Autor |
Joystick |
Holt
Registrovaný uživatel
Místo: Chomutov
Posted on 25.06.2006 13:32 |
|
|
Mám malililinkatej dotaz... kterej tady určitě byl už 1000000x... Jaký džojstyk sehnat? jaké jsou názory na ty co máte vy a který byste doporučili??? není toho moc???? |
|
Autor |
RE: Joystick |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 25.06.2006 13:37 |
|
|
No tak většina ti doporučí nějaký to "x", ale za nás nenáročné ti můžu doporučit Saitek Cyborg evo Force feedback, pro ten pocit že řídíš živou bestiji je skvělej. |
|
Autor |
Noram
Registrovaný uživatel
Místo: za mrakem doleva
Posted on 25.06.2006 13:59 |
|
|
tak to já bych chtěl klon X52 s Evo Force to byl supr joystick
|
|
Autor |
Holt
Registrovaný uživatel
Místo: Chomutov
Posted on 25.06.2006 14:02 |
|
|
ten mě napadl.. to je fakt... do teď, když vlast potřebuje a pustí mě k tomu tak lítám s Logitch Wingman Extreme Digital 3D PRO .. fuj, twe to je dlouhý... a ten nějako blbne při zatáčení... a navíc není můj... |
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Místo: Kladno
Posted on 25.06.2006 14:51 |
|
|
No Logitech Extreme 3D PRO jsem měl do teďka a až na to že odešel jsem s ním byl spokojen. Teďka mám Saitek Cyborg evo je lepší.
|
|
Autor |
Cassius Chaerea
Letec
Místo: Praha
Posted on 25.06.2006 15:41 |
|
|
Oňdo tobě se třese nebo je to ten bez? |
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 25.06.2006 20:46 |
|
|
Mě se třese ruka, sama a nepotřebuji k tomu motorek
|
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Místo: Brno
Posted on 25.06.2006 21:04 |
|
|
Ahoj, pokud můžu malinkou poznámečku, tak jsem začínal s nějákým noname joyem před 10-ti lety. Tehdy mi připadl, jako super, ale byl to křáp. Po něm jsem si koupil MS Sidewinder (asi za 2k) a přišli mi to jako fůra peněz. Od chvíle, kdy jsem s ním letěl poprvé to byla láska. Nebylo nic lepšího. Optické snímání polohy bylo dokonalé, přesnej joy. Pokud nechceš Force Feedback, tak určitě tento MS, pokud se ještě dá sehnat. Pak jsem ale udělal krok dál a šel do MS ForceFeedback 2. V době, kdy jsem začal lítat Ila on-line jsem u toho strávil denně asi 8-12 hodin Po těch osmi hodinách jsem měl tendenci slézat ze židle, jako když vystupuješ z kabiny Joystick dokreslil to, co hra začala. Kdo nezkusí, jak tahat letadlo při přemetu a co dělá forcefeedback, tak neví, co je to sex Bohužel MS tento joy přestalo vyrábět a z druhé ruky bych ho nechtěl, takže pokud si kdokoliv chcete Ila pořádně vychutnat, doporučuju kvalitní joy s ForceFeedback...
Slúžim letke 3.IAP/BAP ! |
|
Autor |
Bugs
Velitel
Místo: Poprad
Posted on 26.06.2006 07:53 |
|
|
Saitek X52 je môj sen, aj keď ma z času na čas chytia pochybnosti, keď počujem, ako chlapci občas zúfalo hľadajú príčinu toho čo sa stalo a nemalo. Myslím tým reakcie joya. Pol roka lietam na Saitek Cyborg EVO (bez feet) a fakt je to dobrý joy, len tých tlačidiel by mohol mať viac, aj keď shift tlačidlá ich počet zvyšujú, musíš súčasne tlačiť dva. Ale k úplnemú dokresleniu pocitu z lietania, by tá plynovka mohla byť samostatná.
Dá sa povedať, že to na jednej strane závisí od balíka peňazí, ktoré chceš resp. môžeš do toho investovať a za druhé akú úroveň "realističnosti" chceš pri virt. lietaní zažívať. Ale kvalitný joy pre on-line lietanie je povinnosť. Saiteky sú dobré. Názorov je dosť, ale zdá sa že tie Saiteky prevládajú. Takže vyberaj.
|
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Posted on 26.06.2006 10:31 |
|
|
Ahoj pánové, díval jsem se na Vámi opěvovaný Sitek Evo Force bla bla... Nebrat - není to Force Feedback!!! Je to jenom robertek alias má jen vibrace. U force Feedbacku například odpor ovládají jenom motorky, tady je pružina! To je celé úplně špatně... Nevychutnáte si slábnutí při ztrátě rychlosti, ani nepoznáte, kdy je ta nejlepší rychlost pro pořádné tahání letadla při obratech S pozdravem. Charlie
|
Autor |
Ondura
Registrovaný uživatel
Posted on 26.06.2006 10:34 |
|
|
Charlie jen bys tedy měl napsat který z prodávaných Joyů doporučuješ. Jeliko MS už nedělají a Saitek ať a FF a nebo bez něj je odzkoušenej a funguje docela dobře. Protože dneska není zas tak velký výběr a je zbytečné vyhazovat peníze např za Logitech.
|
|
Autor |
Chroust
Registrovaný uživatel
Místo: Zábřeh
Posted on 26.06.2006 10:52 |
|
|
Jinak k tomu saiteku pisou:
Force-feedback, neboli zpětná vazba je kapitolou samou pro sebe - zkušení hráči jistě moc dobře ví, kolik realističnosti zpětná vazba do hry přídá, což platí o precizním provedení firmy Saitek s technologií Immersion TouchSense dvojnásob.
Takze si myslim ze by to melo byt OK ne? |
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Posted on 26.06.2006 11:03 |
|
|
No pánové, to je otázka... Díval jsem se v podstatě až doteď po netu, co za joy bych koupil nemít svůj MS... Nejradši bych napsal do MS, ať nevysírají a začnou znovu dělat MS FF 2 Ale toho se nedočkáme. Na obrázku to vypadá, že Logitech (http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/EEUR/EN,CRID=2221,CONTENTID=10714) by měl být OK, ale chce to odzkoušet. Nejlepší je zkusit někde MS FF 2 a pak jít do kšeftu a zkoušet a zkoušet, až najedete joy, který bude fungovat, jak má. A mezi náma, radši si připlatím na pořádnej joy, než koupit nějakej "sh.it" a pak po čase vybírat znovu. Zkuste obvolat sklady, obchody, jestli se jim tam někde nepovaluje 3 roky starý MS FF2 Byl by asi za směšný peníz a bohužel, zatím nebyl překonaný. Klukům v MS jako jediným došlo, jak se takový joy má chovat. BTW o Siteku psali jednu nevýhodu, která je společná pro všechny jejich joye. V snaze odstranit vůli ve středové poloze přišli s pružinou, co to vyrovnává. Fajn, ale ta pružina je uchycená nesymetricky ve dvou bodech, jeden nahoře, jeden dole a to je peklo. Na každou stranu zabíráš jinou silou. Také jsem četl o základnách a prý jenom ten vibrační joy má pořádnou základu, ostatní se překlápí dopředu. Tady bych tuplem neriskoval! Válec, jakej máš ty ten joy? A jak Ti funguje? Jako starej MS FF 2?
Slúžim letke 3.IAP/BAP !
Upraveno: Dragon on 26.06.2006 11:05 |
|
Autor |
Valec
Registrovaný uživatel
Místo: Ostrava
Posted on 26.06.2006 11:57 |
|
|
Mam toho logitecha neni az tak spatny na zpetnou vazbu ale ta stredova vule je upne na hovno opravdu neni nad MSw2.Ale bohuzel jsem ho nekde ztratil a ne a ne ho najit.Ale da se na to zviknout a trochu si pohrat s citlivosti joye a celkem se to da seridit ale neni opravdu nad nas stary joy. |
|
Autor |
Valec
Registrovaný uživatel
Místo: Ostrava
Posted on 26.06.2006 12:03 |
|
|
Ale joy bez FF bych urcite dneska uz nebral.Na nem se da poznat skoro vse pad do vyvrtky utrzeni kridel nejlepsi rychlost na toceni v zatacce a ani se nemusis divat na rychlomer |
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Posted on 26.06.2006 12:06 |
|
|
přesně, jak píše Válec, FF je nepostradatelný při full real boji. nekoukám prakticky na přístroje...
|
Autor |
Rufu
Registrovaný uživatel
Místo: Liberec
Posted on 27.06.2006 07:32 |
|
|
nevím jestli se dá ještě sehnat http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenstvi/koupit/19688/thrustmaster/thrustmaster-pc-top-gun-afterburner-forcefeedback-us/ mám ho
samozřejmě je plynovka oddělitelná na 1,2m dlouhém kabelu.
Upraveno: Rufu on 27.06.2006 07:33 |
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Posted on 27.06.2006 09:12 |
|
|
Vypadá docela solidně, nepřeklápí se někam? BTW když ho nedržíš, je ta páka volně, nebo má pružiny, co to vrací do vzpřímené polohy?
|
Autor |
Rufu
Registrovaný uživatel
Místo: Liberec
Posted on 28.06.2006 08:50 |
|
|
Pružiny nemá nebot je to s force feedbackem.Drží ho feedback.
U her které nepodporují FF pak je páka volně.Pružiny nemá -pouze 2 motorky.
I když vlastně nevím možná to mám blbě nastavený.několikrát se mi stalo že odpor mírně fungoval a držel kvedlačku.No holt lítám jen Ila a Lomaca
Upraveno: Rufu on 28.06.2006 08:54 |
|
Autor |
Dragon
Registrovaný uživatel
Posted on 28.06.2006 08:53 |
|
|
Ahoj Rufu, díky, tohle jsem chtěl slyšet U MS se v neforce feedback joy chová tak, že motory simulují lineární pružiny Budeš to mít asi spíš v nastavení...
Hint: Pokud ila shodíš do lišty, síly si do joye vrátíš tak, že přistaneš, hodíš se do menu, například výběr letadla, nebo jenom do toho, kde si pak odklikneš start a taskneš ze do win a zpět do hry. Pak Fly a startuješ už zase s feedbackem.
|