3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 07:57
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 13
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Dotazy, postřehy, nápady
Autor Nastavenie brzdy podvozku na JOY s rotacnou pakou
Sap
Registrovaný uživatel

Místo: Bratislava (SK)
Posted on 15.09.2009 00:44
Toto je popis ako sa da nastavit brzda podvozku na rukoveti Joy ak mate pedale.
Ak sa pouzivaju pedale, tak je casto rotacna rukovet JOY nepouzita (povodne sa pouzivala ako smerovka, ale teraz stratila svoje opodstatnenie). Napadlo ma ci by sa nedala pouzit ako brzda podvozku - bolo by to velmi realisticke, pretoze vacsina lietadiel tej doby mala brzdy vyvedene ako specialnu paku priamo na knipli.

Problem je v tom ze ak priradite os Z joysticku na brzdu podvozku v ILovi, tak vam nebude dobre fungovat - bude v klude stale brzdit. Problem je v tom ze na brzdu by ste potrebovali ovladac ktory je v klude v nulovej pozicii a nie v strede ako Z os paky. Da sa to ale odstranit!!! treba si stiahnut program (VELMI UZITOCNY AJ NA INE NASTAVOVANIA!!!) "DXTweak2.exe" ten umoznuje pre lubovolny ovladac v systeme predefinovat spravanie osi - ich krajne polohy, stredy, sklony kriviek. Len upozornujem, ze program nebezi na pozadi, ale zmeni hodnoty, ktore Windows tak ci tak pouziva na prepocitavanie polohy ovladacov -po zmene nastaveni sa program ukonci a uz sa znova nespusta!!
Postup je potom nasledovny:
-spusti sa program DXTweak2.exe
-Vyberie sa potrebny ovladac (v mojom pripade "MS SideWinder Force Feedback2" ) v polozke "Polled device" (stlaca sa tlacitko "Next" )
- v pravo hore sa zvoli zalozka "Z Rotation"
- nastavia sa parametre
MIN -32 (to ostava povodne)
CEN (-17)
MAX (-4 to aby sme mali malu rezervu v strede a nezacali hned brzdit, ked len trochu pohneme pakou)
- stalcime dole tlacitko "Apply"

A JE TO!!! este samozrejme priradime Z os brzdam podvozku v ILovi a vsetko funguje ako v reale!!!! Pri brzdeni staci paku skrutit od stredu do lava a mozeme pekne plynule brzdit. Ked ju povolime tak rovanko ako v reali sa vrati sama do stredu. (Ak ste lavak tak bude asi prirodzenejsie nastavit rotaciu brzdy od stredu do prava - potom by hodnoty vyzerali asi takto MIN: +4 CEN: +17 MAX +32)

Upozornujem ze s programom DXTweak2.exe sa daju nastavi vsakovake veci a dokonca aj skontrolovat co cita system a co sa posiela programom. To je pekne vidiet v lavej spodnej casti. Cerveny symbol RAW znamena co ide priamo zo zariadenie (co sa posiela cez kabel na I/O port) a cierny symbol DirectImput znamena aku hodnotu poskytne Operacny system aplikacii ktora zariadeniei pouziva.
Ak si nahodou nieco rozstelujete, nevesajte hlavu mate tam tlacitko "Axis Defaults" a to vam zase vrati nastavenie danej osi ako bolo povodne.

Mimochodom ja som program DXTweak2.exe pouzil aj na doladenie "Simped vario" pedalov ktore mam. tam totiz pedale v strede mali vracat hodnotu 64 ale mali 63. Tak som hodnotu CEN mastavil na 64 a teraz stred presne sedi so stredom rozsahu.

Pozor polozka "dead zone" neviem ci funguje - tusim (ale neviem isto) som niekde kedysi davno cital ze XP Windows ju ignoruje. - ak ju niekto potrebuje tak to treba skusit.

Slúžim letke 3.IAP/BAP !

Upraveno: Sap on 15.09.2009 00:49

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005