3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 07:22
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 8
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Dotazy, postřehy, nápady
Autor Problem so sluchadkami
Vasilij
Registrovaný uživatel

Místo: Malacky - Slovensko
Posted on 10.09.2008 07:31
Ahoj vsetci,

mam mensi problem, vlastne ono je to dost "baľšaja" problem. Nejde mi rozbehat mikrofon na sluchadlach. Myslim si, ze bude to len vecou nastavenia. Doma mam operacny system MS VISTA. Neviete prosim niekto kde a ako si ho mozem v systeme zapnut?
454629348
Autor RE: Problem so sluchadkami
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 10.09.2008 08:36
Vistu nemám resp. mal som a už je dávno preinštalovaná xp.
Len moja subjektívna skúsenosť. Na ovládanie aidio mám takú fičúru už od výrobcu priamo k zvukovke že realtek a spúšťanie resp. celé ovládanie robím cez neho. Ale niekedy - aj keď už dlho nie - si spustím diagnostiku cez control panel a audio. Možno by si mal začať práve tam.
Napadá ma ešte jedna otázka. Kde zasúvaš mikrák? do zadného či predného panelu? Niekedy býva predný buď nesprávne pripojený na matičnú dosku, alebo nezapojený vôbec.

343-964-290
Sasa
Registrovaný uživatel

Místo: Brno
Posted on 10.09.2008 08:42
j u me se na predni panel taky vydlabli. Jinak s vistama ti neporadim, ale pokud mas nejaky realtek, tak pak je potreba si pohrat se smesovacem v tom jejich supr ovladacim programu.

357733837
Autor RE: Odpoved
Vasilij
Registrovaný uživatel

Posted on 10.09.2008 08:50
Bugs wrote:
Vistu nemám resp. mal som a už je dávno preinštalovaná xp.
Len moja subjektívna skúsenosť. Na ovládanie aidio mám takú fičúru už od výrobcu priamo k zvukovke že realtek a spúšťanie resp. celé ovládanie robím cez neho. Ale niekedy - aj keď už dlho nie - si spustím diagnostiku cez control panel a audio. Možno by si mal začať práve tam.
Napadá ma ešte jedna otázka. Kde zasúvaš mikrák? do zadného či predného panelu? Niekedy býva predný buď nesprávne pripojený na matičnú dosku, alebo nezapojený vôbec.

Zdrastvuj tovarisc komandir,

v prvom rade sa ti chcem ospravedlnit, ze som vcera vecer neprisiel na ICQ posielal som ti mail. No co sa tyka tych sluchadiel tak su zapojene v prednej a su korektne zapojene. Je to userfriendly takze farby a kresby este rozpoznam. Co sa tyka mojho kompu tak mam SB Audigy 2 so siestimi reprakmi a jednym suboferom. Zvuk je to naozaj uzasny ale tie sluchadla ma stvu. No problem je aj v tom ze mam tam este aj integrovanu zvukovku AC` 97 ale tu som vypol v BIOSe. Pozeral som aj audio v CP a moc som sa toho nedozvedel, akoze v tej VISTE nic nieje taktiez v spravcovi zariadeni som pozrel ze ci sa mi nahodou "nebiju" IRQ porty a tam to je tiez v pohode. Tiez mam software k zvukovke s milionmi nastaveniami a stale je tam k dispozicii len options on 7.1 audio alebo headphones lenze ja potrebujem headphones with microphone. Uz som v koncoch... sa nastvem a vratim si spat XPcka.

Tak tovaricsi spojme sa a manifestujme:

"Bill Gates je jehoVISTA, Bill Gates je jehoVISTA, Bill Gates je jehoVISTA"
454629348
Vasilij
Registrovaný uživatel

Posted on 10.09.2008 08:56
Sasa wrote:
j u me se na predni panel taky vydlabli. Jinak s vistama ti neporadim, ale pokud mas nejaky realtek, tak pak je potreba si pohrat se smesovacem v tom jejich supr ovladacim programu.

Dik Saso,

chcem si to rozchodit a pridat sa k vam. Nech ziju stalinovy sokoly. Inak rad vas poznavam! Som novy ale v simulatoroch uz lietam nejakych par rocikov. Ako sa ti lieta s 3.BAP?
454629348
Bugs
Velitel

Posted on 10.09.2008 09:03
A vyblokovaním Audia na MB v BIOSe si nevypol aj predný panel, ktorý predpokladám je zapojený na MB? A má zvukovka výstup na mikrák? (Možno trochu blbá a naivná otázka)

343-964-290
Vasilij
Registrovaný uživatel

Posted on 10.09.2008 09:22
Bugs wrote:
A vyblokovaním Audia na MB v BIOSe si nevypol aj predný panel, ktorý predpokladám je zapojený na MB? A má zvukovka výstup na mikrák? (Možno trochu blbá a naivná otázka)

Ked som vypol audio na MB tak som prehodil kable do SB audigy 2, lebo som myslel aj na to, ze vypnem asi aj tie predne vystupy...ale nic sa nezmenilo. Ci ma zvukovka vystup na mikrak? Nooo ako to spoznam pokial je tam nakresleny mikrofon a ma zodpovedajuce farebne oznacenie ako vstup...tak asi by mala mat. Inak ja tam mam 3 vytupy na zvuk, ten prvy zo zadnej strany Toweru je zakladna AC`97 obsahuje 7 vystupov (je nefunkcny), ten druhy je SB audigy2 tiez so 7 vystupmi (ten je funkcny) a potom este na prednej strane mam toweru mam dva vystupy ktore su tiez AC`97 a tie su funkcne, jeden je na mirkofon a druhy na sluchadla. Zo zluchadiel pocujem zvuky v pohode, no mikrofon neprijma signal (spoznam to tak, ze pri nahravani zvuku sa nehybe synusoida).
454629348
Bugs
Velitel

Posted on 10.09.2008 09:27
Skús ešte tu diagnostiku. Neviem ako to má vista, ale v XP je to cez Control panel - Sound and Audio, záložka Voice a tlačítko Test Hardware

343-964-290
Vasilij
Registrovaný uživatel

Posted on 10.09.2008 09:44
Bugs wrote:
Skús ešte tu diagnostiku. Neviem ako to má vista, ale v XP je to cez Control panel - Sound and Audio, záložka Voice a tlačítko Test Hardware

Ehmm jasnacka pohram sa s tym doma este ale teraz som v praci. Vecer o osmej by som chcel byt uz on-line aby sme mohli pokecat, ked sa mi to nepodari, mozeme aj cez ICQ, co ty na to? Tam tiez mozes vytvorit konferenciu...len nebudeme rozpravat ale pisat. Meskat by som nemal...i ked dnes ideme s priatelkou dat zaockovat psa, ale to do osmej urcite stihnem.

Co sa tyka toho Test Hardware tak skusal som vselico, niekolko testov. Kde mi povabny zensky hlas mrmlal "Left channel, Right channel" a ja by som potreboval testnut mikrofon niekde by to tam sakris malo byt. Ale to ma znervoznuje ze tie sluchadla sa mi zobrazuju ako "headphones/sluchadla" a nie ako "headphones with microphone/sluchadla s mikrofonom" a pritom by sa tak mali zobrazovat.
454629348
Bugs
Velitel

Posted on 10.09.2008 09:48
V teste sa dá testnúť aj mikrák, do ktorého sám niečo milého zamrmleš a ono sa ti to potom prehrá v sluchátkach.
Mám pocit, že mne sa sluchátka a mikrák aj keď je to jedno železo, zobrazujú ako headphone a microphone samostatne.
A nemáš ho len mute? Aj to môže človek púrehliadnuť.

BTW poslal som ti mail

Upraveno: Bugs on 10.09.2008 09:57
343-964-290
Vasilij
Registrovaný uživatel

Posted on 10.09.2008 10:00
Bugs wrote:
V teste sa dá testnúť aj mikrák, do ktorého sám niečo milého zamrmleš a ono sa ti to potom prehrá v sluchátkach.
Mám pocit, že mne sa sluchátka a mikrák aj keď je to jedno železo, zobrazujú ako headphone a microphone samostatne.
A nemáš ho len mute? Aj to môže človek púrehliadnuť.

To som tiez pozeral, ci nieje mute. Ale nieje, je plne zapnuty a nastavena hlasitost...pockat. To je ale vseobecna hlasitost vlastnosti zvuku a nie zvuku mikrofonu. Ked som ale hladal samostatne hlasitost mikrofonu tak som nic take nenasiel. V XP to bolo jednoduche lavym tlacidlom sa klikol na ikonu zvuku na system traji a pekne si clovek nastavil hlasitost napr, prveho reproduktora, laveho, wav zvuku a mikrofonu, vo VISTE to uz tak nieje. Tam sa nastavuje zvuk hromatne. A predpokladam, ze pokial hromadne tak aj mikrofon. No ale ten test mikrofonu by som chcel odskusat, len neviem kde a ako. Mikrofon som testoval tak ze som spustil nahravanie zvukoveho zaznamu.
454629348

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005