Autor |
RE: Joystick |
Krtek
Registrovaný uživatel
Místo: Praha
Posted on 05.01.2007 14:55 |
|
|
Já já se hlásím o soubor v Exelu, prosííím.
"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo." |
|
Autor |
Agijo
Registrovaný uživatel
Místo: Adamov
Posted on 05.01.2007 14:57 |
|
|
Jé, Plooskie, mě ten soubor taky pošli plus ty slíbený, díky.
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti"
Alexandr Vasiljevič Suvorov |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 05.01.2007 14:57 |
|
|
Krtek wrote:
Já já se hlásím o soubor v Exelu, prosííím.
... ty nic nedostaneš, páč mi ku*víš nick a navíc o mě rozhlašuješ sprosťárny, jako že jsem nejlepší nebo co ...
|
|
Autor |
Krtek
Registrovaný uživatel
Místo: Praha
Posted on 05.01.2007 16:11 |
|
|
Já slibuji že se nepolepším.
"Nebyl čas zjišťovat kdo je kdo." |
|
Autor |
Bugs
Velitel
Místo: Poprad
Posted on 10.01.2007 13:09 |
|
|
Takže dnes prišiel ten deň D a DPD mi doručila X52. A teraz prichádza kopa otázok.
1. Používa niekto kompináciu newview a X52?
2. Pri EVO som sa síce onehdá hral s profilmi, ale potom som to zavrhol a nastavil si len pár ovládaní na buttons a ostatok nechal na klávesnici. Pri X52 sa asi tie profili oplatí používať?
3. Kde máte trimy?
4. Pošli mi, prosím ťa Plooskie, tie xls.
Asi sa dočasne zníži moja aj tak už nízka bojová hodnota kým sa s tou krávou (prekvapili ma rozmery) naučím lietať.
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 10.01.2007 13:19 |
|
|
No me vyhovuje mit treba na posuvniku na plynovce priblizeni a oddaleni pohledu. Pak mam na tech kolech u plynovky nastavenej trim (vyskovka a smerovka)
Takovy ty otocny "kola" jak maji uprostred jeste cudlik na plynovce
Kloboucek na joy + tlacitko na plynove (na nem nastaveny pohled vzhuru) - kombinace me umoznuje celkem slusny prehled a rozhled do zakladnich uhlu.
"mys" na plynovce - plynule rozhlizeni. (jen je potreba urychlit tu "mys" aby si to stihal)
Kombinuju oba dva zpusoby podel toho co potrebuju, pravda ze ta mys neni uplne idealni, ale neni spatna.
Neznam newviem podrobne, ale neni to podobny? (fakt ale nevim)
Profil se hodi, napred kdyz si namapujes (das si tam treba deset tlacitek po sobe) to postupne priblizovani na ten posuvnik, tal uz profil mit musis myslim.
|
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Místo: Jarpice
Posted on 10.01.2007 13:41 |
|
|
Profil je dobrý na makra, třeba já mám makro na manuální vyndavání podvozku u išaka, misto toho abych 40x mačkal jeden knoflajz tak ho zmáčknu jednou a podvozek vyjede příp. zajede. Dále jsem měl svého času makro které postupně nahodilo komplet dvoumotorové éro včetně klapek a prodlev pro start jednotlivých motorů jedním knoflajzem, ale to už poslední dobou nepoužívám. Teď mě napadlo makro které automaticky nastaví bomb zaměřovač. na 4km a 400kmTAS + vyklopí ho dopředu a člověk si to pak už jenom dorovná na přesnou hodnotu. Dají se s tím dělat zajímavé nereálné věci.
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 10.01.2007 13:56 |
|
|
Tak s tými makrami si ma oslnil. Potom mi dáš rýchli brief ako na ne. Dík
Chroust wrote:
No me vyhovuje mit treba na posuvniku na plynovce priblizeni a oddaleni pohledu. Pak mam na tech kolech u plynovky nastavenej trim (vyskovka a smerovka)
Takovy ty otocny "kola" jak maji uprostred jeste cudlik na plynovce
To ma už tiež napadlo. Akurát kde nastavíš to odďaľovanie či priblíženie pohľadu? V Control v ILovi?
Chroust wrote:
Kloboucek na joy + tlacitko na plynove (na nem nastaveny pohled vzhuru) - kombinace me umoznuje celkem slusny prehled a rozhled do zakladnich uhlu.
"mys" na plynovce - plynule rozhlizeni. (jen je potreba urychlit tu "mys" aby si to stihal)
Kombinuju oba dva zpusoby podel toho co potrebuju, pravda ze ta mys neni uplne idealni, ale neni spatna.
Neznam newviem podrobne, ale neni to podobny? (fakt ale nevim)
Profil se hodi, napred kdyz si namapujes (das si tam treba deset tlacitek po sobe) to postupne priblizovani na ten posuvnik, tal uz profil mit musis myslim.
Toto je ten spôsob približovanie a odďaľovanie? Ja by som to asi radšej použil na vrtuľu alebo mix. Pohľady mi stačia tri základné.
Upraveno: Bugs on 10.01.2007 14:01 |
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Posted on 10.01.2007 14:11 |
|
|
To ma už tiež napadlo. Akurát kde nastavíš to odďaľovanie či priblíženie pohľadu? V Control v ILovi?
Ne v ilovy si to hodim treba na tlacitka 1-10 klasicky na klavesnici ...a v softu k X52 si ted posuvnik rozdelim na deset dilku a kazdymu priradim cislo od 1 do 10 a hotovo (ale to je zbytecne moc kroku podle me, pouzivam jich min.
Toto je ten spôsob približovanie a odďaľovanie? Ja by som to asi radšej použil na vrtuľu alebo mix. Pohľady mi stačia tri základné.
Ano muzes si tam nastavit co chces, ja zase nepouzivam moc vrtulu, takze ji mam na tom kolecku "od mysi" co je na hrbete plynovky, ale stejne ji nepouzivam, smes a kompresor mam na dkloboucku u plynovky
doleva - doprava x smes
k sobe - od sebe x kompresor
Na kloboucku na Joy (ten druhej) mam klapky a chlazeni
Upraveno: Chroust on 10.01.2007 14:12 |
|
Autor |
Plooskie
Letec
Místo: Zlín
Posted on 10.01.2007 16:58 |
|
|
hmm ... tak jsem hledal a hledal a ty soubory jsem nenašel ... ... den práce v pé*deli pane hrábě ...
Mám ale dojem, že jsem to tehdy posílal Kubrtovi, tak on to možná najde - Kubrte ZACHRAŇ NÁS !!!
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 11.01.2007 07:01 |
|
|
Klííííííd. Už sa v tom pomaly začínam orientovať a zistil som, že nastavenie je silne idiviuálne a závislé od pilota a používaných utilít. Napr. ja som už dosť závislý od Newview, takže sa stým neviem rozlúčiť a preto mám jedet HOTAs na rozhliadanie samo že plynulé, dosť ma zaujali tie glumove makrá a celkom sa mi pozdávajú. Najmä to ručné vysúvanie a zaťahovanie podvozku + prvotné nastavenie zameriavača, ktorého ovládanie mám tiež na druhom hotase.
Čo ale znamené MODE 1,2 a 3?
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Posted on 11.01.2007 07:13 |
|
|
Ted to nastavujes v modu 1, uplne neco jineho si muzes nastavit v modu 2 a 3....no a pak to jen prehazujes. Takze zatimco v modu 1 mas treba na spousti kanony, tak v modu 2 tam muzes mit rakety a v modu 3 treba podvozek...
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 11.01.2007 07:15 |
|
|
Myslel som si, ale za opýtanie nič nedám. Dík.
|
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 11.01.2007 07:17 |
|
|
Ten samý knoflajz může mít v každém módu jinou funkci tzn. že třeba v módu 1 ti to tlačítko vyndá klapky a v módu 2 nahodí levý motor a v módu 3 přidá 100 metrů do bombzaměřovače. Navíc můžeš v každém módu používat shiftovací knoflajz takže jestli dobře počítám může mít každé tlačítko celkém až 6 funkcí v různých módech.
Edit: Chroust je pekelně rychlý, nebo já pekelně pomalý.
Upraveno: GC3_glum on 11.01.2007 07:20 |
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 11.01.2007 10:54 |
|
|
Moje prvé dojmy sú navýsosť uspokojivé. Nebyť absencie feedbacku, bol by to úplne dokonalý joy.
Ešte potrebujem doplniť to približovanie a prepínanie opozícii v lietadle a bude to super. glume, skúsil som tie makrá. Je to bomba. Ešte sa pre istotu spýtam. Keď som si namakroval tlačítko na vysúvanie podvozku, musím ho držať, kým nevykoná všetkých 52 stlačení klávesy na vysunutie?
Keď uvidela moja 6-ročná dcérka novú hračku čo si daroval ocko, chytila ju do ruky a chviľku polietala, nechcela ma k pecku pustiť. Musel som použiť celú svoju rodičovskú autoritu aby som sa aspoň na hodinku k ilovi dostal.
Tak ma napadlo, uvolnil sa mi jeden Cyborg EVO bez feedbacku. Neviete o niekom, komu by sa zišiel?
Upraveno: Bugs on 11.01.2007 10:55 |
|
Autor |
GC3_glum
Registrovaný uživatel
Posted on 11.01.2007 11:16 |
|
|
Bugsi každý správný pilot má jeden joy jako rezervní, pokud by došlo k reklamaci, tak čekat na měsíc na návrat opraveného kusu by byl opruz. Ohledně maker: zmáčknutím tlačítka spustíš vykonávání makra a pak tlačítko pusť a makro dojede samo. Tím že ho budeš držet riskuješ že se ti po doběhu pustí ihned znova, což může přinést nechtěné situace jako třeba že se ti ty motory zase ihned pozhasínají pokd je to makro na motory.
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 11.01.2007 11:29 |
|
|
Už si mi odpovedal aj na druhú otázku a to je komu by sa zišiel ten EVO. No predsa mne!
|
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 11.01.2007 21:57 |
|
|
Otázočka. Ako nastaviť na Wheel Mouse (to koliesko vzadu na plynovke ako na myši) plynulé zväčšovanie a zmenšovanie obrazu? Prosííííím.
|
|
Autor |
Panek
Registrovaný uživatel
Místo: Letohrad
Posted on 12.01.2007 10:43 |
|
|
Mám nastavené dvě klávesy na +5% a -5% zoom a ty mám namapovéné na kolečko na plynovce.
EDIT: mám X52
Nahoru můžeš. Dolů musíš!
Upraveno: Panek on 12.01.2007 10:44 |
|
Autor |
Bugs
Velitel
Posted on 12.01.2007 12:58 |
|
|
Tie mám aj ja. Ale neviem ako ich tam namapovať. Cez makro alebo to advanced makro?
|
|