Ja len aby reč nestála. Do nedávna som použival Genius F23 a bol som s ním relatívne spokojný (veď som lietal iba offline). Ale keď už prestal pomáhať aj kontox a v online ma škubalo ako pri parkinsone, bol som nútený zadovážiť si niečo nové. Nakoľko finančné kritérium bolo dominantné a predsa len som nechcel zhánať šunt, mam momentálne na stole Cyborg EVO. Všetko by bolo fajn, len si za ten svet nemôžem zvyknúť na ovládanie smerovky cez krútiacu rukoväť. Tak ma geniálne napadlo skúsiť používať z F23 len Z-rotation na pedále. A tu som narazil. V IL2 Hardware setup mi pre nastavenie funguje iba F23, aj keď na HOTAS je možné nastaviť aj EVO ale ako ID2.Vo Windows je zdá sa všetko OK. V Hardware sú oba joye a pri kalibrácii fungujú správne. Tak som si v IL2 Control nastavil ovládanie osí a tlačidiel a šup ho do litadla. Ale aké bolo moje prekvapenie, keď ridenie smerovky išlo akosi ztuha a citlivosť riadacej páky bolo pravdepodobne po 10%, takže o citlivom zameriavaní ani reči.
Nevie mi niekto poradiť, ako to celé oblbnúť a sprevádzkovať to tak, aby F23 mohli byť pedále a EVO plne riadiaca páka (knipel) + ovládače?
No já mám na stole právě úplně stejnou konfiguračku F23 USB předělanej na plynovku a Saitek C. Evo jako páka.
Nepochopil jsem tvůj dotaz úplně správně ale zjevně máš problém s nastavením citlivosti pro daný joy (ID2) Oleg je trouba a v Ilovi jde nastavit citlivost a rozsah jen pro jedno zařízení. Ale jde to nastavit ručně editací přes konfig. Nejlépe bude, že ti to vysvětlím na TS a spolu to rozběháme. Bude to pár minutek..
Hodil som ten istý dotaz na www.letka13.sk a tam som dostal odporučenie vyskúšať práve na nastavenie citlivosti IL-2 Sticks, ktorý je možné stiahnut napr. odtialto:
jj ten prográmek ti vlastně zjednoduší práci, zapíše ty hodnoty sám a ty jen hejbeš posuvníčkama tj. user friendly způsob. Trvalo než jsem přišel jak to funguje a jelikož jsem předtím používal ruční editaci tak ten prográmek sice mám nainstalován ale moc ho nepoužívám...
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt