obracím se na vás přátelé , jako na odborníky v oblasti ruského letectva během 2. světové války. Sháním informace i fotografie ruského pilota Genadije Sokolajeva, který bojoval nad Leningradem a na zastaralém Polikarpovu I-16 s pevným podvozkem sestřelil 20 německých letounů. V naší kavárně je po něm pojmenovaná naše rezidentní vodka , která se vyrábí pro náš podnik a těší se mimořádné pozornosti i oblibě. Rád bych získal o tomto pilotu vícero informací. Veškeré mé informace pochází ze starého časopisu ABC, z monografie slavných ruských es.
Předem díky za pomoc a přeji Letu zdar!
Sááákryš, Chrouste... O Sokolajevovi nic nevím, možná v knize Stalinovi sokoli... ale právě jsem viděl stránky AIR CAFE a tam i 314. čs. peruť.. jeden můj sen se rozplynul a svět se naprosto zhroutil. Moje vymyšlená, milovaná, hýčkaná atd. atd... 314. čs. peruť už ofisiálně existuje Vymyslel jsem si jí cca před 4 roky a přišlo mi to jako docela dobrej nápad ( i na to uctění našich letců v Anglii, jsem pomyslel:wink.. Piloty jsem si vymyslel... několik padlých i sestřelů měli, krásnej znak i s heslem... a teď todlencto... Ale musím pochválit...vypadá to moc fajn, tak přeju 314. čs. peruti mnoho úspěchů v dalším působení a Good Luck
Zem, která ztratí své nebe, ztratila všechno... i sebe!
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt