde útok na osamocený befko, které se následně stáhlo nad svoje letiště. Po ztracení kontaktu s mojí skupinou, návrat na základnu.
11. let
Letadlo: P-47 (D-27) Výzbroj: Extra munice Palivo: 100%
Zničeno:
Poškozeno: 2xBf-109G
1xJu-88A
Pozemní cíle: 1xJu-52
1)Cassius Chaerea 0/1/přistál
2)Plavoo 0/0/ztratil se za letu
3)Pánek 1/0/přistál
Nastoupání do výšky 6000m, k ochraně našeho překladiště. Ve výšce cca 2500m spatřena skupina bombardérů bez doprovodu. Po několika útocích, zaskočeni skupinou nepřátelských stíhačů (2xBf,1xFw). Souboj přesunut nad otevřené moře, kde po odpoutání foka, obě zbylá befka poškozena a zahnána na útěk. Návrat nad cíl, pak přelet k nepřátelskému letišti, kde jsme zničili stojící letoun a návrat v pořádku na základnu.
MacMarty letěl ve spitfiru. Nastoupání do výšky 7000m, k ochraně našich bombardérů útočicích na nepřátelské letiště. Cestou spatřeny nepřátelské bombardéry, jež byly rozprášeny mustangy a naší bombrardovací skupinou. Nad letištěm spatřeny nepřátelské stíhačky, které brzy byly zničeni střelci bombardérů a MacMartym, ke konci útočíme na zbylé nezničené objekty na letišti. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
13. let
Zničeno: 1xBf109G
0,33xJu-88A ve spolupráci s Bugsem a Pánkem
0,5xHe-111H ve spolupráci s Bugsem
Poškozeno: 1xJu-88A
Nastoupáváme do výšky 8000m, k ochraně konvoje. Nad cílem útočíme na skupinu nepřátelských junkersů. Vidíme ve výšce 1000m junkers letící domů, krytý jedním mezkem. Během prvního útoku je befko sestřeleno a junkers následně sestřelen. Na té samé ústupové trase o chvilku později narážíme na heinkel, který také sestřelujem a vracíme se na základnu.
14. let
Zničeno:
Poškozeno:
5)Cassius Chaerea 0/0/přistál
6)Slafko 0/1/přistál
7)Plavoo 0/0/ztratil se za letu
Drakova skupina letěla na Spitfiru IX.C. Nastoupání do výšky 7000m, k podpoře skupiny spitů chránících konvoj. Po spatření nepřítele, útok na nepřítele ve výšce 5000m, brzy po té se Plavoo ztratil. Následně přiletěla dvojice mezků ve výšce 6500m, po rychlém souboji nastoupáváme do výšky 9500m, než nás dvojice nepřátel pustila. Viděn mezek letící nízko nad zemí od konvoje ke svým liniím, následně ztracen pod oblačností. Po průzkumném letu německým územím, nalezeno letiště s přistávajícím nepřátelským letectvem, cca 4. minutové útočení na befko schovávající se nízko nad letištěm, bez úspěchu. Při návratu rychlý útok na jiné nepřátelské letiště a přistání na zakladně.
15. let
Zničeno: 1xBf-109G
Poškozeno:
1)Cassius Chaerea 1/0/přistál
2)Bugs 0/0/nehoda při startu
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně konvoje. Nad konvojem spatřeno množství nepřátelský strojů. Po několika útocích, jsem pronásledován, snažím se uniknout rychlím klesavým letem, ale jeden nepřátelský stroj mě pronásleduje a po cca 7 min. dohání a zahajuje střelbu. Ztrácím se v oblačnosti a na svého pronásledovatele následně útočím a sestřeluji ho. Po té návrat na základnu.
16. let
Letadlo: Jak-9T Výzbroj: Normál Palivo: 100%
Zničeno:
Poškozeno:
1)Cassius Chaerea 0/0/přistál
2)Bugs 0/0/pro závadu na přístrojích předčasný návrat na základnu
3)Pánek 0/0/přistál
4)Ondura 1/0/taranoval nepřátelský stroj vyskočil přežil
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně bombardovací skupiny. Nad cíle bombardéry napadeni a sestřeleni stíhači a flakem v nízké výšce. Pro příliš silný flak, nemožno sestoupit k boji s nepřítelem. Přesunutí k sekundárnímu úkolu, zastavení nepřátelského průzkumného letounu. Zpozorován osamocený nepřátelský stroj, po pronásledování cca 7 min., se stroj otáčí a útočí na nejnižšího pronásledovatele, při čemž došlo ke srážce, oba piloti stačili vyskočit. Opět se s Pánkem vracíme nad cíl, kde ve výšce cca 6000m spatříme dvojici nepřátelský stíhačů. Po krátké souboji jeden mezek sestřeluje druhého a sám uniká k zemi. Sám se dostávám do souboje s početnějším nepřítelem který má menší výšku, odpoutávám se, po té již nepřítel nebyl nalezen. Návrat na základnu v pořádku.
17. let
Letadlo: Yak-3 Výzbroj: Normál Palivo: 100%
0,5xBf-109G ve spolupráci s Nordomem
Poškozeno:
Noční mise. Nastoupání do výšky 6000m, k ochraně bombardovací skupiny. Nad cílem souboj s nepřítelem ve výšce 2000-5000m. Návrat na základnu v pořádku.
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně bombardovací skupiny. Nad cílem útok na foky, kteří útúčí na naše bombardéry, jeden fok zničen druhým útokem. Čekání na nepřátelský stroje mezi liniema, bez úspěchu. Návrat na základnu v pořádku.
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně našich transportních vozidel. Nad cílem spatřen souboj ve výšce 2000m, zde po cca 5 min. rozehnána skupina fokálů, při jejich pronásledování a ochraně dalších Yaků jsme se dostali hluboko nad nepřátelský území. Zde napadeni přesilou foků. Ve výšce 0-1500m, cca 15 min. ústup na naše území, pod neustálím tlakem nepřátelských strojů. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
1)Cassius Chaerea 1/0/přistál na nepřátelském území a přeběhl linie v pořádku
2)GC3/glum 0/0/přistál
3)Pánek 0/0/sestřelen zabit
4)Ondro 0/0/přistál
5)Bugs 0/17/sestřelen flakem vyskočil zajat
6)Rohlos 0/7/sestřelen zabit
Bombardovací skupina pod velením Bugse měla Pe-2 359 serii. Nastoupání k ochraně bombardovací skupiny, do výšky 6500m. Přílet nad cíl cca 5 min., před bombardérama. Nad cílem spozorován nepřítel ve výšce 4000m, následně zahnán pod 3000m. Střemlhavý útok Pe-2 z výšky 5500m do 3000m, při kterém byl sestřelen vedoucí bombardér nepřátelským flakem. Já s Pánkem pročesáváme v nízké výšce okolí cíle a pátráme bez úspěchu po posledním nepřátelským strojem. Druhý bombardér hledá příhodné místo k vyzvednutí Bugse, přičemž je těsně nad zemí sestřelen, při následné honičce, pronásledovaný fokáč sestřeluje i Pánka, následně je sám vymanévrován a rozbíjí se o zem. Přistávám na silnici poblíž cíle a sestřeleného Bugse, při pokusu o vzlet otáčím stroj na střechu. Dostávám se přes linie zpět k našim.
1)Cassius Chaerea 0/0/sestřelen vyskočil zabit na padáku
2)Bugs 0/0/zabit flakem
3)GC3/glum 0/0/přistál
4)Rohlos 0/0/sestřelen vyskočil
5)Agijo 0/0/zřítil se nepřežil
6)Jacq 0/0/přistál poškozen flakem
7)Ondura 0/0/sestřelen vyskočil
8)Pánek 0/0/přistál poškozen flakem
Pánek letěl v průzkumné P-39Q10. Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně průzkumného stroje. Nad cílem cca 5 min. před průzkumným strojem, nepřítel nezpozorován. Při vázání flaku ve výšce 5000m, zabit Bugs a poškozen Jacq, Pánek sám také poškozen. Při ústupu napadeni osamoceným fokem, který útočil z výšky 7500m, po několika útocích mu padnul za obět Ondura. Ihned po napadení se odpoutávám k ochraně Pánka, který následně sedá na domácím letišti. Přesun k sekundárnímu cíli, jenž bylo naše město, kde se měl objevit nepřátelský průzkumný letoun. Zde zpozorován nepřátelský stíhač ve výšce víc jak 7000m. Když jsem dosáhl výšky 5000m, zpozorován nepřátelský průzkumný letoun ve výšce 6500m s početnou ochranou nepřátelských stíhačů. Ihned jsem napaden jednou dvojicí foků a jsem nucen opět klesnout do výšky 3000m, to se opakuje následně asi 2x. Ostatní se k průzkumnému stroji nedostávají . Glumova dvojice ztrácí v souboji s fokály jeden stroj, Agijo při manévru ztrácí vědomí a umírá nárazem o zem. Dostávám se do souboje s nepřátelským fokem v nulové výšce u domácího letiště, následně jsme napaden druhým a do cca půl minuty jich na mě útočí pět, poškozují mi křídlo, pod neustálým útokem se rozhoduji vyskočit, což se mi zdaří ve vzdálenosti cca 0,5km od domácího letiště, nepřítel útočí na můj letoun dokud se nerozbíjí o zem, jeden z němců následně úspěšně útočí na můj padák.
Celkem:
Počet letů-21
19xpřistál
1xpřistál na nepřátelským území
1xsestřelen
11,88 sestřelených letadel
18 poškozených letadel z toho 2 těžce
4 zničený letadla na zemi
Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
1. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA.
2. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA.
3. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA.
4. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA.
5. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA.
6. Let - Lagg3 4.s r11; Někam letíme nevím kam. Najednou jsem KIA. Zase ten samej pilot.
7. Let r11; Lagg3 4.s r11; Teď už vím, letíme zastavit německé He111. Byl jsem sestřelen zase stejným pilotem. Kdo je sakra ten Fucida? Vyskočil jsem.
8. Let r11; Lagg3 4.s r11; Mnoho nepřátel jsme nepotkali, byl jsem však sestřelen a musel jsem vyskočit. Konečně mne se střelil někdo jiný než Fucida, tentokrát to byl nějakej Ondura.
EDIT: Je to fikce. Každej přece ví, že mne Ondura nikdy nesestřelil. A hlavně Fučidu vyřídím kdykoliv.
Po vzletu nastoupání do výšky 2000m k ochraně našeho tankového útoku. Nad cílem s pozorován nepřítel, po útoku na jeden fok, jsem napaden druhým a vzápětí přicházím o křídlo, v pořádku vyskakuji nad naším uzemím. Pánek následně také vyskakuje.
2. let
Letadlo: La-5FN Výzbroj: 2x100 Fab Palivo: 100%
Zničeno: 2xBf-109G (jeden zničen v manévrovém boji)
0,33xBf-109G ve spolupráci s Pánkem a Ondrem
Poškozeno:
Zničeno pozemních cílů: 1xPz-V.
Po vzletu nastoupání do výšky 1000m, k ochraně našich pozic. Při útoku na nepřátelské tanky zničeni 2 střední tanky. Následně souboj v nízké výšce s nepřátelskýma stíhačema, po rozehnání, pronásledování osamoceného befka ve výšce 8000m, hluboko nad nepřátelský uzemí. Nízko nad nepřátelským letištěm byl mezek sestřelen. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
3. let
0,5xHe-111H ve spolupráci s GC3/Chroustem
Noční mise. Druhá skupina měla La-5FN k ochraně překladiště před náletem. Nastoupání do výšky 5500m, k útoku na nepřátelský letiště. Bomby odhozeny z výšky 3500m, neúspěšně. Po té sme napadeni nepřátelskýma mezkama a při následném souboji je poškozen Zubatá, která se vrací na základnu. Při příletu k sekundárnímu cíly, s pozorován nepřátelský stíhač, který je následně sestřelen, situace se ještě jednou opakuje. Po té je nad městem s pozorována dvojice Heinkelů, jeden je sestřelen nad cílem, druhý následně nalezen prchající nízko nad zemí 20km od cíle. Po několika útocích je sestřelen. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
4. let
Letadlo: B-25J1 Výzbroj: Normál Palivo: 100%
Zničeno:
Poškozeno:
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně bombardovací skupiny. Na zpáteční cestě od cíle skupina bombardérů napadena nepřátelskýma stíhačkama, při následném souboji, ztracena většina bombardérů a sestřelen jeden mezek. Návrat nad cíl, kde obnoven kontakt s nepřítelem, ale ten boj nepřijal a stáhl se. Návrat na základnu v pořádku.
Nastoupání do výšky 2000m, k útoku na nepřátelské postavení. Z pěti útočících letadel zasáhnou cíl jen dvě. Následné stoupání nad cílem k ochraně našich tanků, před nepřátelským letectvem. Ve výšce 4000m s pozorována velká skupina nepřátelských stíhačů ve výšce 5500m, následovalo stažení k naším liniím. Zde po následném souboji sestřeleny 4 befka za cenu dvou našich strojů, ale naši stíhači na rozdíl od nepřátelských přežili. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
7. let
Zničeno: 3xBf-109G
Poškozeno:
1)Cassius Chaerea 3/0/přistál
2)Bugs 0/1/přistál
3)Ondura 0/2/sestřelen zabit
Nastoupání do výšky 2000m k útoku na nepřátelské pozice. Můj útok byl neúspěšný, následně jsme nastoupali do výšky 6000m k ochraně našich tanků. S pozorována čtveřice nepřátelských mezků ve výšce 3000m, v následném souboji jsou všechny befka sestřeleny, za cenu ztráty Ondury. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
8. let
Letadlo: La-5FN Výzbroj: Normál Palivo: 100%
Zničeno:
Poškozeno
GC3 měli Yak-9T, jejich úkol byl mimo dosah naší skupiny. Rohlos se Slafkem měli Pe-2 359. serii. Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně bombardovací skupiny. Pe-2 útočili střemhlavým letem z výšky 6000m do 2500m. Po té se vratili v pořádku na základnu. Po celý let sme nepřišli do kontaktu s nepřítelem. Při přistání jsem utrhl podvozek, jinak vše proběhlo v pořádku.
1)Cassius Chaerea 3/0/přistál
2)Pánek 1,5/0/sestřelen zabit
Nastoupání do výšky 6500m, k ochraně našich pozic. Nad cílem spozorován nepřítel ve výščkách 0-4000m. V následném souboji byly všechny nepřátelský letouny sestřeleny, za cenu ztráty dvou pilotů mezi nimi byl i Pánek. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
Nastoupání do výšky 6500m, k zastavení náletu nepřátelských bombardérů. Nad cílem zpozorovány nepřátelské stíhačky ve výšce níže než 3000m. Později zpozorována nepřátelská bombardovací skupina, která byla následně zničena. Po té krátký souboj s nepřátelským fokem, který se následně stáhl. Návrat na základnu proběhl v pořádku.
11. let
Letadlo: La-7 Výzbroj: Normál Palivo: 100%
Zničeno:
Poškozeno:
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt