3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání25.11.2024 21:08
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 1
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Dotazy, postřehy, nápady
Strana1 z 3 1 2 3 >
Autor Kam se vrtnout?
Neznej
Registrovaný uživatel

Místo: Praha
Posted on 15.07.2006 10:10
Sem začínajíci on-line letec a zatím jsem měl zkušenost pouze na serveru AH a BP.Jak jsem pročítal různá fora a ze své malé zkušenosti jsem pochopil že být na TS se vyplatí.

Rád bych se někam přidal a asi ne hned, ale přiznám se že na AH kde by se mi líbilo je členů mraky a na BP kde jsem létal si netroufám jelikož když jsem je viděl létat a hlavně spolupracovat tak se budu asi hodně učit.

Já vážně nevím,létat sám proti těm nickům co čtu tady vedle když to píši to rovnou můžu skákat.

Dík za radu a bez mučení se přiznám že jsem to samé psal i na virtuální křídla jelikož více hlav více ví.Dík

Něžnej
Autor RE: Kam se vrtnout?
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 15.07.2006 10:16
Hlavně se nedávej, k těm pacholkům lionům. To sou ti nej nej nej, co tě budou jen šikanovat a pak tě nechaj leda na letišti čistit éra. To u nás každej nováček vyfasuje klíč od skladu s proviantem, tedy vodkou a když tu návštěvu přežije a jěště rozpozná vlastní éro od toho ošklivého mezka, může se pyšnit titulem UO.
Glume ty abstinente jak si se sem vlastně dostal?

Jenom se nesmíte bát, říkat klidně nahlas, co se vám u nás líbí.
312-902-996
GC3_glum
Registrovaný uživatel

Místo: Jarpice
Posted on 15.07.2006 10:32
Co ti k tomu říct?
To závisí jaký máš k virtuálnímu létání vztah. Pokud si chceš jenom tak rekreačně párkrát týdně zastřílet a nevadí ti že si třeba 10 za večer sestřelenej, tak stačí jít na TS AH a nemusíš jít k žádné letce.
Pokud tě to zajímá vážněji, jde ti o spolupráci více pilotů a zlepšování svých dovedností, pak je to na nějakou letku. Jakou to závisí na tvých virtuálních preferencích. Letky jsou zpravidla zaměřené na jednu stranu a vstupem do takové letky si trochu připraven o naprostou svobodu létat všechny éra, ale samozřejmě zakázané to není. Ale pokud do takové letky vstoupíš, sám časem dospěješ do stádia, že už tě nepřátelské stroje ani moc nelákají. Teď mluvím o letkách jako sme např. my, nebo lioni,310-313 atd. Volné letky jako AH lítají na všem, ale tam si svoje dovednosti zlepšíš max. individuálně ale po taktické stránce ti to IMHO moc nedá.
Nicméně to že moc dobrý pilot nejsi nevadí od toho letky jsou, po vstupu do letky zpravidla dostaneš intruktora, který se o tebe postará, naučí tě to co potřebuješ pro přežití a pro úspěšné splnění úkolu.
243-816-851
Razo
Registrovaný uživatel

Místo: Ústí nad Labem
Posted on 15.07.2006 13:54
Jen připomínám:

3.IAP/BAP přijímá nové členy

STAŇ SE I TY STALINOVÝM SOKOLEM !!

Vstup do letky, která je jedinečná na našem virtuálním nebi. Jsme jediná letka u nás, která se specializuje na létání ve strojích z produkce bývalého Sovětského Svazu. Vyber zda se staneš pilotem nejlepších bitevních letadel 2.sv.války či neohroženým pilotem světoznámých stíhacích strojů konstruktérů Jakovleva, Lavočkina či Polikarpova. Zažiješ atmosféru bojů na východní frontě, která je naprosto odlišná od bojů fronty západní. Není slastnějšího pocitu než pokořit mnohdy lépe vyzbrojeného protivníka. Zažij spolupráci bitevníků a stíhačů na jediném cíli. Zvol si vyjímečnost. Neboť není mnoho těch, kdož se opováží vstoupit na naši stezku. Není jednoduchá, ale kdo ji ochutná, již se poutě po ní nevzdá. Vstup a rádi Tě uvítáme mezi námi.

319-169-250
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 15.07.2006 17:55
Pozor,za chvíľu je tu príspevok od Dazza, ktorý ti najskôr odporučí sa po virt. nebi trochu rozkukať, sám si ujasniť aké je tvoje smerovanie, nazbierať isté skúsenosti v základoch virt pilotáže. Chce to tak 2-3 mesiace. Súhlasím s ním tak na 50%. Jednoznačne treba získať trochu prehľad. Ale skrátil by som to tak na 1-2 mesiace.
Ako písal glum, či si skôr sólový hráč, alebo ťa istá dávka disciplíny nepoloží. Potom trochu zalaboruj so svojou dušou letca a opdpovedz si na otázku:" Stíhač - bitevník - bombér?" Niežeby výber jedného hneď znamenal zahatanie cesty k druhému, ale keď sa v rámci letky na niečo sústredíš, veľa času na to druhé až tak nebude. A potom valná väčšina letiek sa špecializuje na stroje jednej strany resp. vzdušných síl. Takže kam, modrý alebo červený, LW, RAF, USAAF či VVS? Najdobrodružnejšie a najvzrušujúcejšie je to podľa mňa na strojoch VVS. Bojovať v nich proti technicky vyspelejšiemu protivníkovi a aj tak mu dávať na frak, to je panečku pocit. Keď ho raz skúsiš, je to ako ópium.

343-964-290
Panek
Registrovaný uživatel

Místo: Letohrad
Posted on 15.07.2006 19:47
Tak sis vyslechl několik názorů.
Teď fakta, na téma co mi letka dala:
Vstoupil jsem koncem března tohoto roku. Od té doby neuplynulo moc času, ale tihle kluci mě mnohému naučili. Dá se říci, že ze mne udělali alespoň trochu použitelného pilota. To vše formou velice zábavnou, žádnej dril.

Smutné je, že sis pro začátek virt. létán vybral toto období, teď jsou servery (polo)prázdné.

Nahoru můžeš. Dolů musíš!
268-093-381
Holt
Registrovaný uživatel

Místo: Chomutov
Posted on 16.07.2006 09:01
Razo wrote:
Jen připomínám:

3.IAP/BAP přijímá nové členy

STAŇ SE I TY STALINOVÝM SOKOLEM !!

Vstup do letky, která je jedinečná na našem virtuálním nebi. Jsme jediná letka u nás, která se specializuje na létání ve strojích z produkce bývalého Sovětského Svazu. Vyber zda se staneš pilotem nejlepších bitevních letadel 2.sv.války či neohroženým pilotem světoznámých stíhacích strojů konstruktérů Jakovleva, Lavočkina či Polikarpova. Zažiješ atmosféru bojů na východní frontě, která je naprosto odlišná od bojů fronty západní. Není slastnějšího pocitu než pokořit mnohdy lépe vyzbrojeného protivníka. Zažij spolupráci bitevníků a stíhačů na jediném cíli. Zvol si vyjímečnost. Neboť není mnoho těch, kdož se opováží vstoupit na naši stezku. Není jednoduchá, ale kdo ji ochutná, již se poutě po ní nevzdá. Vstup a rádi Tě uvítáme mezi námi.

Nějak mi tam chybí to oslovení "Soudruhu"...Co na to NKVD???

Zem, která ztratí své nebe, ztratila všechno... i sebe!
215274463
Holt
Registrovaný uživatel

Posted on 16.07.2006 09:04
Ale jinak musím se sokolíkama jasnýma souhlasit... A navíc jak se tu jednou ukážeš už bez tebe nemohou být.. A ty bez nich

215274463
Neznej
Registrovaný uživatel

Posted on 16.07.2006 13:43
Uf takovou smršt odpovědí jsem ani nečekal a přiznám se bez mučení ,že radši pokud mohu létám za červené jelikož modré moc nezvládám.
Co se týče letek s číslicí 310 a dále tak se rovnou přiznám,že jejich vysoký standart bych asi ve vší skromnosti nezvládl a z OTU bych putoval rovnou do kuchyňe! A jak výše padlo tak šturma létám of-line 3 roky ale on-line to je jiná káva! ! Mám bohužel čas tak dvakrát týdně po večeru do noci jinak by mi manželka zakázala vzlet..

Děkuji za pomoc a jelikož jsem se ptal pouze zde a na světu virtuálních křídel tak jsem sem dal i stejnou odpověd snad to nevadí..

Uf ,ale ale jdu si zalétat a pak to ještě jednou všechno pročtu..

Něžnej
1stCL_Fajlow
Registrovaný uživatel

Místo: Prag
Posted on 16.07.2006 16:28
dej se k iap ! Z těch zlejch budeš u těch z nejhodnějších
Bugs
Velitel

Posted on 17.07.2006 10:43
1stCL_Fajlow wrote:

Lieta šturma! Takže k BAP. My sme tí "nejhodnejší"!

343-964-290
Neznej
Registrovaný uživatel

Posted on 17.07.2006 13:41
Bugs wrote:
1stCL_Fajlow wrote:

Lieta šturma! Takže k BAP. My sme tí "nejhodnejší"!

I Vy kujóni se mnou by jste to moc nevytrhli ale určitě se brzo potkáme buď na AH nebo BP jinde jsem zatím nelétal ale budu se to snažit napravit

Zrovna včera jsem létal jak jsem výše psal odpoledne na BP serveru a moc pěkná mapa a pozemní cíle a hlavně v levé části obrazovky výška a kurz a to pro mně když nemají popisky letadel znamená mnoho.Naštěstí tam Bpáci nebyli jinak by vyděli jak 3krát jsem umřel od flaku při náletu na pozemní cíle ,ale byla to jinak paráda.

Něžnej
Bugs
Velitel

Posted on 17.07.2006 14:10
U nás by si sa naučil lietať aj bez tých nezmyslov na ľavej strane (okrem kurzu, ale ani ten by nebol nevyhnutný), bez škaredých ikon na minimape ikon na mape a pod. Navigácia cez celú mapu v prízemnej výške a iné špecialitky bitevníčenia.
Ale hlavne, nikdy nemaj strach, že si ťa bude niekto doberať. To je takmer isté, že bude. U nás sú borci, ktorí svoje "remeslo" skutočne ovládajú na slušnej úrovni a sú ochotní naučiť ho aj prípadných UO u BAP. Na AH nás moc nestretneš, tam sa chodíme kedy tedy vyblbnúť, keď máme škrečkovací deň. Ale dá sa dohodnúť a môžme si spolu niekedy na DF servroch aj na AH zalietať.

343-964-290
Plooskie
Letec

Místo: Zlín
Posted on 17.07.2006 14:14
Neznej wrote:
... Naštěstí tam Bpáci nebyli jinak by vyděli jak 3krát jsem umřel od flaku při náletu na pozemní cíle ,ale byla to jinak paráda.

Hele Nezneji - pro BAPáka není umřít od flaku žádná velká ostuda, zvlášť když letíš sám ... Ostuda je spíš letět sám Tak nedělej ofuky a šup šup do UO. Alespoň zase přibude někdo, kdo má podobné problémy s pozemním personálem (čti manželkou) jako já ... Můžem si potom alespoň vzájemně postěžovat, jak to nemáme jednoduché ...

P.S. Pro BAPáka je největší ostuda roztřískat se při útoku o zem - co se týče tohoto typu ostudy, tak s tím mám bohaté zkušenosti, se kterými se klidně podělím ...
345-310-828
Bugs
Velitel

Posted on 17.07.2006 14:20
Plooskie wrote:
Neznej wrote:
... Naštěstí tam Bpáci nebyli jinak by vyděli jak 3krát jsem umřel od flaku při náletu na pozemní cíle ,ale byla to jinak paráda.

Hele Nezneji - pro BAPáka není umřít od flaku žádná velká ostuda, zvlášť když letíš sám ... Ostuda je spíš letět sám Tak nedělej ofuky a šup šup do UO. Alespoň zase přibude někdo, kdo má podobné problémy s pozemním personálem (čti manželkou) jako já ... Můžem si potom alespoň vzájemně postěžovat, jak to nemáme jednoduché ...

P.S. Pro BAPáka je největší ostuda roztřískat se při útoku o zem - co se týče tohoto typu ostudy, tak s tím mám bohaté zkušenosti, se kterými se klidně podělím ...

A konečne bude aj Plooskie niekomu veliť!
Add flak, v tom je správna dávka adrenalínu. Prečo myslíš lietajú CL 3km a viac? Pretože majú z flaku plné gate. Len málokedy je tvoja vina, keď ťa dostane flak, ale je to najmä vtedy, keď letíš sám!

Upraveno: Bugs on 17.07.2006 14:21
343-964-290
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 17.07.2006 14:49
Bugs wrote:
(okrem kurzu, ale ani ten by nebol nevyhnutný)
Bohužel ten kurz co tam je je hlavně kvůli ilovi a podobnejm letadlům. Protože il-2 1-3.serie a myslím i polní mod. mají zakrytej kompas zaměřovačem a když sem lítal ještě na starejch patchích na plnou realitu, tak sem musel všemožně házet s letadlem, abych aspoň trochu viděl na kompas, ale je pravda že i přes tyhle potíže to šlo.

312-902-996
Holt
Registrovaný uživatel

Posted on 17.07.2006 15:22
Plooskie wrote:
Neznej wrote:

Nenech se zblbnout... potíže s pozemním personálem nejsou jenom v Rusku.. a to je v Rusku fšechno možné ... Navíc tady jsou ty potíže násobeny ještě 2x až 4x násobnou dávkou wodky.. když to tak čteš

215274463
Plooskie
Letec

Posted on 17.07.2006 16:11
Bugs wrote:
... A konečne bude aj Plooskie niekomu veliť!

To je tvůj omyl Bugsi, já nikomu velet nebudu - Neznej bude velet mě !
345-310-828
Plooskie
Letec

Posted on 17.07.2006 16:13
Holt wrote:
Nenech se zblbnout...

Hele ty imperialisto, nemluv nám tady do náboru soudruhů, kteří narozdíl od tebe rozpoznají správnou stranu správné strany ...

EDIT: překlapy ...

Upraveno: Plooskie on 17.07.2006 16:14
345-310-828
Cassius Chaerea
Letec

Posted on 17.07.2006 16:14
To je pravda předsedo. Ale nejde aby UO veleli členům BAPu. Proto navrhuji Plooskiího jako čestného člena UO.

312-902-996
Strana1 z 3 1 2 3 >

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005