3.IAP Stalinovi Sokoli
Domů Diskusní Fórum Foto Galerie Články Odkazy Hledání22.11.2024 07:08
Hangár
O nás
Pravidla letky
Přidej se

Řády a medaile
Hodnosti

Kalendář akcí
Kdo je zde
Anonym Online: 4
Žádný uživatel Online

Registrovaných uživatelů: 260
Neaktivní: 2
Nejnovější: Mira
Téma
Nejnovější téma
Kultura
Klub přátel páte...
eto znaes??!!
Crusader Kings 2
Reporty - ztracené ...
Nejčtenější téma
Klub přátel pá... [1912]
Liw [445]
BAP nebo ŠAP? [430]
Historická fota [368]
Modýlky [309]
Zobrazit vlákno
3.IAP Stalinovi Sokoli | Diskusní Fórum - Verejné | Dotazy, postřehy, nápady
Strana2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: SOFTWARE a HARDWARE IL2
Valec
Registrovaný uživatel

Místo: Ostrava
Posted on 22.04.2009 18:47
Jo a Windows 7 jsou na Ila stejne na pikacu jako Visty.

Sap
Registrovaný uživatel

Místo: Bratislava (SK)
Posted on 22.04.2009 23:47
Valec: ...S touto sestavou co mas ty SAPE se drziz hodne zkratka...

Valce to je presne ten problem. S mojim HW a myslim ze rozumnym nastavenim XP-cok by to malo stihat podstatne viac, ale tu je prave TEN PROBLEM. IL ako taka !!!! Ta hra ma problemy s grafikou, s optimalizaciou pre konkretny graficky HW atd. Nenastavim to uz nikdy inac ako to mam teraz a viem preco to hovorim. Ked sa chces ty hrat s obrazkami, kludne a rad tiu pomozem, ale vzdy VZDY ti budem prizvukovat ze je to zabijanie casu. ILuz iny nebude.

A co s tyka tebou spominanych problemov so sietou. To je VEEELMMMI komplexna vec. Ale pre tvoje uvahy musis rozlisit tieto veci:
- trhanie a skakanie a spomalovanie pri online vplyvom pretazeneho serveru
- problemy pretoze je niekto pripojeny cez nekvalitnu siet (najme stracanie a rozne oneskorenie jednotlivych paketov robi veeelke problemy) To co staci na rychle brovsovanie alebo stahovanie suborov z internetu, nemusi byt dobre na rychlu online hru !!!!
- vnasanie problemov do online prepojenia, pretoze sa jednotlivy hraci rozhodli mat pekne nastavenia, ale vnutorne IL spracovava jednotlive sekvencie kodu roznou rychlostou a uz sam ako taky generuje nepravidelny tok udajov na server. Ten server to potom este cele pomiesa a znova viac casovo pomiesane distribuuje medzi ostatnych klientov. Mozeme sa o tom hadat, filozofovat, ale som presvedceny, ze keby kazdy (aspon vacsina) hracov mala dobre vyladeny IL (nie genialne pekne obrazky ale pekne plynulo beziaci) a mali by dobre nastavene sietove zalezitosti, tak by to vsetkym o dost menej trhalo.
-disciplina hracov. Viem ze to bude krute co napisem , ale nemal by sa pripajat hrac ktory ma zle a pomale pripojenie na server, pokial nema dobry ping a bezporuchovu siet. !!!

Presne ako som uz pisal. Ked niekto vnasa problemy do siete, tak trpia vsetci na tom istom servery a tie sietove prroblemy moze sposobovat (a aj vo vyznamnej miere sposobuje) samotny IL !!!!

Slúžim letke 3.IAP/BAP !

Upraveno: Sap on 22.04.2009 23:49
Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 23.04.2009 03:48
Sape a hosani.Mate se na co tesit.Do tedka sedim u pocitace a testuju nastaveni Ila.Dneska az se vyspim tak tu napisu co a jak.Test grafarny,zvuku a conf.ini.Uz mi z te Cerne smrti hrabe ale co bych pro vas neudelal. a Sape neboj uvidis ze tvoje carky a ctverce spolu spravime.

Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 23.04.2009 13:21
Popis jak si idealne naladit Ila testovano na tracku Cerna smrt pod 4.09 s modem.Jak uz jsme se se sapem zminovali doporucujeme pouzivat windows XP.Muj postup byl nasledujici.V prvni rade jsem si naformatoval hard disk abych zacal s cistym stitem.Nahral jsem si windowsi XP,nove ovladace na zakladni desku,nove ovladace na moji ATInu a nove ovladace na moji externi SoundBlaster zvukovku.Po tomto kroku uz zacinam instalovat samotneho Ila 1946.Po nainstalovani instaluji Unified installer v 1.1 hned po nem AAA unified 1_1_Patch_1.1.1 a na konec si tam nahravam vrtulku (vas prop3 reloaded).Dalsi krok nastaveni Setupu v Ilovi.Ovladac:Rozhrani doporucuji nastavit na OpenGL a nastavit roliseni dle vaseho monitoru.Pokud nekdo pouziva jine rozliseni toto se da nastavit v conf.ini pod polozkou[window]v prvnim a druhem radku si muzete toto rozliseni upravit dle vasich potreb a aby toto nastaveni zustalo i ve hre musite upravit jeste radek SaveAspect z 1na0.Videookracovani az zjistim jak sem hodit obrazek aby sel videta nebyl moc velky

Upraveno: Valec on 23.04.2009 13:35
Wolf
Registrovaný uživatel

Místo: Opava
Posted on 23.04.2009 22:03
Válče zbytečněneco řešíš!!!!

384-015-768
Wolf
Registrovaný uživatel

Posted on 23.04.2009 22:05
Sape a ty mě už neser a pojd litat!!!a zabiít nejakeho FRITZKA na padaku!!!pa tvujWOLFÍK

384-015-768
Sap
Registrovaný uživatel

Posted on 23.04.2009 22:22
Neboj wolfe uz sa zeniem.

tesim sa

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Sap
Registrovaný uživatel

Posted on 23.04.2009 22:43
Valce valce. to formatovanie disku a reinstalaciu XP cok si si mohol usetrit. To sa len tak casto pise na tych strankach "takzvanych odbornikov" ked sa "uprimne" snazia poradit ked niekomu nieco nejde, alebo mu to nejde ako by si predstavoval (trhanie a pod.)
Je to ako rada, ked vam nestiha ci trha il defragmentujte si disk. Upripne povedane (aj aj v praxi mnohokrat zazite) ak mi nieco nestiha pocitac a jeho disky, tak velky rozdiel po defragmentacii nebude -pre uzivatela de facto nulovy. To by museli byt rozsiahle databazy a pod. Il ale taky nie je. Tak isto ked trha hra , tak defragmentaciia disku moze priniest skratenie 250 milisekundoveho posklbavania o kolko ? o 0.5 milisekundy ???
To su rady a postupy uplnych blbov. (nech sa nikdo na mna nehneva ale som o tom presvedceny)
Co sa tyka cistej instalacie, tak vzdy vstupujes na velmi neistu podu.
Bez dlheho teoretizovania jeden z mnohych prikladov. Na 7800GT ( cislo ako som uz pisal presne neviem, len viem ze to bola 7kova rada) mi il bezal najlepsie na ovladaci 77.43 + nejake super zmeny v drivery karty cez program ktory dovoloval menit aj skryte parametre ovladaca (ladene vic ako 4 dni a noci - a neprehanam) potom som dal driver 77.45 uz to islo inac a ked som dal 78... tak to isle uplne najhorsie. Vratil som sa na povodny stary 76.88 neslo to a ked som dal 77.43 s ktorym to slo povodne najlepsie tak uz to tak neslo ako predtym, lebo instalacie roznych verzii pomenili parametre, ktore sa uz nedali zmenit. VTEDY naozaj pomohlo preinstalovat XPcka a nainstalovat starucky 76.88 a nasledne 77.43. Ale to som presne vedel postup instalacie !!!!! To je moment kedy sa preinstalovaniu nevyhnes, ale ked nemas presne odskusane a odsledovane aky driver na co a v akom poradi, tak rada "odbornika" --preinstaluj vsetko na cisto-- bez toho aby si vedel, aka konretna verzia ovladaca v akom poradi, je ti uplne na nic.
Pozor na to.
KED TI NIECO A ZVLAST IL, AKO TAK CHODI, NESAHAJ UZ NA TO. PRIDES AKURAT O KOPU PENAZI, CASU A NERVOV !!!!

Valce cierna smrt ti ide na nervy, ale si pripraveny to absolvovat este raz, ked si doinstalujes trackIR a opat znova ked budes robit zasahy do siete??? Lebo to bude mat znova velky vplyv na ILa - a si tam kde si bol
(wolf by to asi pomenoval vystiznejsie...)

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Rohlos
Registrovaný uživatel

Místo: Velké Meziříčí, Poříčany, Hamburg
Posted on 24.04.2009 06:08
My jsme dycky na letisti rikali klukum, kteri si potrebovali neco zlepsit na eru, motor, nebo treba klapky: "Dokud to vrci a leti to, tak se v tom nehrabej, nebo to zkurvis."

Koukam, ze tady to plati uplne stejne.

Člověk žije, dokud se má na co těšit. I kdyby to měla být jeho smrt. (Rohlos)
232005928
Wolf
Registrovaný uživatel

Posted on 25.04.2009 10:05
No jo ...Válec už jiný nebude

384-015-768
Bugs
Velitel

Místo: Poprad
Posted on 28.04.2009 16:25
Takže by sa vcelku dalo pre NVidie vychádzať z článkov a vlákien na SVK

http://vwings.net/viewpage.php?page_id=5

http://vwings.net/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=2642&rowstart=0

http://vwings.net/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=2645&pid=99600#post_99600

343-964-290
Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 29.04.2009 01:22
HEUREKA Uz jsem na to prisel a SAP nema pravdu.Coz me mozna trochu tesi ze i mystr tesar se utne a laik jako ja kdyz si da trosku hodne moc prace na tu zasranou vec prijde proc vlastne ten il jde spatne na tak vykonnych strojich.Sape za flasku dobre Slivky a nebo ti prozradim moje male tajemstvi.Karta na fuul il na fuul a slape to jak hodinky.Znova jsem si nainstaloval Visty tentokrat 64 bit a myslel jsem si ze to poslape lepe pod tema 64kama pred tim jsem zkousel 32.Ale nejelo.Uz jsem myslel ze prestanu litat.Fakt me to sralo ze tak dobra hra co me chytla a diky fanouskum se porad zkrasluje at uz graficky nebo zvukove mi na celkem dobrem zeleze nejede dle mych narocnych predstav.Cpu prachy do toho kramu jen k vuli IL2.Na mape BoBu jsem mel nad zemi 6 frejmu nad stalingradem taky(pod Vistama samozrejme) a pod XP to na BoBu bylo lepsi ale nad Stalingradem taky nic moc.A ted?To je proste pastva pro oci a plynulost jedna basen.

Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 29.04.2009 01:26
Samozrejme mi jeste vadi nejake male chybky se zvukovkou ale na to prijdu taky.Letu zdar

Kloub
Registrovaný uživatel

Místo: Blízkov
Posted on 29.04.2009 07:01
zdar eště že su takovej geňa že to všochno nastavim sam

letu zdar
375750706
Sap
Registrovaný uživatel

Posted on 30.04.2009 05:46
Valce a kolko si musel toho preprogramovat v ILovi ??? Nemame ta volat skor Valogx??? (odvodene od Oleg - madox )

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 01.05.2009 11:21
Sap wrote:
Valce a kolko si musel toho preprogramovat v ILovi ??? Nemame ta volat skor Valogx??? (odvodene od Oleg - madox )
Sape ja ti to teda prozradim.Doufam ze jsi poslal tu slivku.Hlavni je polozka forest pod vistama mi to nejelo kvuli tomu nevim jak xp ale nekde jsem se docetl ze nove Ati maji problem z nejakeho duvodu nacitat lesy na 2 a ze jsou delane na 3 a fakt to pomohlo nad mastem a na bobu uplne normalni let bez ztraty fps Jestli si pamatujes tak i pod xp jsem s tim mel problemy jak jsme leteli nad lesem tak mi padalo fps jak prase a toto cisilko mi to spravilo zkus to vyzkouset.

Sap
Registrovaný uživatel

Posted on 03.05.2009 14:19
Valce pozor na FOREST=???
Ono asi si akurat objavil ameriku
Ten forest sa totizto sprava nejako takto: Ked zvysujes ten parameter, tak sa les zacne zobrazovat na viacerych urovniach, ale sucasne sa stromy zacnu vykreslovat inym sposobom. Pri istej urovni sa ti stromy stratia v mestach a ked ju zvysis, tak sa tam zase objavia. Okrem toho ked pouzijes istu uroven Forest (uz neviem ake cislo) tak sa ti prestanu zobrazovat skupinky stromov (tie ktore si ako ObjectXX das na mapu). Stane sa ti teda to ze ak niekto vytvori mapu a povie ti ze nejake tanky su pod stromamy a nieje ich vidiet, tak ty ich uvidis, pretoze tebe to tie stromy proste nezobrazi. Tymto som uz Valce presiel.
Inac mas pravdu. Paradoxne aj zvysenie parametru FOREST moze mat za nasledok zvysenie vykonyu ILa. Problem je ale v tom ze inac to bude vyzerat v meste a navyse prida ti to nejake fps za sekundu, ale to trhanie sa neodstrani !!! Okrem toho to co ziskas nad mestom, lebo ti bude zobrazovat de facto menej objektov, stratis nad lesom, lebo tam to bude komplexnejsie.
Skoda ze teraz nespustim Ila, ale tymto som uz presiel. Ides po ceste, ktoru som si ja strastiplne musel prejs a vysledok je taky aky je... Uver mi kym je cas a zachranis si cas nervy a peniaze...

Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Valec
Registrovaný uživatel

Posted on 05.05.2009 17:46
Sap wrote:
Valce pozor na FOREST=???
Ono asi si akurat objavil ameriku
Ten forest sa totizto sprava nejako takto: Ked zvysujes ten parameter, tak sa les zacne zobrazovat na viacerych urovniach, ale sucasne sa stromy zacnu vykreslovat inym sposobom. Pri istej urovni sa ti stromy stratia v mestach a ked ju zvysis, tak sa tam zase objavia. Okrem toho ked pouzijes istu uroven Forest (uz neviem ake cislo) tak sa ti prestanu zobrazovat skupinky stromov (tie ktore si ako ObjectXX das na mapu). Stane sa ti teda to ze ak niekto vytvori mapu a povie ti ze nejake tanky su pod stromamy a nieje ich vidiet, tak ty ich uvidis, pretoze tebe to tie stromy proste nezobrazi. Tymto som uz Valce presiel.
Inac mas pravdu. Paradoxne aj zvysenie parametru FOREST moze mat za nasledok zvysenie vykonyu ILa. Problem je ale v tom ze inac to bude vyzerat v meste a navyse prida ti to nejake fps za sekundu, ale to trhanie sa neodstrani !!! Okrem toho to co ziskas nad mestom, lebo ti bude zobrazovat de facto menej objektov, stratis nad lesom, lebo tam to bude komplexnejsie.
Skoda ze teraz nespustim Ila, ale tymto som uz presiel. Ides po ceste, ktoru som si ja strastiplne musel prejs a vysledok je taky aky je... Uver mi kym je cas a zachranis si cas nervy a peniaze...
Ja mam stromy na 3 a mam je vsechny jsou jen hezci jinac vykreslene.Ano stromy ti mizi pokud das 1 nebo asi i 0 ale mi to delalo pokles fps stejne ale jakmile jsem je dal na 3 tak fps rapidne stouplo a to diky tomu ze je proste moje karta umi vykreslit coz se neda rict o jinych hodnotach.A Sape uz nerozumuj ju.Tu slivku ti neodpustim.Sape uver mi zkus to dat na 3 a budes naramne spokojen.Klidne si pak muzes z tech tvojich carek udelat i letadlo lepsim nastavenim karty.Nevim jak te to muze takhle byvit strilet do carek a ctverecku.

Sap
Registrovaný uživatel

Posted on 05.05.2009 19:21
Valec, zial som tie nastavenia robil uz pred nejakym casom a vsetko si nepamatam. Viem ze vtedy som mal niekolko A4 popisanych parametrami (HW, Driver, IL) a vsetko si zapisoval - este by som to doma niekde aj s komentami nasiel.
KVOLI TEBE som predbezne rozbehal ILa a skusil ten Forest=3. V mestach mi to nevykresluje stromy!!! Stavim sa ze je to ta hodnota, kedy aj samostatne skupinky stromov sa nevykreslia (myslim tie dodavane na mapu ako Object...). Mozno ti to ide inac, lebo mas iste zabtute HradwareShader=1, ale ten ja nezapnem ani za nic na svete, lebo IL to s nim proste neumi. Takze kludne maj co chces (aj tu Slivku ti dam - slubujem, mam pravu domacu od dedka) ale ja to menit nebudem.

Slúžim letke 3.IAP/BAP !

Upraveno: Sap on 05.05.2009 20:02
Kloub
Registrovaný uživatel

Místo: Blízkov
Posted on 07.05.2009 06:58
Rohlos wrote:
My jsme dycky na letisti rikali klukum, kteri si potrebovali neco zlepsit na eru, motor, nebo treba klapky: "Dokud to vrci a leti to, tak se v tom nehrabej, nebo to zkurvis."

Koukam, ze tady to plati uplne stejne.

Sódruzi pokéušel jsem se instalovat mod 40.9 1,1, tak se mě uplně rozjebal IL a já ho teď musim celej přeinstalovat, takže si misim že začnu lítat až příští téden.

letu zdar
375750706
Strana2 z 3 < 1 2 3 >

Přihlášení
Uživatel

Heslo

Registrace
Klikni zde pro registraci.

Zapomenuté heslo?
Požádejte o nové zde..
Poznámky
K odeslání musíte být přihlášen!

Wolf
14.12.2018 19:43
Kubrte a Razo servus...

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:03
Stavte se večer někdy na TS SVK.

Cassius Chaerea
20.11.2018 17:02
Ahoj Kubrta a ahoj Razo. http://3iap.4fan.cz/print
.php?type=N&item_id=152

606_Druindin
20.11.2018 10:24
čus borci, Cass to tu asi moc nečte, jak ho uvidím na TSku tak mu řeknu, že tu má nějaky veterány. Nebo se za nim stavte na TSku SVK (www.vwings.net)

Kubrt
20.11.2018 07:56
Zdar, Cassi, co přesně za BoX je třeba pro lítání v dnešní době? Stačí Stalingrad? Možná bych oprášil joy a pedály...Díky...

Razo
20.11.2018 00:01
Jsem to o Davidovi nejdřív vůbec nepobral. Ach jó. 39,život je sviňa.

Razo
19.11.2018 23:51
Teda to koukám, že stránky fungují. Udělali jste mi radost. Je hezké si zavzpomínat.

Kubrt
18.11.2018 17:55
Zdar všem po více než 10-ti letech. Vidím, že naděje na obnovení letky žije? ex 3BAP_Kubrt

Wolf
07.10.2018 17:03
Upřímnou soustrast.

Dryjo
06.10.2018 22:56
Upřímnou soustrast

Archiv poznámek
Překlad: Plooskie
Copyright © 2005