Mno - pokud se nám podaří s Bugsem vytvořit funkční tým ve stylu - já tvořím <> Bugs odedře to únavné obarvování skupin a osobní značení - tak by to mohlo fungovat
Bugsi - k těm B-25 by to chtělo sovětský marking ... zvládneš to ? Normálně nějakým měkkýžm štětcem a světlejší olivovou barvou ve vrchnější vrstvě "zalič" ty US znaky a plácni na to hvězdy ... anebo víš co, já to udělám a ty to potom naboucháš pro jednotlivé letky a piloty, OK ?
BTW - měli bysme se zase vrátit k debatě o tom, jak ty "plukovní" skiny budou vlastně vypadat ...
Fakt si myslím, že základ by měl být pro každou letku jednotný skin bez "osobních" variant, jenom s barevným označením skupiny, tedy bez výsostného označení a čísel (kvůli poletům na válkách a ostatně i všude jinde, kromě speciálek). Pokud bude mít kdokoliv čas a chuť, mohl by (si) vyrobit "osobní" variantu vč. znaků, čísel a nápisů pro ostatní ...
Jak už jsem psal Bugsovi, snad teď budu mít zase trošku víc času, takže to skinové portfólio můžeme zase trošku rozvinout ...
Plooskie wrote:
Mno - pokud se nám podaří s Bugsem vytvořit funkční tým ve stylu - já tvořím <> Bugs odedře to únavné obarvování skupin a osobní značení - tak by to mohlo fungovat
Presne tak som si to predstavoval. Plus zapojíme aj Rohla, ak sa na Photoshop chytí.
Plooskie wrote:
Bugsi - k těm B-25 by to chtělo sovětský marking ... zvládneš to ? Normálně nějakým měkkýžm štětcem a světlejší olivovou barvou ve vrchnější vrstvě "zalič" ty US znaky a plácni na to hvězdy ... anebo víš co, já to udělám a ty to potom naboucháš pro jednotlivé letky a piloty, OK ?
Myslím, že VVS používalo základný marking z USAAF t.j. tú ich olivovú. Mne sa tá, čo je teraz na tých B25 celkom páči. Akurát skúšam tam hodiť tie ruské nápisy, mám už modrý merking, ešte doplním tie hviezdy. Skúšam aj bez hviez, ako to doplní IL, ale bez úprav je to na milú kedveš. Ináč, v jednej vrstve to už máš s tým zamaľovaním spravené, takže toto zvládnem. Aj tie hviezdy!
Plooskie wrote:
BTW - měli bysme se zase vrátit k debatě o tom, jak ty "plukovní" skiny budou vlastně vypadat ...
Fakt si myslím, že základ by měl být pro každou letku jednotný skin bez "osobních" variant, jenom s barevným označením skupiny, tedy bez výsostného označení a čísel (kvůli poletům na válkách a ostatně i všude jinde, kromě speciálek). Pokud bude mít kdokoliv čas a chuť, mohl by (si) vyrobit "osobní" variantu vč. znaků, čísel a nápisů pro ostatní ...
Jak už jsem psal Bugsovi, snad teď budu mít zase trošku víc času, takže to skinové portfólio můžeme zase trošku rozvinout ...
Práve som mal na mysli, že skúsim vyrobiť set skinov na IL2, Pe-2 a B-25 ako letnú tak aj zimnú variantu, s a bez hviezd a čísel, a bude sa môcť použiť podľa potreby jedna alebo druhá varianta. Mám v pláne to dorobiť ako samorozbaľovací file exe s adresármi, pričom bude to stačiť rozbaliť do hlavného foldra hry. S toho dôvodu by som bol, Plooskie, rád, keby si dorobil ešte tú čajku a tie farebné pruhy a nahrávanie do BMP + exe file nechal na mňa.
Bugs wrote:
Myslím, že VVS používalo základný marking z USAAF t.j. tú ich olivovú. Mne sa tá, čo je teraz na tých B25 celkom páči. Akurát skúšam tam hodiť tie ruské nápisy, mám už modrý merking, ešte doplním tie hviezdy. Skúšam aj bez hviez, ako to doplní IL, ale bez úprav je to na milú kedveš. Ináč, v jednej vrstve to už máš s tým zamaľovaním spravené, takže toto zvládnem. Aj tie hviezdy!
... kua Bugsi, musíme si sjednotit terminologii ...
marking je označení, v našem případě ty barevné pruhy označující příslušnost ke skupině + výsostné znaky (hvězdy). Marking může být i osobní (viz nápisy "Čapájev", "Uběj fašistskuju sabáku", "Nu pagadi" atd.) Samotný nátěr letadla je kamufláž ... takže ta první věta "Myslím, že VVS používalo základný marking z USAAF t.j. tú ich olivovú" měla mít místo marking - kamufláž. Jinak jsme se snad pochopili ...
Takže bych to ještě jednou shrnul. BAP bude mít 3 základní druhy skinů:
1) kamufláž se skupinovým markingem (barevné pruhy) bez výsostného označení a čísel
2) kamufláž se skupinovým markingem a výsostným označením bez čísel
3) kompetní "osobní" skin vč. osobního markingu (nápisy atd.) a čísel
Použití:
1) - pro většinu poletů na DF popř. válkách, používá se zapnuté označování přímo v ILovi
2) - pro použití tam, kde by to mělo "líp vypadat" a není nutné rozlišení pilotů, vypíná se označování z ILa
3) - pro vyjímečné akce typu speciálek, vypíná se označování z ILa
Trochu som to zmotal, ale rozumeli sme sa. Marking je označenie, kamufláž je náter (to by pochopil aj blbec. Napr. ja som to chopil hneď. )
Na FTP do skinov som hodil návrhy pre B25 skús na to mrknúť. Dorobím ešte 1 a 2 druh.
EDIT Bugs: Už je tam aj 1 a 2 druh. Ak to odsúhlasíš, nasekám tam ostatok. Len mi tu hoďte, ak máte záujem, nápisy na trup. Zatiaľ na B25 a IL2
606_Druindin 20.11.2018 10:24 čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány.
Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)
Kubrt 20.11.2018 07:56 Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...
Razo 20.11.2018 00:01 Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.
Razo 19.11.2018 23:51 Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.
Kubrt 18.11.2018 17:55 Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt